RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Flatt etter Greenspan

Sist oppdatert:
Stille på Wall Street etter sentralbanktale
Sentralbanksjef Alan Greenspans tale til sentatets bankkomité i ettermiddag førte ikke til de store utslagenne i de amerikanske aksjemarkedene onsdag.

Sentralbanksjefen opprettholdt i stor grad tidligere uttalelser, og kom ikke med noen nye signaler rundt rentesettingen. Aksjemarkedet utlignet mindre fall i tidlig handel, og holdt seg stort sett rundt null ut dagen.

Dow Jones-indeksen endte så godt som uendret på 10.834,88, mens Nasdaq falt 0,1 prosent til 2.078,43. Den brede S&P 500-indeksen endte også uendret på 1.210,34.

Det som skapte mest jubel blant Dow-selskapene i kveld var Coca-Cola etter en bedre kvartalsrapport enn ventet.

Oljeprisen steg kraftig i går og dro med seg oljerelaterte aksjer.

Slutt Oslo: Tung nedgang

Oslo Børs falt kraftig etter flere skuffende resultater. Men oljefrykt styrket Statoil.

Det ble en real nedgang på Oslo Børs onsdag. Aksjene på hovedindeksen falt 0,67 prosent anført av Tomra og Nera som begge leverte resultater markedet ikke var fornøyd med onsdag morgen.

Aksjene falt henholdsvis 14,29 prosent og 5,66 prosent.

Oljeprisen tendenserte klart oppover etter at det begynte å svirre rykter om aggressiv militær aktivitet i Iran, noe som fikk Statoil og Hydro til å tikke høyere.

Statoilkursen har gjennom hele dagen blitt tynget av en plassering av 100 millioner aksjer som meglerhuset Merrill Lynch har gjort på vegne av den norske stat.

Aksjene ble plassert på 106,1 kroner aksjen, men aksjen klarte å stige som følge av nyhetene fra Iran. Aksjen endte opp 0,23 prosent til 107,25 kroner aksjen. Norsk Hydro falt 0,07 prosent.

Telenor fikk en real nedtur rett etter åpning som følge av skuffelse over resultatet. Men aksjen karret seg til pluss i løpet av dagen. Det endte imidlertid med en nedgang på 0,86 prosent til 57,50 kroner aksjen.

Storebrand ble en av dagens vinnere. Imponerende sterke resultater fikk aksjen opp 5,56 prosent og hjalp børsen å holde seg såvidt sterk onsdag.

Itera ble dagens vinner. Aksjen steg 14,23 prosent gjennom dagen, og selskapet leverte hyggelige kvartalsresultater tirsdag.

Åpning USA: Nedgang

Investorene er nervøse i forkanten av FED-sjef Alan Greenspans tale i dag.

Dow Jones-indeksen var ned 0,4 prosent rett etter åpningen, mens den bred S&P 500-indeksen var ned 0,3 prosent.

Teknologitunge Nasdaq Composite var ned 0,3 prosent.

Oslo lunsj: Tålte ikke mer

Begynnelsen av uken har har gitt i snitt svake resultater fra tungvekterne. Hverken Telenor, Statoil eller Hydro har imponert markedet. Unntaket onsdag var Storebrand, som leverte sterke tall.

I sum er imidlertid inntrykket negativt.

Dette og statens nedsalg i Statoil var med på å dra ned Oslo Børs til lunsj. Hovedindeksen var ned 0,8 prosent til 253,22 poeng.

Fallet til indeksen kom til tross for at Storebrand-aksjen ble sendt opp 4,3 prosent til 61 kroner. Finansselskapet leverte tall som var klar bedre enn markedet hadde ventet.

Tomra-aksjen var den verste til lunsj. Panteselskapet fikk et svakt resultat i fjerde kvartal. I tillegg til dette er guidingen for første halvår svak.

Til lunsj var denne aksjen ned hele 11,6 prosent til 29,70 kroner.

Teknologiselskapet Opera leverte også skuffende i fjerde kvartal, og falt tilbake hele 4 prosent til 9,50 kroner.

På den andre siden av skalaen var Q-free-aksjen som steg 6,5 prosent til 16,50 kroner. Kvartalsrapporten for fjerde kvartal ble sterk, etter at selskapet gjennomførte en ryddeoperasjon i fjor.

Gode tall fra Itera og Green Reefer var også med på å trekke opp disse aksjene til lunsj.

Åpning Oslo: Tomra-skrell

Det åpnet rett ned på Oslo Børs onsdag. Det statlige nedsalget av 100 millioner aksjer i Statoil sendte Statoil ned til 105,75 kroner aksjen eller 1,17 prosent, mens tilrettelegger i nedsalget melder om en indikasjonspris på mellom 106,1 og 106,50 kroner aksjen i nedsalget.

Men det er Tomra som får merke børspisken. Aksjen er ned 12,2 prosent etter drøye ti minutters handel etter at selskapet gjorde alt annet enn å imponere da selskapet viste kvartalstall tirsdag ettermiddag.

Telenor faller også, 3,45 prosent, som følge av skuffende resultat. Aksjen får følge nedover av Nera som faller 4,40 prosent etter kvartalstall.

Oslo Børs er dermed ned 1,07 prosent. Også i Norsk Hydro faller det, og aksjen er ned 0,87 prosent mens Storebrand er blant de eneste som opplever oppgang. Selskapet stiger 2,99 prosent etter imponerende resultater.

Green Refeers er opp 8,57 prosent etter meget hyggelige resultater. Aksjen er dagens vinner, mens Tomra så langt er dagens taper. P4 faller også etter resultat og aksjen er ned 6,38 prosent.

I London er aksjene ned 0,38 prosent mens de i Tyskland er ned 0,68 prosent. I Stockholm er OMX-indeksen ned 0,60 prosent.

Før åpning Oslo: Fokus på Telenor og Statoil

I dag tidlig fikk markedet en nyhet om at staten vil selge aksjer i Statoil i henhold til en fullmakt staten har til å selge seg ned. I denne omgang selger staten 100 millioner aksjer.

Det var den amerikanske investeringsbanken Merrill Lynch som fikk det lukrative oppdraget og meglerne i selskapet er i ferd med å gjennomføre en Book-builing-prosess for å bestemme prisen på de 100 millioner aksjene som skal selges.

Indikasjoner iMarkedet.no har fått fra sentralt plasserte kilder er på under sluttkurs tirsdag, noe som border for fall for Statoil-aksjen.

Intervallet er mellom 106,1 kroner aksjen til 107 kroner.

Telenor leverte svakt resultat for fjerdekvartal, og skuffet markedet med nesten dobbelt så stort underskudd som ventet på bunnlinjen. Aksjen falt tirsdag, men kan fortsette fallet i dag som følge av tallene. Det var særlig nedskrivning i Sonofon som trakk ned.

Storebrand leverte imidlertid svært gode tall, samt at Opera Software melder om utsikter til god lønnsomhet i andre halvår.

I Europa faller markedet tilbake onsdag. FTSE-100 indeksen er ned 0,21 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt er ned 0,41 prosent. I Stockholm er aksjene på OMX-indeksen ned 0,39 prosent, mens i Paris er CAC-40 indeksen ned 0,38 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere