RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Blandet utvikling

Sist oppdatert:
Med få nyheter og resultater har markedet vært retningsløst i kveld
De amerikanske børsene beveget seg rett over eller rett under nullstreken hele ettermiddagen og kvelden. Det har vært få om noen viktige resultater og ingen viktige nøkkeltall i det amerikanske markedet, som etter fredagens sluttspurt så ut til å mangle impulser og investorer i kveld.

I tillegg venter markedet på morgendagens viktige konsumenttillitstall, som forhåpentligvis kan gi nye indikasjoner på at ting er i bedring i den amerikanske økonomien. Det er også flere viktige resultataer i vente før åpning tirsdag ettermiddag.

Dow Jones-indeksenendte til slutt ned 0,2 prosent til 9.266,51, mens Nasdaq steg 0,3 prosent til 1.735,34, mens den brede S&P 500-indeksen falt 0,2 prosent til 996,52.

Slutt Oslo: Fjerde strake i pluss

Solide selskapsresultater og positive impulser fra USA fredag sendte Oslo Børs til ny årsbeste.

Hovedindeksen steg for fjerde dag på rad mandag og noterte ny bestenotering for året. Fasiten ble en oppgang på 0,86 prosent til 143,32 poeng etter at markedet falt noe tilbake mot slutten som følge av fall for de amerikanske nøkkelindeksene etter åpning.

RCCL leverte resultater langt over forventningene på bunnlinjen i andre kvartal. Markedet reagerte med å sende aksjen opp 3,40 prosent til 197,50 kroner.

Også Wilh. Wilhelmsen la frem gode kvartalstall mandag. A-aksjen steg 7,41 prosent til 145 kroner og B-aksjen endte opp 6,68 prosent til 131,75 kroner.

Fred. Olsen Energy noterte oppgang på 14,07 prosent til 22,70 kroner på nyheten om at selskapet skal ha sikret en kontrakt til en verdi av 1,5 milliarder kroner med det indiske oljeselskapet ONGC.

Frontier Drilling toppet vinnerlisten mandag med en oppgang på 35,71 prosent til 0,38 kroner. På det meste var aksjen opp hele 75 prosent på nyheten om at selskapet på ny har fått utsatt innbetalingen av gjeld som er forfalt. Selskapet har imidlertid ennå ikke fått i orden refinansieringen.

Flere oljeserviceaksjer gjorde det sterkt mandag. PGS steg 13,09 prosent, Northern Offshore 22,12 prosent, GGS 6,62 prosent og Ocean Rig 5,45 prosent. Statoil falt imidlertid 0,79 prosent til 63 kroner og gjorde dermed at energiindeksen likevel falt.

Den desiderte kurstaperen var Crystal Production med et fall på 33,33 prosent til 0,18 kroner etter at selskapet nå har fått i stand en avtale om salg av Crystal Ocean og Crystal Sea, som, hvis vedtatt, ikke vil overlate noen verdier til aksjonærene.

Antall aksjer som steg i forhold til aksjer som falt var 66 mot 30 mandag.


Åpning USA: Svak oppgang
De amerikanske nøkkelindeksene åpner uken svakt i pluss. Nasdaq leder an oppgangen.

De amerikanske børsene stiger svakt ved åpniing og forlenger den positive utviklingen fra fredag.

Nasdaq leder an med en opp gang på 0,37 prosent. S&P 500 følger med et løft på 0,17 prosent og Dow Jones er opp 0,13 prosent etter 10 minutters handel.


Før åpning USA: Ventes litt opp
Det amerikanske aksjemarkedet ventes å åpne svakt opp mandag etter kraftig sluttrally fredag.

De amerikanske børsene ventes å åpne litt i pluss. Nasdaq-futuren er opp 0,3 prosent og S&P 500-futuren stiger 0,25 prosent.

Uken vil være preget av spenning i påvente av tall for konsumenttillit og arneidsledighet som offentliggjøres senere i uken. I tillegg er det den siste store resultatuken i USA.

I Europa er det fremdeles full fart. CAC 40 leder an blant de store med en oppgang på 2 prosent. DAX stiger 1,8 prosent, mens FTSE 100 er opp 0,8 prosent. I Stockholm er OMX opp 1,7 prosent.

Hovedindeksen ved Oslo Børs stiger 1,37 prosent og har passert 144 poeng en drøy time før stenging.


Lunsj Oslo: Wilhelmsen i vinden
Oslo Børs holder koken og Wilh. Wilhelmsen koster frem etter å ha lagt frem gode kvartalstall.

Hovedindeksen noteres opp 0,95 prosent til 143,45 poeng ved lunsjtider mandag.

Wilh. Wilhelmsen stiger kraftig etter å ha lagt frem oppløftende kvartalstall før børs mandag. A-aksjen er opp 10,37 prosent til 149 kroner og B-aksjen stiger 11,34 prosent til 137,50 kroner.

Fred. Olsen holder koken etter at suspensjonen av aksjen ble opphevet som følge av at selskapet ble tildelt en storkontrakt i India. Aksjen er opp 9,05 prosent til 21,70 kroner.

Frontier Drilling topper vinnerlisten med et kursløft på 42,86 prosent til 0,40 kroner på nyheten om at selskapet på ny har fått utsatt betaling av forfalt gjeld. selskapet er imidlertid ennå ikke i mål med refinansieringen.

PGS er opp 11,79 prosent til 6,92 kroner uten at det er kommet nyheter fra selskapet.

Crystal Production topper taperlisten med et fall på 40,47 prosent til 0,16 kroner etter at selskapet i dag meldte at man har fått i stand et betinget salg av Crystal Ocean og Crystal Sea. Løsningen innebærer at aksjonærene trolig ikke vil sitte igjen med noen ting.

RCCL stiger svakt, opp 0,52 prosent til 192 kroner, i forkant av resultatfremleggelsen klokken 14.00 mandag.

Norsk Hydro, DnB, Orkla, Gjensidige Nor, Tandberg og Tomra stiger alle mer enn markedet. Statoil er den eneste av tungvekterne som faller mandag. Aksjen er ned 0,39 prosent til 63,25 kroner.


Åpning Oslo: Klart opp
Børsen åpner opp og Fred Olsen Energy stiger kraftig på nyheten om kontrakt India.

Hovedindeksen noeters opp 0,8 prosent til 143,24 poeng etter 15 minutters handel. Det kan gå mot ny årsbeste dersom børsen holder koken mandag.

Fred Olsen Energy stiger 8,04 prosent til 21,50 kroner mandag på nyheten om at selskapet har blitt tildelt kontrakt i India. Aksjen er for øyeblikket suspendert av Oslo Børs.

Wilh. Wilhelmsen leverte oppløftende kvartalsresultater før børsen åpnet. Markedet reagerer med å sende aksne opp 6,67 prosent til 144 kroner.

Birdstep fortsetter oppturen etter at iMarkedet fredag skrev at selskapets partner PCTEL har fått en avtale med AT&T Wireless. Birdstep stiger 4,32 prosent til 14,50 kroner.

Også Nera åpner bra etter at selskapet leverte gode tall og ble børsvinner med en oppgang på nær 20 prosent fredag. Aksjen stiger 4,32 prosent til 14,50 kroner.

Større selskaper som Norsk Hydro, Telenor, Norske Skog, Frontline og Tandberg stiger mer enn markedet og trekker Hovedindeksen opp.

Statoil, uforandret, og Orkla, ned 0,19 prosent trekker i negativ retning.


Før åpning Oslo: Klart for opptur
Kraftig oppgang ved de amerikanske børsene fredag og en positiv start i Europa bør sende Oslo Børs opp ved åpning.

De amerikanske nøkkelindeksene steg alle nær 2 prosent fredag, noe som ledet til solid oppgang ved de asiatiske børsene.

Også Europa åpner opp mandag. DAX stiger 1,5 prosent, CAC 40 er opp 1,6 prosent, mens FTSE 100 legger på seg 0,9 prosent. I Stockholm stiger OMX 1,1 prosent.

Alt ligger dermed til rette for en positiv åpning ved Oslo Børs mandag.

Fred Olsen Energy ventes å stige ved åpning etter nyheten om at selskapet skal ha fått kontrakt med indiske ONGC til en verdi av 192.000 dollar pr. dag i 3 år.

Wilh. Wilhelmsen la frem kvartalstall som var bedre enn året før og uttalte seg positivt om utsiktene fremover.


Børsene morgen: Optimisme i Asia
De toneangivende asiatiske børsene skjøt i været ledet an av elektronikk og IT.

Asias toneangivende aksjemarkeder viste solid oppgang mandag etter kraftig oppgang på Wall Street fredag.

I USA endte børsene kraftig opp fredag etter gode nøkkeltall og gode forventninger til makrotall som slippes denne uken. Den brede S&P 500 steg 1,74 prosent, mens Nasdaq og Dow Jones la på seg henholdsvis 1,72 og 1,89 prosent fredag.

Elektronikk og IT-selskaper ledet an oppgangen i de asiatiske markedene mandag grunnet økt tro på bedring i den amerikanske økonomien. Det var særlig selskaper som er sterkt avhengig av eksport til USA som gjorde det godt.

Nikkei 225-indeksen i Tokyo la på seg 1,75 prosent, Hang Seng i Hong Kong steg 1,87 prosent og Straits Times i Singapore noterte oppgang på 1,12 prosent mandag morgen norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere