RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt Oslo: Tandberg-rally

Sist oppdatert:
Det var rally i Tandberg-aksjen fredag. Hovedindeksen endte uken svakt i pluss
På fredagen steg Hovedindeksen slappe 0,1 prosent til 163,72 poeng. Dermed klarte indeksen pluss til tross for at tunge aksjer som Storebrand, Telenor og Statoil tynget Børsen.

Statoil endte ned 1 prosent, Storebrand endte ned 2,1 prosent mens Telenor endte ned 1,5 prosent.

For uken under ett falt Oslo Børs Hovedindeks tilbake 1 prosent. Til en viss grad er det den svake dollaren som igjen virket inn på den norske børsutviklingen. Dollaren er nå igjen på 6,97 kroner.

Det var rally i Tandberg-aksjen som var årsaken til oppgangen på Oslo Børs. Investorene kjøper Tandberg-aksjer i forkant av midt-kvartalspresentasjonen selskapet skal ha i neste uke.

Investorene venter at Tandberg vil komme med positive utsikter på presentasjonen. Tidligere har Tandbergs finansdirektør Terje Rogne sagt til iMarkedet at Tandberg tok med seg den gode salgsutviklingen fra tredje kvartal "inn i fjerde kvartal".

Den soleklare vinneren på Oslo Børs fredag var Stolt Offshore. Aksjen steg kraftig etter at selskapet torsdag kveld ble tildelt en stor kontrakt på rørlegging fra Sleipner-feltet. Stolt Offshore-aksjen endte dagen opp 32 prosent til 17 kroner.

Oppgangen dro også med aksjene i morselskapet Stolt-Nielsen, og aksjekursen til morselskapet steg 4 prosent til 58,25 kroner.

Frontline steg 3 prosent til 147,75 kroner. Tankratene er gode, oljelagrene i USA er lave, og iMarkedet skrev i formiddag at Gjensidige NOR Equities hever anbefalingen på Frontline fra nøytral til sterkt kjøp.

Det kom en rekke makrotall fra USA, som dro markedet i ulike retninger i dag.

Åpning USA: Sidelengs

Det har vært som venbtet en flat åpning på handelen i USA i ettermiddag. Makrotall som var omrent som ventet og få store selskapsnyheter preger børsene.

Dow Jones-indeksen er uendret etter ti minutters handel, mens Nasdaq er ned marginalt.

Før USA: Flatt

Det er lunken stemning før børsstart i USA.

En halv time før start i USA ligger det ikke an til store utslag på USA-børsene fra start, basert på futurehandel på aksjeindeksene.

Det kom litt svakere detaljhandelstall enn ventet før børs i dag, mens det samtidig kom produsentpristall som vister høyere prisoppgang enn ventet. Et kvarter før børsåpning kommer også tall for industriproduksjon.

Lunsj Oslo: Telenor tynger

Telenor bidrar til å holde Oslo Børs under null fredag.

Oslo Børs hovedindeks er onsdag klokken 12:30 ned 0,1 prosent til 163,5 poeng, etter en dag med svært små utslag, totalt sett.

Børsen henger etter Europa, hvor det generelt er en liten oppgang.

Telenor bidrar til å bremse børsen, med en nedgang på 2 prosent til 39,90 kroner, uten spesielle nyheter.

Av tungvekterne, trekker derimot Frontline opp, med 3 prosent til 147,75 kroner. Tankratene er gode, oljelagrene i USA er lave, og iMarkedet skrev i formiddag at Gjensidige NOR Equities hever anbefalingen på Frontline fra nøytral til sterkt kjøp.

Storebrand faller tilbake med 1,6 prosent til 42,20 kroner. Kredittilsynet har i dag kommentert DnBs Storebrand-post, og krever ikke nedsalg for å gi konsesjon for fusjonen mellom DnB og Gjensidige NOR. Dette kan bidra til svekke oppkjøpscaset rundt Storebrand.

Stolt Offshore er opp 16 prosent etter å ha meldt om en storkontrakt.

Komplett faller 3 prosent til 168 kroner, etter en avisartikkel om at en av gründerne starter konkurrerende virksomhet.

Åpning Oslo: Flatt, som ventet

Oslo Børs åpner fredag lite endret, som ventet.

Oslo Børs hovedindeks er opp 0,1 prosent til 163,7 poeng etter en halv times handel fredag.

Europa-børsene, som var lite endret tidligere, er nå jevnt over i pluss.

Stolt Offshore rakk å stige 6 prosent til 13,70 kroner, før Oslo Børs stanset handelen. Stolt har fått en storkontrakt, som iMarkedet og flere medier har omtalt, men som ikke er rapportert på børsen.

Men børsen melder nå at disse handlene strykes.

Frontline stiger 2 prosent til 147 kroner på gode ratemeldinger og en oljelagerraport fra USA som viste lave lagre tross høy import.

Altinex er børstaper, ned 21 prosent til 22 øre. Det er meldt om en intern meldepliktig handel til kurs 10 øre i selskapet.

Komplett er ned halvannen prosent tilt 171 kroner, etter at det ble kjent at en av gründerne har startet konkurrerende virksomhet.

Prosafe er opp 2 prosent til 129 kroner, etter å ha meldt om en intensjonsavtale for MSV Regalia.

Før Oslo: Blandet bilde

Det er ingen klar tendens før start på Oslo Børs, og åpningen kan bli flat.

Det ligger ingen dramatikk i luften før start på Oslo Børs, og åpningen kan bli nokså flat.

De ledende europeiske børsene er så langt lite endret. Frankfurt er marginalt i minus, Paris og London marginalt i pluss. Asia-børsene falt i dag, men USA endte flatt i går, etter å ha vært klart i minus da Oslo stengte i går.

Dollaren har fortsatt å svekke seg det siste døgnet, noe som jevnt over er negativt for Oslo Børs. Oljeprisen har derimot holdt seg godt oppe etter lagertall i USA.

Fra USA kom Dell med tall som innfridde forventningene i går ettermiddag.

Stolt Offshore kan ventes å stige markant på en stor kontrakt på Ormen Lange-utbyggingen, meldt i går kveld. Aksjen steg også i USA.

DnB meldte i går ettermiddag at sjefen for DnB Asset Management, Anders Kvist, må gå av etter å ha hatt en hemmelig bonus med Skandia, som solgte forvaltningsselskapet til DnB.

Finansavisen skriver at Aage Lysebo, som var sentral i oppbyggingen av Komplett, er i ferd med å starte en ny nettbutikk.

I Stepstone er det meldt innsidesalg.

Børsene morgen: Ned i Asia etter flat USA

Asiatiske børser peker ned fredag, etter en flat dag i USA.

Nikkei 225-indeksen i Tokyo falt 1,7 prosent til 10.167 poeng torsdag.

Yen-kursen styrket seg mot dollar, noe som tynge eksportbedriftene. Heller ikke en rapport som viste kraftigere vekst enn ventet i japansk BNP siste kvartal, klarte å glede markedet.

Ellers i Asia er bildet moderat negativt. Hong Kong og Taiwan er lite endret, mens Sør-Korea og Singapore er moderat ned.


Slutt USA: Marginalt ned

USA falt marginalt torsdag på tall fra Wal-Mart og stort handelsunderskudd.

USA-børsene åpnet klart ned torsdag, men hentet inn det meste i løpet av dagen, som likevel endte i minus.

Grunnen er primært at verdens største butikkjede, Wal-Mart, kom med et resultat som var litt dårligere enn ventet for det siste kvartalet. Wal-Mart selv falt over 4 prosent.

På toppen av det kommer økende uro i Irak og et stadig mer urovekkende handelsunderskudd i USA.

Det var nok også et element av gevinstsikring, etter solid oppgang onsdag.

Oljeprisen, og oljerelaterte aksjer, steg etter nye lagertall fra USA. Oljeserviceindeksen steg hele 2,6 prosent.

Applied Materials, som er en ledende leverandør av utstyr til chipprodusentene, falt 3 prosent, til tross for at aksjen steg etter børs i går, da selskapet kom med kvartalstall, som viste en solid ordreinngang.

Dell endte praktisk talt uendret, etter tidligere å ha vært i minus, etter at verdens største PC-produsent ved en feil publiserte sine kvartalstall før børsen var stengt. Tallene var bedre enn snittet av analytikernes estimater.

S&P endret praktisk talt uendret på 1.058,4 poeng, Dow Jones falt 0,1 prosent til 9.838, mens Nasdaq falt 0,3 prosent til 1.967,4 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere