RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Bluechips på rekordnivåer

Sist oppdatert:
De amerikanske lokomotivene steg til det høyeste nivået på 3 1/2 år
Dermed har det amerikanske markedet tatt igjen det tapte siden juni 2001. Det kan se ut til at det er flere enn de norske investorene som håper på et nyttårsrally og januareffekten. Det var stor kjøpsvillighet på Wall street tirsdag kveld.

Tungvekteren i teknologisektoren, Intel ledet an i oppturen etter flere positive megleroppgraderinger.

Dow Jones.indeksen steg nesten 100 poeng, eller 0,9 prosent til 10.760,76. Den brede S&P 500-indeksen endte opp 0,9 prosent til 1.205,55.

Nasdaq-indeksen hang ikke etter den pene oppgangen for Intel som også dro med seg resten av sektoren. Indeksen steg 1,1 prosent til 2.150,95.

Sterke sektorer i kveld var gull, programvare, banker, oljeservice og helseprodukter.

Morgan Stanley fal i dag tross sterkere bunnlinje enn ventet. Markedet var ikke fornøyd med driftsinntektene til USA nest største meglerhus.


Slutt Oslo: Ny rekord

Ny dag med knallsterk børs og historisk toppnotering. Telenor-aksjen dro mest opp.

Hovedindeksen steg 1 prosent i dag etter å ha satte ny all-time high tirsdag. Positive strateger og tro på januareffekten ser ut til å få investorene til løpe om kapp for å være med videre.

I tillegg til dette var en knallsterk Telenor med på å dra opp Hovedindeksen til 236,76 poeng. Telenor steg på positive utsikter i Russland-selskapet Vimpelcom. Ved avslutningen var Telenor opp hele 4,7 prosent til 484 kroner.

Fortsatt sterk oljepris og rimelig stabil dollarkurs bidro også til å støtte den videre oppgangen.

Det har vært en bred oppgang på børsen i dag med blant annet opptur for de tre store, Telenor, Hydro og Statoil. Telenor steg ganske kraftig utover dagen etter meldinger fra Russland om at den overraskende skatteregning til mobilselskapet Vimpelcom sannsynligvis blir langt lavere enn foreløpig indikert.

Frontline var usikker gjennom dagen etter nye markert fall i ratene tirsdag kveld. Meldinger om et nytt angrep på den nordirakiske oljerørledningen sendt imidlertid aksjen opp igjen utover ettermiddagen. Aksjen endte til slutt opp 1,3 prosent til 305,50 kroner.

Av de andre tunge selskapene på børsen var det kun Norske Skog, DnB Nor og Schibsted som trakk ned.

Norske Skog falt etter en nedgradering av Norske Canada fra ratingselskapet Standard & Poor med negative utsikter for den videre ratingen. Aksjen falt til slutt flatt.

Schibsted ble sendt ned hele 2,3 prosent til 170 millioner kroner etter at konsernet meldte om et bud på det finske mediehuset Alma Media. Schibsted vil bruke 705 millioner euro på å forsøke å kjøpe opp selskapet som er ledende på avis og tv i Finland.

Det var nyheter rundt mindre selskaper som utgjorde toppen av vinnerlisten i tirsdag.

PSI-aksjen ble sendt opp 12,2 prosent til 2,85 kroner etter at CashGuard, hvor PSI er største eier, fikk på plass en rammeavtale med McDonalds i Sverige. PSI og Cash Guard har de siste dagene fått på plass flere store kontrakter.

Axxessit ble dagens vinner etter å ha orientert om en rammeavtale med mobilgiganten Nikia. Aksjen steg 13,5 prosent til 18,50 kroner.

De kommende oljeaksjene PA Resources og Altinex fikk juling i dag etter at de ikke var med i Oljedirektoratets siste prekvalifiseringer for sokkelen i år. Altinex endte ned hele 16,7 prosent til 25 øre.

Åpning USA: Oppgang

Det startet positivt på Wall Street tirsdag.

Dow Jones-indeksen var opp 0,2 prosent, mens den brede S&P 500-indeksen steg 0,23 prosent.

Nasdaq Composite-indeksen steg 0,5 prosent.

Før USA: Futures peker opp

Det er moderat oppgang i futureshandelen mot de viktigste aksjeindeksen i forkant av dagens handelsåpning i USA.

Finanssektoren er ventet å få en ny god dag etter sterke resultatrapporter fra meglergiganten Morgan Stanley og Bear Stearns.

Teknologiindeksen Nasdaq er også ventet å trekke opp fra åpning etter megleroppgradering av Intel fra Lehman Brothers.

Lunch Oslo: Oppgangen fortsetter

Det er bred oppgang på Oslo Børs og ingen sektorer stikker seg spesielt ut. Les hvem vinnerne og taperne er.

Oslo Børs er opp 0,42 prosent ved lunchtider, og har dermed tatt en ny intradags toppnotering.

Dermed er Oslo Børs betraktelig sterkere enn børsene i London og Frankfurt, der det er nesten flatt.

På Oslo Børs er det Norsk Hydro som får et come-back og driver markedet. Aksjen er opp 1,37 prosent mens Statoil er opp 0,26 prosent. Taperen på listen er Synnøve Finden, som er ned 7,50 prosent etter gårsdagens kraftige oppgang. Canargo følger like etter med en nedgang på 6,69 prosent etter negative nyheter.

Vinnerlisten befestes av Ignis som er opp 4,76 prosent på labert volum, mens riggselskapene Sinvest og Odfjell Invest er opp henholdsvis 4,64 og 3,33 prosent.

Av de tyngre selskapene på børsen er DnB NOR ned 1,23 prosent etter gårsdagens oppgang, mens Telenor stiger 0,94 prosent. Tomra, som meldte om kjøp i Sverige, stiger 1,23 prosent etter gårsdagens slappe utvikling.

Frontline faller 0,5 prosent etter flere negative nyheter med hensyn til tankmarkedet.

Åpning Oslo: I rekordterreng

Hovedindeksen er etter tre kvarters handel opp 0,1 prosent i dag og har vært over 235-nivået rett etter åpningen. I går endte indeksen på 234,36 som var ny all-time high.

Det er en bred oppgang på børsen i dag, men Statoil har svekket seg noe etter å ha vært opp fra åpning. Statoil sammen med Schibsted og DnB Nor er blant de få børslokomotivene som tynger i tidlig handel.

Dagens store taper er oljeaksjen CanArgo etter at selskapet etter børs i går overrasket med en negativ melding rundt den store borekampanjen. Det er nå nye utsettelser for selskapet, og aksjen er ned 8,2 prosent.

Global Geo-Services har fått på plass en emisjon på 26 millioner kroner på kurs 7,30 kroner. Den rettede emisjonen ble gjort på 7,30 kroner, og har dratt ned kursen i dag med 4,4 prosent til 7,40 kroner.

De andre oljeserviceaksjene fortsetter å vise styrke i dag med Stolt Offshore i spissen. Selskapet melder om en ny stor kontrakt og er opp 3 prosent.

Siem Offshore går også videre på storkontrakten meldt i går.

Før Oslo: Ny rekord igjen?

Det kan bli videre oppgang i ukjent terreng i Oslo i dag.

Det er svak oppgang på de største europeiske børsene i tidlig handel i dag. Frankfurt-børsen er opp 0,15 prosent 20 minutter før åpning i Oslo.

Oljeprisen er kun marginalt ned i forhold til sluttkursen i USA i går og ser foreløpig ikke ut til å legge noen demper på en rallypreget Oslo Børs. Dollaren er også marginalt opp mot norske kroner og legger grunnlaget for en positiv åpning i dag.

Det er eventuell gevinstsikring etter gårdagens nye all-time high som kan være den største trusselen mot ny oppgang i dag.

Både Statoil og Hydro som veier tungt i hovedindeksen steg videre i USA i går kveld, og Statoil luktet der på nye rekordnivåer i dollar.

Oljeaksjen CanArgo ventes derimot å få en del juling fra åpning i dag etter at selskapet etter børs i går sendte ut en melding om nye forsinkelser og problemer for deres borekampanje i Georgia. Aksjen falt 7,4 prosent i USA i går kveld.

Schibsted er ventet å havne i fokus i dag etter at konsernet melder om at de vil legge inn et frivillig bud på finske Alma Media. Dette kan tynge aksjen fra åpning.

Technor ventes også å falle fra åpning etter å ha sendt ut et resultatvarsel før børsåpning i dag. Forsinkelser i to større kontrakter gjør at omsetningen blir lavere enn ventet i fjerde kvartal.

Stolt Offshore ventes å få et nytt løft i dag på en ny stor intensjonsavtale. Avtalen har et omfanget på 1,2 milliarder kroner.

Ellers så går Royal Caribbean Cruises eks. utbytte på 13 cent i dag, mens Altinex vil bli handlet eksklusive tegningsretter.

Norske Skog kan bli litt tung i dag etter at kredittratingselskapet Standard & Poor har nedgradert NorskeCanada med negative utsikter for videre rating.

Børsene morgen: Svakt opp i Asia

Positive nyheter fra japanske banksektor trakk opp i Tokyo.

I Tokyo logget Nikkei 225-indeksen de høyeste nivåene på en måned i morges etter at gode nyheter fra banksektoren sendte finansaksjene opp.

Det var banken Shinsei Bank som meldt om økte resultater i sitt regnskapsmessige første halvår som var årsaken til oppturen.

Nikke 225-indeksen var opp 0,2 prosent ved stengetid til 11.125,90 i morges, mens den brede Topix-indeksen var opp 0,6 prosent.

Svak nedgang i Sør-Korea, hvor Kospi-indeksen var ned 0,2 prosent etter negative nyheter rundt bankhuset Korea Development Bank som er nær konkurs.

Stort sett svak oppgang ellers i Asia i natt, og Morgan Stanleys Asia-indeks var opp 0,4 prosent til 97,74.

Slutt USA: Tungvekterne dro opp etter oljeprisfall

Tungvekterne dro i pluss på Wall Street etter oljeprisfall. Nasdaq falt tilbake.

På Wall Street mandag var det en liten oppgang for Dow Jones-indeksen og S&P 500-indeksen. Teknologiaksjene på Nasdaq-børsen dro ned.

Ved avslutningen hadde Dow'en 0,2 prosent til 10.667,29 poeng, mens S&P 500-indeksen steg minimalt til 1.194,66 poeng. Nasdaq Composite-indeksen falt 0,4 prosent til 2.127,85.

Det relativt svake aksjemarkedet i USA kom til tross for gode makrotall før åpningen. De såkalte ledende indikatorene steg 0,2 prosent i november, noe som var bedre enn ventede 0,1 prosent.

Oljeprisen falt også tilbake, og endte New York-handelen under 46 dollar pr. fat. Ved avslutningen var WTI-olje for levering i februar ned 64 cent til 45,64 dollar pr. fat.

Blant vinnerne i USA mandag var antivirusselskapet Trend Micro. Selskapet meldte om en kontrakt med Microsofts Hot Mail-tjeneste mandag.

Farmasiselskapet Pfizer fortsatte nedturen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere