RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på postlevering på lørdager med blå regjering

Oslo (NTB): Høyre og Fremskrittspartiet går inn for å delprivatisere Posten, samt å gå fra seks til fem dagers postombæring i uken.

Det innebærer at kun aviser blir distribuert på lørdager, skriver Nationen.

De to partiene vil dessuten innføre postdirektivet, og de vil fjerne Postens enerett på å formidle brevpost under 50 gram. Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud er overbevist om at Posten vil klare å levere varene selv om det blir konkurranse.

- Posten har vært kreativ når det gjelder å finne løsninger for levering av post under 50 gram. Så å gjøre det lille monopolet som henger igjen for post under 50 gram til et skrekkscenario, blir helt feil. Posten ønsker selv å fjerne eneretten, sier Hoksrud.

Delprivatisering vil styrke Posten finansielt, tror Ingjerd Schou (H) i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget. Hun sier Høyre er tydelig på at Postens samfunnsoppdrag skal ligge fast, og at by og land skal ha tilgang på samme tjeneste, men at Posten selv ber om at postdirektivet blir innført. Når det gjelder postlevering på lørdager, viser hun til at Posten selv har foreslått å kutte ut dette. Posten ønsker å beholde distribusjon av aviser og tidsskrifter også lørdager.

- Jeg har sett undersøkelser som viser at postombæring den sjette dagen er viktig, men da er det veldig ofte knyttet til at man ønsker å få lokalavisen, sier Schou. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere