RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på «politiradioen»

Foto: Richardsen, Tor (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politiet her sett seg lei på nysgjerrige lyttere - og journalistene fortviler.

Politiet i Oslo tar mandag nytt nødnett i bruk som hovedsamband.

Oslo følger dermed Østfold og Follo - og går over til det digitale og avlyttingssikre sambandet.

Sambandet er et av politiets viktigste arbeidsverktøy og en forutsetning for effektiv polititjeneste. Oslo politidistrikt har gjennomført tekniske dekningsmålinger og praktiske tester, og tilbakemeldinger og resultater viser at det nye sambandet fungerer godt.

Samtidig er politiradioen et svært nyttig redskap for journalister i nyhetsjakten, som tidlig får tilgang til hvilke saker politiet jobber med og kan gjøre sine egne undersøkelser.

Tryggere samband
Nødnett er et samband som ikke kan avlyttes, slik at taktiske disposisjoner og personopplysninger kan formidles over nettet. I dag svekkes politiets effektivitet ved at slike opplysninger må formidles på andre måter. I tillegg vil personvernet kunne ivaretas på en helt annen måte enn i dag. Nettet har også bedre tekniske egenskaper enn eksisterende nett.

- Det nye nødnettet gir politiet høyere dekningsgrad og bedre talekvalitet enn det gamle sambandet. Vi er trygge på at nødnettet ivaretar politiets sambandsbehov i den daglige tjenesten så vel som i større kriser og beredskapssituasjoner, sier ansvarlig for nødnett i politiet, avdelingsdirektør Tore Lorentzen i Politidirektoratet.

Videre framdrift
Romerike politidistrikt tar etter planen nødnett i bruk som hovedsamband i uke 12. Asker og Bærum og Søndre Buskerud politidistrikter følger på utover våren. Økokrim, PST, UP og PU skal også være på nødnett innen sommeren. Det nye nødnettet skal evalueres før Stortinget tar stilling til om det skal vedtas utbygging i resten av landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere