Gå til sidens hovedinnhold

Slutt på skjørt for svenske konduktører

Stockholm (NTB-TT-DPA): Mannlige konduktører hos togselskapet Arriva i Sverige har den siste tiden brukt skjørt, siden arbeidsgiveren nekter å la dem gå i kortbukser. Men nå går det mot en løsning på buksestriden.

I sommervarmen de siste ukene har 13 mannlige ansatte på forstadsstrekningen Roslagsbanan i Stockholm gått i skjørt. Det for menn noe uvanlige antrekket har vakt oppsikt verden over, og mandag varslet Arriva en mykere holdning.

- Vi vil tilby våre medarbeidere muligheten til å bære shorts. Vi rydder opp i dette så raskt det er praktisk mulig, sa kommunikasjonssjef Tomas Hedenius i Arriva Sverige. Han tilføyde at de mannlige ansattes reaksjoner har gjort inntrykk på ledelsen.

Mannen bak skjørtesaken, vognfører Martin Åkersten, sier til den engelskspråklige svenske avisen The Local at han ikke kommer til å savne skjørtet.

- Jeg har lagt en liten flaske champagne på is for å feire bukseseieren, tilføyer han.

Saken har noe uventet skaffet svenskene store oppslag i internasjonale medier. Faktisk har den enkelte steder vært enda større enn lørdagens bryllup mellom prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i Stockholm. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?