RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på QuickTime i Windows

Neste versjon av Windows sparker ut Apples programvare.

Programvare som Apples QuickTime og Real Player har ikke vært spesielt velkommen for mange Windows-brukere i mange år, og mange har følt det frustrerende at en trenger å installere ekstra programvare for å se video laget med digitalt kompaktkamera – eller for å se filmklipp på nett.

Og dette er noe som Microsoft nå har tatt på alvor. I et blogginnlegg der de ramser opp alle endringene de gjør mellom betaversjonen og den såkalte Release Candidate-versjonen av Windows 7 melder selskapet, godt skjult, at Windows 7 vil få støtte for mov-filer rett fra installasjonen.

Les også: - Windows 7 kommer i september

Dermed vil det ikke lenger være behov for å installere QuickTime i Windows, som gjerne vil ha deg til å betale for en fullversjon og som legger unødvendige ikoner nede på oppgavelinjen.

Dette blir nevnt nærmest som en slengkommentar i et avsnitt som egentlig handler om at Windows Media Center nå bedre skal takle å spole i AVCHD-filer som kommer fra rene videokameraer.

Utover disse tingene er endringslisten til Windows 7 lang, men består av primært veldig små endringer, av typen småfeil og ytelsesforbedringer.

Hele listen med endringer kan du lese her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere