RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på minnekort-forvirring

Nokia, Sony Ericsson og Samsung går sammen om ny minnekortstandard.

Nå slipper du snart å fomle i blinde med drøssevis av forskjellige minnekortstandarder. Tre av de største mobilprodusentene har nemlig blitt enige om en ny standard for minnekort.

Den nye standarden skal hete Universal Flash Storage (UFS), og skal gjøre det enklere for både forbrukere og produsenter av elektroniske apparater som bruker minnekort, skriver Technologynewsdaily.com.

Fra full til null forvirring
I dag bruker de forskjellige mobil- og forbrukerelektronikkprodusentene en rekke forskjellige minnekortstandarder, og du kan ikke nødvendigvis ta med deg det gamle minnekortet ditt over i en ny mobiltelefon eller over i digitalkameraet ditt.

Det går bransjen nå sammen for å stoppe.

Nokia, Sony Ericsson og Samsung er blant produsentene som er med om den nye standarden. De håper nå at også kameraprodusenter vil innføre den nye standarden i stedet for at forbrukere må sjonglere mellom rundt 20 forskjellige minnekorttyper.

Kapasitetsøkning
Det er det generelle kravet om høyere ytelse og kapasitet på minnekort og en stadig økende interesse for multimedieinnhold har ført til at en rekke mobil- og minnekortprodusenter nå går sammen om en felles standard på minnekort. Mobilprodusentene har fått med seg blant annet minnekortprodusentene Texas Instruments og Micron Technology for å lage de nye UFS-kortene.

UFS skal ifølge nettstedet sørge for at minnekortene blir raskere, at de bruker mindre strøm og at de lagringskapasiteten skal kunne økes ytterligere.

I tillegg vil en felles minnekortstandard gjøre det enklere å investere i ett stort minnekort som kan brukes på kryss og tvers mellom kamera, mobil og andre bærbare elektriske artikler.

Standarden er forventet å være klar i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere