RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Dow over 10.000

Sist oppdatert:
Den innflytelsesrike Dow Jones-indeksen gikk over 10.000 i et bredt aksjerally
Det var et bredt aksjerally på det amerikanske børsene torsdag kveld norsk tid. Dette dro den innflytelsesrike Dow Jones-indeksen over 10.000-nivået.

Sluttnoteringen var for denne indeksen ble på 10.008,16 poeng. Ikke på de siste 18 månedene har indeksen sluttet over 10.000.-nivået, og sist gang var 24. mai 2002. Da sluttet indeksen på 10.104,26 poeng.

Standard & Poors 500-indeks steg også 1,1 prosent til 1.071,21 poeng, mens Nasdaq Composite-indeksen steg 2 prosent til 1.942,32 poeng.

Det var fortsatt oppgang for teknologiaksjene som dro opp. I tillegg til dette var en rekke av blue-chips-aksjene også med på oppgangen torsdag. I teknologisektoren jublet investorene over positive uttalelser fra Cisco-sjef John Chambers, som ser tegn til at kundene igjen begynner å røre på seg.

Dollaren steg noe mot eurro, men var lite endret mot yen.

På New Yorks råvarebørs var oljeprisen nærmest uendret og endte på 31,75 dollar. Gullprisen falt samtidig 1,60 dollar til 405,40 dollar pr. unse.

Slutt Oslo: Snuste på ny årsrekord

Oslo Børs hovedindeks sluttet opp 0,4 prosent til 166,13 poeng torsdag. Det er hårfint under årets høyeste sluttnotering, på 166,39 poeng, fra tirsdag. Men i løpet av dagen var indeksen oppe i 166,71 poeng, og det er årets høyeste nivå.

Av de tunge aksjene bidrog Royal Caribbean solid til oppturen. Aksjen steg 4,7 prosent i solid omsetning, til 221 kroner. Lehman Brothers har oppgradert aksjen til overvekt, ifølge TDN Finans.

Ellers steg PGS 10 prosent til 260,50 kroner. En analytiker sier til iMarkedet at aksjen stiger på fokus på høye gasspriser i USA og oppgang for amerikanske oljeserviceaksjer.

Kredittbanken steg også 10 prosent til 5,50 kroner. Det ble i ettermiddag meldt at 18 investorer garanterer for 67 millioner kroner i den kommende emisjonen i krisebanken.

Mest omsatt var Norsk Hydro. Men denne aksjen falt en kvart prosent til 396 kroner, etter å ha avholdt kapitalmarkedsdag. Det var, tilsynelatende, ingen store bomber på presentasjonen.

Telenor fortsetter fallet fra i går, i dag ned med 0,7 prosent til 43,50 kroner. Markedet er tydelig betenkt over prisen Telenor skal betale for å overta danske Sonofon.

Opticom falt markante 6 prosent til 97 kroner. Meglerhuset ABG Sundal Collier har omsatt en storpost i Opticom. Dette satte i gang spekulasjonene.

Falt gjorde også Axis-Shield, som endte ned 2,5 prosent til 19,80 kroner, etter å ha kommet med foreløpige utsikter for 2003-tallene.

Det er nå en moderat oppgang på USA-børsene, mens bildet er litt mer blandet i Europa.

Åpning USA: Oppover

Det starter opp på USA-børsene torsdag.

USA-børsene starter forsiktig opp torsdag. Etter ti minutter er Dow Jones og S&P 500 opp 0,3 prosent, mens Nasdaq stiger 0,2 prosent.

Før USA: Flatt

Flere arbeidsledige enn ventet kan ødelegge for en forventet oppgang i USA.

Det lå lenge an til oppgang i USA torsdag, basert på futurehandel på aksjeindeksene.

Men et overraskende høyt antall søkere på ledighetstrygd har tynget markedet, og det ligger nå at til en flat åpning.

Oslo lunsj: Toppnotering

Det var en moderat oppgang til ny årstopp på Oslo Børs torsdag til lunsj.

Hovedindeksen steg 0,7 prosent til 166,56 poeng. Dette var ny toppnotering, intradag, for indeksen.

Det var oppgang for tunge aksjer som DnB Nor og RCL til lunsj, mens Frontline og Telenor dro i negativ retning.

Telenor-falt 0,7 prosent på grunn av skepsis knyttet til prisen på danske Sonofon. Frontline-aksjen falt på nye negative analyser og økte oljelagre i USA.

Til lunsj var Opticom på toppen av taperlisten. Aksjen krøp under 100-kroners nivået igjen, og ble handlet til 99,75 kroner til lunsj. Traderne var spesielt opptatt av at Deutsche Bank i London har vært aktive på selgersiden i aksjen til lunsj.

Axis-Shield-aksjen gjorde det dårligere enn Opticom til lunsj. Denne aksjen falt 3,5 prosent til 19,60 kroner til lunsj. Bakgrunnen for fallet var en guiding fra selskapet torsdag som ble negativt tolket av investorene.

På vinnerlisten til lunsj var Frontier Drilling. Det lille riggselskapet kom med enmelding et forsikringsoppgjør som vil tilføre det finansielt haltende selskapet 4,6 millioner dollar.

Petroleum Geo-Services fortsatte å stige markert torsdag, slik aksjen også gjorde onsdag. Det er ikke nyheter rundt selskapet, men har vært flere positive nyheter rundt bransjen de siste dagene.

TGS-NOPEC var opp 2,5 prosent til lunsj, mens PGS var opp hele 8,2 prosent.


Åpning Oslo: Moderat oppgang

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,4 prosent til 166,25 poeng torsdag etter åpningen. Dermed fulgte Oslo Børs utviklingen på de toneangivende europeiske børsene. FTSE-indeksen i London steg 0,6 prosent, mens FTSE-indeksen i London lå flatt.

Blant de tyngste aksjene på Oslo Børs var det generell moderat oppgang. Telenor- og Frontline-aksjen dro ned. Telenor-fallet var på kun 0,5 prosent til 43,60 kroner, og det er kjøpet av danske Sonofon som drar ned. Markedet synes tydeligvis at Sonofon-kjøpet ble dyrt for Telenor. I Frontline er det nye analyser, som spår kursfall, som trekker ned. Frontline-kursen var ned 2,7 prosent til 161,50 kroner etter åpningen.

På taperlisten var også Axis-Shields. Investorene ble skuffet over selskapets guiding for siste kvartal, som var ute torsdag morgen. Axis-Shield-aksjen var ned 3,5 prosent til 19,60 kroner etter åpningen.

Nordic VLSI-aksjen steg 7,4 prosent etter åpningen, og var vinneren på børsen. Oppgangen kom etter at selskapet meldte om nye store innsidekjøp.

Før åpning Oslo: Mot moderat oppgang

Oslo Børs' Hovedindeks vil trolig løfte seg moderat etter åpningen torsdag. Indeksen vil trolig følge utviklingen på de toneangivende europeiske børsene.

DAX-indeksen i Frankfurt startet opp 0,6 prosent til 3.844,94 poeng, mens FTSE-indeksen startet opp 0,1 prosent til 4.339,70 poeng.

I løpet av gårsdagen og morgenen har kronen svekket seg mot dollar. Torsdag morgen kostet dollaren 6,71 kroner.

Axis-Shield-aksjen faller tilbake etter guidingen og oppdateringen fra selskapet. iMarkedet skrev om guidingen torsdag morgen. I London falt Axis-Shield-aksjen rundt 4 prosent, og det ventes at dette smitter over på Oslo Børs ved åpningen.

I VLCC-markedet holder ratene seg rundt samme nivå, viser en rapport fra Fearnley. I bulkmarkedet er det fortsatt festrater.

Børsene morgen: USA flatt - opp i Asia

Det asiatiske aksjemarkedet løftet seg torsdag. I Japan var det oppgang etter at den japanske sentralbanken solgt yen for tredje dag på rad. Sentralbanken forsøker å dempe presset på yen mot dollar, noe som førte til at eksportaksjene løftet seg på Tokyo-børsen.

Nikkei-indeksen steg 1,7 prosent til 10.075,14 poeng ved avslutningen.

I Hongkong var det rally i aksjemarkedet torsdag. Hang Seng-indeksen løftet seg mot det høyeste nivået på 29 måneder. Oppgangen kom etter at 3G-operatøren Hutchison Whampoa Ltd. uttalte at høyhastighets trådløse tjenester vil være på plass i Hongkong allerede mandag.

Slutt USA: Snudde til null

Wall Street kjempet seg tilbake til et uendret nivå onsdag. Markedet var moderat ned tidligere på dagen.

Dow Jones-indeksen var nær uendret til 9.921,86 poeng, og Standard & Poors 500-indeks var ned 1.13 poeng til 14.059,05. Nasdaq Composite-indeksen falt 0,2 prosent til 1.904,65 poeng.

Aksjemarkedet var også onsdag preget av etterdønningene etter uttalelsene til den amerikanske sentralbanken på tirsdag.

På New Yorks råvarebørs steg oljeprisen 14 cent til 31,90 dollar pr. fat. Gullprisen falt 1,90 dollar til 407 dollar pr. unse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere