RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Flatt før årsslutt

Sist oppdatert:
Det var helt flatt på USA-børsene på den nest siste dagen i året
Det ble en flat dag på de amerikanske børsene på den nest siste dagen i året.

Den brede S&P 500-indeksen endte helt flatt på 1.213,55 poeng, mens teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen steg 0,1 prosent til 2.178,34 poeng-Slutt Oslo: Endte i rødt

Det ble en innholdsløs og kjedelig dag på Oslo Børs, og det ble handlet aksjer for lusne 1,68 milliarder kroner. Hovedindeksen endte ned 0,02 prosent til 236,65 som dermed blir sluttnotering for året 2004.

Hytta til Jørgen Bredesen ble en real hodepine for investorene i Birdstep torsdag. Torsdag morgen kom meldingen om at Birdstep-sjef Bredesen solgte alle sine aksjer i selskapet for å finansiere sin nybygde hytte, og aksjen falt 4,55 prosent til 10.50 kroner.

I oljeselskapene ble det en blandet dag. Statoil endte opp 1,06 prosent mens Norsk Hydro falt 0,31 prosent. Frontline, som store deler av dagen befant seg i positivt terreng, falt ned 1,46 prosent.

Legemiddelselskapet Photocure fikk en real oppgang etter at Odin Forvaltning meldte at de hadde kjøpt seg opp til over 5 prosent av aksjene i selskapet. Aksjen endte opp 5,33 prosent til 39,50 kroner.

Yara klarte ikke bryte gjennom 80 kroner aksjen – som kan representere en real motstand for aksjen. Den endte allikevel med en rekordnotering på 79,75 kroner aksjen som er en oppgang på 0,31 prosent. Telenor endte uendret. Blant lyspunktene av de mest omsatte aksjene finner vi Storebrand som endte opp 1,30 prosent og Tomra som karet seg til en oppgang på 0,91 prosent.

Katalogselskapet Findexa ble dagens store taper, med en nedgang på 8,4 prosent som hovedsakelig kom de siste minuttene før børsen stengte.

Åpning USA: God start

Det amerikanske aksjemarkedet reagerte positivt på bedre jobbless-claimst tall enn ventet, og aksjene startet årets siste handelsdag i positivt lende.

S&P 500 åpner opp 0,12 prosent mens Dow Jones Industrial Average er opp 0,09 prosent. Nasdaq stiger 0,15 prosent.

Før åpning USA: Moderat oppgang

Det indikeres en svakt positiv åpning på Oslo Børs torsdag. Dette viser handel i futureskontrakter på de toneangivende indeksene. Jobbless-claims kom inn noe lavere enn ventet en time før åpning på Wall Street.

I Oslo har markedet tikket ørlite opp siden lunch og hovedindeksen er nå opp 0,24 prosent anført av oljeselskapene.

I London er FTSE-100 indeksen uendret, mens DAX-indeksen i Frankfurt er opp 0,20 prosent. Det har vært særdeles rolig i markedet med lite handel og liten bevegelse.

Lunch Oslo: Faller tilbake

Oslo Børs opplever en rolig romjulsaktivitet på den siste handledagen i 2004. Hovedindeksen er opp 0,13 prosent, og har falt ned fra åpningen da børsen steg 0,40 prosent.

Det er Norsk Hydro og Statoil som stiger mest blant de mest omsatte aksjene. Statoil er opp 1,06 prosent mens Norsk Hydro er opp 1,04 prosent. Frontline har karret seg til en oppgang på 0,55 prosent.

På taperlisten finner vi igjen Birdstep, som faller 4,95 prosent etter melding om innsidesalg fra adm. direktør Jørgen Bredesen. iMarkedet.no har ikke lyktes å få kommentar fra Birdstep-toppen som solgte alle sine aksjer i markedet onsdag. Men til dn.no sier Bredesen at han trengte pengene til å betale for en hytte han har bygget ferdig i julen.

I Europa er aktiviteten også laber. I London er FTSE-100 indeksen ned 0,01 prosent mens i Frankfurt er DAX-indeksen pp 0,21 prosent.

Åpning Oslo: Positiv start

Oslo Børs er opp 0,44 prosent torsdag, siste handelsdag før nyttår, etter at Statoil og Hydro driver børsen på høyere oljepriser. Statoil er opp 1,06 prosent mens Hydro kan skilte med en oppgang på 1,36 prosent etter drøye ti minutters handel.

På taper-listen finner vi blant annet Birdstep som faller 3,64 prosent etter at adm. direktør Jørgen Bredesen solgte ut alle sine aksjer i selskapet.

Blant de fem mest omsatte aksjene er bare en uendret. Frontline stiger noe etter åpning.

Før åpning Oslo: Kjedelig avslutning på fantastisk år?

Oslo Børs har steget over 38 prosent dagen før den siste handelsdagen, men det er usikkert om oppgangen vil fortsette denne siste dagen. Vel har oljeprisen steget kraftig fra onsdag til torsdag, noe som kan påvirke Oslo Børs flaggskip som Statoil og Hydro i positiv retning.

Frontline fortsatte nedturen i det amerikanske aksjemarkedet i går, på trass av oljelagertall som viste lavere lagre av råolje enn det som var ventet. Oljeprisen fortsetter ikke opp torsdag, selv om den fikk en kraftig oppgang onsdag kveld norsk tid.

I Europa åpner aksjene opp, med DAX-indeksen i tyskland som viser en oppgang på 0,13 prosent ved åpning og CAC-40 indeksen som viser en oppgang på 0,09 prosent. I London åpner FTSE-100 indeksen ned 0,01 prosent.

Det er få selskapsspesifikke nyheter i dag. I Birdstep kan det virke negativt inn at Jørgen Bredesen, selskapets adm. direktør, i dag meldte salg av 80.000 aksjer.

Uansett. Aktiviteten på Oslo Børs resulterte i en omsetning på 1,7 milliarder kroner i går, under halvparten av det normale. Det sier sitt om hvor aktørene er for øyeblikket.

Det er heller ikke store aktiviteten med hensyn til skattemessige disposisjoner. For det første slipper selskapene unna gevinstbeskatning på investeringer og for det andre er det færre som gidder å lempe ut aksjer for å kanskje kjøpe tilbake dyrere i januar.

Børsene morgen: Flatt i USA - opp i Asia

Japanske aksjer steg torsdag på årets siste handelsdag. På den forkortede handelsdagen steg Nikkei 225 0,9 prosent, mens Topix-indeksen steg tilsvarende. Dermed har Nikkei-indeksen steget 7,6 prosent i år mens Topix har steget 10 prosent.

Fallet i japanske yen mot euro var med på å bidra til oppgangen da dette er positivt for japanske eksportbedrifter.

Den Sør-koreanske Kospi-indeksen steg 1,2 prosent, også her som følge av at den sør-koreanske valutaen falt mot utenlandsk valuta.

Den brede Asia-Pacific-indeksen til Morgan Stanley steg torsdag med 1 prosent til det høyeste nivået siden november 2000. Indeksen har dermed steget 15 prosent.

Slutt USA: Flatt tross oljeprishopp

Både det brede markedet målt ved S&P 500-indeksen og teknologitunge Nasdaq holdt stand tross ny oppgang i oljeprisen onsdag kveld. Børslokomotivenes indeks på Wall Street, Dow Jones Industrial Average, ble derimot tynget av flyprodusenten Boeing.

Bakgrunnen for Boeing-fallet var meldinger om at Kina ikke har godkjent nye flykjøp for 2005.

Det var ellers liten action på Wall Street i kveld i det markedet lukter nyttår og få vil foreta de store krumspringene. Markedet var også preget av tynn handel.

Oljeprisen la også en demper etter at den spratt i været etter en bilbombe i Saudi-Arabias hovedstad gikk av. WTI-olje for levering i februar steg 1,98 dollar til 43,75 dollar fatet.

Lagerrapportene som kom i tidlig på dagen ga ikke de store endringene, og var omtrent som ventet.

Dow Jones-indeksen endte ned 0,2 prosent til 10.829,78, mens Nasdaq falt 0,01 prosent til 2.177. S&P 500-indeksen endte uendret på 1.213,51.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere