RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Bredt fall

Sist oppdatert:
Det var et bredt fall på Wall Street tirsdag
På slutten av handelsdagen ble det et bredt fall for de toneangivende aksjeindeksene på Wall Stret.

Dow Jones-indeksen falt 0,6 prosent til 9.900,86 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen falt rundt 1 prosent til 1.103,27 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen falt 0,7 prosent til 1.922,94 poeng.

Solide tall fra Texas Instruments og IBM dro markedet oppover i den tidlige handelen tirsdag. Ut over dagen klarte markedet å holde mot selgerne. Dette til tross for at oljeprisen falt tilbake.

Forsikringsbransjen var igjen i fokus etter at amerikanske myndigheter har innledet etterforskning av forretningsmetodene til selskapene.

Slutt Oslo: Kastet ut Hydro

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen opp 0,3 prosent til 220,19 poeng tirsdag.

Det var en svak Hydro-aksje på slutten av dagen, samtidig som Frontline og Tandberg TV falt tungt, som dro ned.

iMarkedet skrev tirsdag at storbanken Dresdner Kleinwort Wasserstein mener man bør selge Hydro og kjøpe Statoil. Hydrokursen har steget på grunn av aluminiumsprisen, mener storbanken. Dresdner sto for hele 64 prosent av nettosalgene i Hydro-aksjen tirsdag, og rundt en tredjedel av omsetningen på hele Oslo Børs.

Til slutt endte Hydro-aksjen ned 0,6 prosent til 480 kroner.

Frontline-aksjen falt på rateutviklingen, mens Tandberg TV-tallene mandag etter børsslutt var skuffende. Selv om selskapet innfridde på bunnlinjen, var omsetningsutviklingen svak.

I en analyse fra meglerhuset Pareto heter det at utsikter til lavere veksttakt enn ventet sammen med en svak kontantstrøm vil bli sett på som skuffende i markedet – og at aksjen vil falle på tallene. Pareto fikk rett. Tandberg TV-aksjen falt hele 9 prosent til 46,60 kroner tirsdag.

Høyt oppe på taperlisten var også Software Innovation som leverer tall onsdag morgen. Aksje falt 5,3 prosent til 18 kroner tirsdag.

Øverst på vinnerlisten tirsdag var det lille datagjenvinningsselskape Ibas, som leverte tall tirsdag. Aksjen endte dagen opp 5 prosent til 10,40 kroner.

Tandberg-aksjen steg 2,7 prosent til 56,50 kroner på en ny analyse fra meglerhuset First Securities.

Åpning USA: Moderat opp

Wall Street startet svakt opp etter åpningen tirsdag.

Den brede S&P 500-indeksen var opp 0,2 prosent til 1.115,70 poeng, mens den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen var opp 0,4 prosent til 1.944,12 poeng.

Dow Jones-indeksen var opp 0,3 prosent til 9.988,76 poeng.

Før åpning USA: Positive takter

Både teknologiaksjene og det brede markedet ligger an til en klart positiv åpning på Wall Street tirsdag.

Makrorapportene om konsumprisene og påbegynte nybygg klarte heller ikke å ødelegge de positive taktene. Begge tallene havnet omtrent som ventet.

Det er først og fremst sterke tall fra en del tungvektere som trekker opp. IBM-tallene kom etter børsslutt i går. I dag var datalagringsgiganten EMC ute med positive tall. Mest imponerte imidlertid Ford-tallene før børsåpningen.

Lunch Oslo: Stabilt sideleie

Oslo Børs er opp 0,58 prosent og hovedindeksen noteres til 220,85 poeng. Det er teknologi som fremdeles leder an etter sterke resultater i USA mandag kveld. Først og fremst er det Tandberg Data som stiger. Aksjen er opp 4,45 prosent og noteres til 8,92 kroner aksjen.

Fredagens store taper, Tandberg, er opp 2,27 prosent til 56,25 kroner aksjen, mens Telenor er opp 1,43 prosent til 53,25 kroner aksjen. Dagens store taper er Tandberg Television, som er ned hele 8,88 prosent til 46,70 kroner.

Oljeaksjene holder seg sterke i markedet, på tross av fall i oljeprisen de siste to dagene. Norsk Hydro er opp 0,93 prosent til 487,50 mens Statoil er opp 0,26 prosent til 96,50 kroner aksjen.

Klokken halv tre kommer den amerikanske konsumpris-indeksen, som det knytter seg noe spenning til. Markedsaktører iMarkedet har vært i kontakt med venter at det blir liten bevegelse dersom tallene kommer inn på linje med konsensus – men at dollaren og amerikanske renter kan falle kraftig dersom tallene blir negative. Konsensus er en økning av KPI tallene på 0,2 prosentpoeng.

Forrige KPI tall kom inn med en økning på 0,1 prosentpoeng.

Åpning Oslo: Teknologi i topp og bunn

Oslo Børs åpner opp 0,67 prosent, anført av teknologisektoren. Fast er opp 4,07 prosent til 12,80 kroner aksjen mens Ementor er opp 3,86 prosent til 4,30 kroner aksjen.

Tandberg Television faller kraftig etter kvartalstallene. Flere meglerhus, anført av Pareto, har nedjustert aksjen, som faller 7,12 prosent til 47,60 kroner aksjen.

Tandberg er opp 1,82 prosent og handles til 56 kroner aksjen.

Norsk Hydro og Statoil er begge opp henholdsvis 0,83 prosent og 0,26 prosent til 487 kroner aksjen og 96,5 kroner aksjen. På trass av store fall i oljeprisen holder selskapene seg bra på børsen.

I Europa er børsene i god driv. I Tyskland er DAX-indeksen opp 1,43 prosent mens i Paris er CAC-40 indeksen opp 1,34 prosent. I Stockholm er OMX indeksen opp 1,26 prosent mens FTSE 100 i London er opp 0,68 prosent.

Før åpning Oslo: Teknologi i fokus

Tyske DAX-indeksen opp 1,39 prosent, Stockholms OMX-indeks opp 1,07 prosent og FTSE 100 opp 0,41 prosent en halvtime før åpning på Oslo Børs tegner til en bra åpning i handelen.

Det er først og fremst teknologi som er i vinden, etter gode resultater fra både IBM og Texas Instrument, som begge presenterte tredjekvartalstall mandag morgen.

Tandberg Television ventes falle i dag etter at flere meglerhus nedgraderer aksjen etter kvartalsresultater som ble presentert mandag etter børs. Dette opplyser markedsaktører til iMarkedet.

Aksjen falt noe i forkant av tallene mandag. Konsulentselskapet Itera leverte også tall som fikk godkjentstempel før åpning tirsdag.

Oljeprisen har falt kraftig tilbake og Brent Blend ventes å åpne signifikant ned i London tirsdag. Dette har ført til at Dollar-fallet flere i valutamarkedet hadde ventet på ikke inntraff. Dollaren handles nå til 6,6035 etter å ha vært oppe på 6,56-6,58 nivået fredag og mandag.

Det er ventet at oljeselskapene vil slite noe på børsen i dag, og holde igjen markedet noe.

Børsene morgen: Asia med oljesmurt oppgang

I Tokyo steg Nikkei-indeksen opp en prosent tirsdag etter at oljeprisen falt tilbake og Wall Streets okser våknet til liv etter syv sammenhengende dager med fall. Det melder Reuters.

Fujitsu, Japans fjerde største elektronikkonglomerat ledet an i teknologisektoren og hoppet mer enn fire prosent etter at selskapet hadde kuttet tap fra første halvår.

Men volumene var tynne og analytikerne mente markedet forble usikkert på den videre retningen.

Også de brede asiatiske indeksene var opp ca. en prosent tirsdag, alle på tynn handel og usikkert momentum.

Slutt USA: Tok seg opp

Etter å ha luktet på nye rekordnivåer i dag trakk oljeprisen seg litt tilbake utover handelsdagen i USA i kveld norsk tid. Det var nok til å løfte et svakt negativ marked til pluss på tampen. Oljeprisen falt under 54 dollar fatet igjen for referanseoljen WTI.

I tillegg til oljeprisen var det svakere tall enn ventet fra industrikonglomeratet 3M som tynget Wall Street i dag. 3M var komponenten som tynget mest Dow Jones-indeksen i kveld. Dow'en endte til slutt opp 0,2 prosent til 9.956,32.

Det amerikanske markedet er inne i den mest intensive resultatuken med over 180 av selskapene på S&P 500-indeksen som rapporterer.

På Nasdaq steg aksjene 1,3 prosent i kveld til 1.936,52 i forkant av "Big Blue", IBMs resultatfremleggelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere