Slutt Oslo: Tilbakefall

Etter fire dager på rad med oppgang måtte Oslo Børs gi tapt. Svake resultatrapporter trakk markedet ned

19.05.08 01:09

Hovedindeksen falt 0,79 prosent til 140,48 poeng etter å ha lagt på seg over fem prosent i løpet av de fire foregående børsdagene. Oslo Børs klarte seg imidlertid langt bedre enn mange av Europas børser utover ettermiddagen.Det var svak utvikling for deler av IT-sektoren etter at selskaper la frem dårlige tall og dystre forventninger. Nokia la frem resultat torsdag som var på linje med forventningene, men selskapet meldte om svake utsikter for tredje kvartal.Ementor skuffet markedet med tallene for andre kvartal. Aksjen falt 4,94 prosent til 3,85 kroner. Helt på tampen meldte selskapets styreformann Åge Korsvold om kjøp av 120.000 aksjer i selskapet til kurs 3,89 kroner.Også Software Innovation skuffet markedet med svake tall. Aksjen falt kraftig ved åpning men hentet seg mesterlig inn igjen og endte til slutt uendret på 10,50 kroner. En gledelig nyhet er at selskapet ikke trenger å hente penger for øyeblikket slik mange hadde trodd.Aker Kværner stupte 6,8 prosent til 96 kroner på nyheten om at man har tapt et storsøksmål i USA.Aktiv Kapital leverte nok en gang gode resultater og opprettholder veksttakten. Aksjen endte opp 2,78 prosent til 55,50 kroner.Norsk Hydro var mest omsatt og var den eneste av de virkelige tungvekterne, sammen med Orkla, som kunne notere oppgang. Selskapene økte markedsverdien med henholdsvis 0,14 og 0,19 prosent på en ellers svart dag.Statoil korrigerte tilbake etter en kraftig opptur onsdag ettermiddag. Torsdag falt oljeselskapet 2,7 prosent til 63 kroner.
Åpning USA: Svart for IT

Svake utsikter fra IT-selskaper legger press på Nasdaq ved åpningen torsdag.Antallet nye søkere til arbeidsledighet trygd i USA flat til 425.000 forrige ned fra et revidert tall på 441.000 uken før. Tallet rapportert torsdag er det laveste på tre måneder. Samtidig var det en eksplosiv økning i amerikansk boligbygging i juni. Markedet ventet en økning på en prosent, mens det rapporterte tallet viste vekst i boligbyggingen på 3,7 prosent.De gode tallene er likevel ikke nok til å skygge for svake tall og fremtidsutsikter rapportert fra blant andre IBM og Nokia. IBM rapporterte kvartalstall som var på linje med forventningene, men markedet var likevel ikke overbevist.Nokia leverte tall på i tråd med analytikernes estimater. Selskapet kom imidlertid med dystre uttalelser om tredje kvartal. De svake utsiktene legger et press på IT-selskaper ved åpningen i USA.Teknologitunge Nasdaq stuper 1,4 prosent etter 10 minutters handel. Den brede S&P 500 er ned 0,6 prosent mens Dow Jones faller 0,25 prosent.
Før åpning USA: Pessimisme råder

Futurene indikerer at det amerikanske markedet skal åpne klart ned torsdag.Gode tall for antall nye søkere til arbeidsledighetstrygd sist uke og langt høyere boligbygging i juni enn markedet hadde ventet er ikke nok til å tenne optimismen hos amerikanske investorer.En blandet kvartalsrapport fra IT-giganten IBM kombinert med stor spenning til Microsoft som legger frem resultater etter de amerikanske børsenes stengetid torsdag, gjør at kjøperne skygger banen.Klokken 15 norsk tid er Nasdaq-futuren ned 1,4 prosent, mens S&P-futuren faller 0,8 prosent. Også Dow Jones indikeres å åpne klart ned torsdag.De toneangivende europeiske børsene har hentet seg noe inn etter at tallene for boligbygging og nye søkere til ledighetstrygd ble sluppet i USA.
Lunsj Oslo: Kraftig utforbakke


Oslo Børs sliter kraftig torsdag etter flere negative selskapsnyheter.Hovedindeksen faller 1,6 prosent til 139,33 prosent ved lunsjtider torsdag etter fire strake dager med oppgang. Dårlige resultater og negative nyheter både i inn- og utland trekker børsen ned. Blant annet la mobilgiganten Nokia frem resultater torsdag som ikke overbeviste markedet.Ementor og Software Innovation leverte resultater for andre kvartal som skuffet markedet. Aksjene faller henholdsvis 7,62 og 2,47 prosent. Software Innovation meldte på presentasjonen torsdag at selskapet ikke skal ha en emisjon slik mange trodde.Aker Kværner stupte ved åpningen etter at iMarkedet meldte at selskapet har tapt et storsøksmål i USA. Aksjen noteres drøyt syv prosent til 95,75 kroner på høyt volum.Samtlige av børsens 10 mest omsatte aksjer faller en prosent eller mer ved lunsj. Blant tungvekterne faller Statoil og Norsk Hydro henholdsvis 2,32 og 1,94prosent. RCCL faller videre etter at selskapet onsdag meldte om kansellering av et cruise. Aksjen faller 2,37 prosent til 185,50 kroner.Norske Skog faller 2,27 prosent til 129 kroner på kvartalsrapporten til papirkjempen UPM Kymmene, som meldte om fortsatt svake utsikter torsdag.Av de positive er blant andre Aktiv Kapital som stiger 2,78 prosent til 55,50 kroner etter at selskapet før børs la frem nok et godt kvartalsresultat.
Åpning Oslo: Aker Kværner rett ned

Røkkes Aker Kværner var børstaper etter en svak åpning på Oslo Børs.Etter at iMarkedet meldt om at Aker Kværner hadde tapt et storsøksmål i USA, fulgte etternølerne opp i elektroniske medier opp. Selvsagt uten å sitere iMarkedet. Jaja. Uansett, Aker Kværner-aksjen falt kraftig etter åpningen. Aksjen var ned hele 7 prosent til 95,75 kroner torsdag formiddag.Aker Kværner var ikke alene om å trekke ned på Oslo Børs. Hovedindeksen var ned 0,9 prosent til 140,28 poeng etter åpningen. Statoil-aksjen var ned hle 1,5 prosent til 63,75 kroner etter åpningen torsdag. Dermed falt aksjen tilbake etter gårsdagens kraftige opptur.Frontline- og Gjensidige Nor-aksjen var begge ned 3,2 prosent.Av selskaper som kom med tall torsdag, gikk det dårligst med Software Innovation. Selskapets aksjekurs falt 4,8 prosent til 10 kroner etter åpningen. Software Innovation meldte om store tap i andre kvartal, men avviste at selskapet trenger å gjennomføre en emisjon.Ementor, eller tidligere Merkantildata, falt også ganske mye etter åpningen. Selskapets salg i kvartalet var meget svakt. I tillegg til dette trakk finansdirektøren til selskapet seg torsdag. Ementor-aksjen var ned 3,2 prosent til 3,9 kroner.Aktiv Kapital kom også med tall torsdag. Selskapets resultater var gledelige i kvartalet, og aksjen var opp 3,7 prosent til 56 kroner.Før åpning Oslo: Teknologifokus

Det vil være fokus på teknologisektoren på Oslo Børs torsdag. Merkantildata leverte dårlige tall i andre kvartal, men selskapet vil nok jobbe med å legge vekt på at de ser bedring i markedet fremover.Tall fra IBM onsdag var som ventet, men investorene legger vekt på at selskapets organiske vekst var i det svakeste laget.Ute i Europa har børsene startet svakt torsdag formiddag. Det vil det gjøre på Oslo Børs også.Slutt USA: Intel stoppet ikke fall

Bjellesau Intel klarte ikke å holde oppe teknologisektoren på Wall Street. Intel leverte resultattall etter stengning tirsdag, og onsdag steg aksjekursen på Wall Street. Intel endte dagen opp prosent på relativt høyt volum.I teknologisektoren falt Lucent-aksjen tilbake også det på relativt høyt volum. Lagringsselskapet EMC falt tilbake etter skuffende kvartalstall.Teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen ned 5 poeng, mens Dow Jones-indeksen falt 32 poeng.I løpet av handelsdagen i New York steg gullprisen, og endte 1 dollar høyere til 343,20 dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.