*Nettavisen* Nyheter.

Slutt på lokketilbudene

Foto: (Crestock)

Treninggskjedene dropper januartilbudene og satser på et mer variert treningstilbud.

06.01.10 15:19

(SIDE2): Januar er normalt en måned hvor man kan gjøre gode teningskupp, og mange velger å bli medlem av et treningssenter i tiden rett etter nyttår. Men i år er ikke tilbudene like innbydene som vi har sett tidligere.

Se stor oversikt over de ulike treningskjedens pristilbud nederst i saken!

Et av Norges største treningskjeder, SATS, dropper årets januarlokketilbud og satser heller på å gi medlemmene et godt treningstilbud, med stor bredde og faglig oppfølging.

- Målet er å ha motiverte medlemmer som oppnår resultater og da er ikke lokketilbud viktig. Vi har derfor ingen spesielle januartilbud. Vi har derimot lansert Sats Treningstest på nett. De som gjennomfører den får fem gratistimer på et av våre sentere, sier presseansvarlig i SATS Lars-Einar Petterson til Side2.

Les også: Tren mer effektivt

Forventer 10.000 nye medlemmer
Treningskjeden håper allikevel på å lokke til seg omkring 10.000 nye medlemmer i løpet av januar.

- Noen er helt nye, mens andre har vært medlemmer hos oss tidligere. I januar er det stort trykk og mye treningsiver på sentrene våre. Vi har imidlertid en svært omfattende timeplan og medlemsmassen sprer treningen utover store deler av døgnet. Noen trener om morgenen, noen på formiddagen og noen på ettermiddag og kveld. Så pågangen spres litt utover dagen, forklarer Petterson.

Ingen spesielle tilbud
Elixia har heller ingen supertilbud i januar. De lokker med fri trening ut måneden, fri innmelding og to gratis personlig trener-timer, men dette er tilbud kjeden har annonsert med over en lengre periode.

- Tilbudet er bedre i år, da vi har flere gruppetimer og nyheter på programmet enn i fjor. Prismessig er det likt, sier salgsdirektør Kjetil Tveter i Elixia til Side2.

Elixia regner med at de vil få omkring 7000 nye medlemmer i januar, og salgsdirektøren forventer at mange vil besøke et av sentrene i denne måneden.

- Ja, det er en kjent sak at de aller fleste er flinke til å benytte seg av våre fasiliteter mer nå i januar enn andre måneder av året. Nyttårsmål er en viktig årsak, i tillegg oppdager mange at kondisjonen ved årets første ski tur ikke var der den skulle vært, så mange oppsøker oss for å øke styrke eller kondisjonsnivået for å nyte ute aktivitetene enda bedre, forklarer han.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Heller utfordring enn tilbud
Heller ikke Spenst-kjeden, har noen spesielle januartilbud i år, men fokuserer heller på gode treningstilbud, og spennende aktiviteter. Spenst-kjeden er er et konsern etablert av SATS-kjeden, så det er ikke så rart at de to kjedene har mange av de samme filosofiene.

- Vi har ingen felles salgskampanje, men en spennende utfordring, som våre medlemmer kan melde seg på. Spenst Challenge er en konkurranse hvor guttene og jentene i Spenst konkurrerer om å få flest poeng for sine treningsbesøk. Noen av våre sentre vil i tillegg kjøre et medlemstilbud ved innmelding i januar, men dette er individuelt og ikke fokus kampanje nasjonalt, forklarer kjedesjef i Spenst Norge, Eirin Stuhaug til Side2.

Kjeden forventer omkring 4000 nye medlemmer i januar, og Stuhaug tror det blir en travel måned på sentrene.

- I januar er det alltid gøy å se at både nye og eksisterende medlemmer, har lyst til å komme godt i gang med det nye året. Det er liv og røre og slik vi ønsker at det skal være året rundt. I Spenst har vi gode åpningstider og et bredt treningstilbud som gjør at alle får trent slik de ønsker, avslutter hun.

Mer tilbud på de mind re sentrene
Selv om S.A.T.S, Elixia og Spenst er tre av Norges største treningskjeder, finnes det også en mengder av andre tilbud for dem som ønsker å trene. Det er også flere av disse treningssentrene som kan lokke med gode tilbud.

Oxigeno
Hos Oxygeno, som ligger i Oslo, kan hvem som helst trene gratis i hele januar. Den tolvte januar kan du også kjøpe medlemskap til kr 444,- per måned om du binder deg i tolv måneder, normalpris er kroner 600 – så her sparer du 156 kroner per måned om du slår til.

Den 18 januar tilbyr også kjeden 4 personlig trener timer à 30 minutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Golds Gym
Golds Gym har for tiden en kampanje hvor de selger medlemskap for 360 kroner per måned. Normalpris er 495 kroner, så du sparer 135 kroner per måned ved å melde deg inn her.

Gym Club
Gym Club er et nyåpnet treningssenter i Oslo. Vegard Lien, som var med å starte SATS-kjeden er en av gründerne.

Frem til 10. januar får du kjøpt medlemskap til 299 kroner per måned, men etter seks måneder må du betale 499 kroner. Du sparer dermed 200 kroner i seks måneder – deretter betaler du vanlig månedspris.

Om du melder deg inn etter tiende januar er prisen kr 399 per måned fram til første juli – da går man over til å betale 499 kroner per måned.

Krønsj
Krønsj i Oslo lokker med tre gratis prøvetimer i januar, samt man slipper innmeldingsavgiften på kr 500.

Et medlemskap på dette senteret koster 490 kroner. Fordelen med å melde seg inn her er at det ikke er noen bindingstid.

Jimu
Jimu-avdelingene i Oslo og Asker har fri innmelding i januar, og du kan få medlemskap til 299 kroner om du binder deg i tolv måneder. Normalpris er 343 kroner så her sparer du 44 kroner i måneden.

Deres avdeling på Ski selger medlemskap til 499 kroner i januar, normalpris er 549 kroner så her sparer du 50 kroner måneden ved å melde deg inn nå.

3T
3T er en av de største treningskjedene i Trondheim. De har fri innmelding i januar, og siden denne normalt koster 1200 kroner er det mye å spare på å melde seg inn nå.

Du får også en 3-T sekk til en verdi av 399 kroner – så totalt kan du spare 1599 kroner.

Fitness Xpress
Fitness Xpress er en relativt ny treningssenterkjede i Oslo. Tanken bak konseptet er, som navnet tilsier, kjapp og enkel trening.

Det er ingen tilbud på medlemskap, men prisene er allikevel svært konkurransedyktige. Du får et medlemskap til 299 kroner måneden, og etter ni måneder betaler du bare 199 kroner. I januar kan du i tillegg kjøpe 3 personlig trener timer til 999 kroner – normalprisen er 1500 kroner så du sparer omkring 500 kroner på å slå til i januar.

Nautilus / ACTIC
Hos nautilus får du en måned fri trening om du bli medlem i januar. Kjeden operer aldri med noen innmeldings- eller administrasjonsgebyr.

Prisen for et medlemskap er 230 kroner i Trondheim og 375 kroner i Oslo. Det er treningstilbudet som gjør at det er variasjoner i prisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Hvor er det billigst?
Her er en oversikt over hva det koster å være medlem på de ulike sentrene nevnt i denne artikkelen, om man melder seg inn i januar. Vi tar forbehold om eventuelle feil, eller prisforskjeller hos individuelle senter.

Treningssenter

Månedspris (merk at de fleste har 12 md. bindingstid)

Innmeldingsavgift

Annet

SATS

kr 625

kr 0

Månedspris varierer etter type medlemskap

ELIXIA

kr 499 til kr 649

kr 0

Adminsitrasjonsgebyr kr 199

Spenst

kr 419 til kr 519

varierende fra senter til senter kr 299 til kr 499

Oxigeno

kr 444

kr 199

Golds Gym

kr 360

kr 0

Administrasjonsgebyr kr 199

Gym Club

kr 299/499

kr 299

De 6 første måneder kr 299, deretter kr 499 per måned

Krønsj

kr 490

kr 0

2 måneders oppsigelsestid

Jimu

kr 299 (kr 499 på Ski)

kr 0

Administrasjonsgebyr kr 299

3T

kr 479

kr 0

Får 3T treningsbag verdt kr 399

Fitness Xpress

kr 299/kr 199

kr 0

De 9 første måneder kr 299, deretter kr 199

Nautilus / ACTIC

kr 230/375

kr 0

Èn måned gratis trening

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.