Slutt på utvidet egenmelding

Onsdag var det slutt på utvidet egenmelding i forbindelse med svineinfluensa.

Siden høstens pandemi har en rekke nordmenn tatt opp til åtte dager egenmelding. Nå er det ikke lenger mulig å bruke utvidet egenmelding ved sykdom i forbindelse med influensa type A - også kalt svineinfluensa og H1N1.

Regjeringen og partene i arbeidslivet kom med en felles oppfordring om utvidet bruk av egenmelding som et ekstraordinært, midlertidig tiltak i pandemiberedskapen den 23.oktober 2009. Dette var et midlertidig tiltak som skulle opphøre når helsemyndighetene konstaterte at det ikke lenger er behov for det.

«Helsemyndighetene vurderer nå at det ikke lengre er behov for utvidet bruk av egenmelding ved sykdom på grunn av influensa A, og tiltaket opphører derfor fra dags dato», heter det i en melding fra Helse- og omsorgsdepartementet.

11. juni 2009 erklærte Verdens helseorganisasjon (WHO) at en pandemi var en realitet. Det ville ikke kunne skjedd uten denne vesentlige endringen i definisjonen av en pandemi. WHO erklærte den 13. juli 2009 at de anbefalte alle sine 194 medlemsland å tvangsvaksinere alle sine innbyggere til høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.