RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Flatt tross dårlige nyheter

Sist oppdatert:
Det amerikanske aksjemarkedet ble rammet av terrorfrykt og kugalskap tirsdag kveld, men markedet endte dagen flatt
Dow Jones-indeksen og Nasdaq Composite-indeksen endte dagen nærmest uendret tirsdag.

Terrorfrykt og svak dollar rammet det amerikanske aksjemarkedet tirsdag. I tillegg til dette ble det meldt om kugalskap i Canada.

Dette rammet aksjekursene til matkjeder som McDonalds. McDonalds-aksjen falt hele 7 prosent tirsdag kveld, mens selskapet Tyson var ned 7,3 prosent i løpet av kvelden.

Sett i forhold til de dårlige nyhetene, gjorde aksjemarkedet det meget bra tirsdag, kommenterte markedsaktører til Marketwatch.

Dollaren stabiliserte seg det siste døgnet og fortsatte å vise styrke mot andre større valutaer tirsdag.

Gull-prisen steg videre til 2,10 dollar til 366,50 dollar pr. unse i New York. Råoljeprisen steg samtidig 29 cents til 28,58 dollar pr. fat.

Hewlett-Packard kom med tall etter børsslutt tirsdag, og virket ikke nevneverdig inn på markedsutviklingen tirsdag. Aksjekursen endte dagen opp 1 prosent.

Slutt Oslo: Svak nedgang

Hovedindeksen på Oslo Børs var ned 0,41 prosent til 122,80 poeng tirsdag.

Mest ned av de tyngste aksjene på Børsen var DnB og Gjensidige Nor. Fusjonskameratene ble solgt ned av investorene i etterkant av generalforsamlingsvedtakene i de to bankene. DnB-aksjen var ned 2,9 prosent til 34,10 kroner, mens Gjensidige Nor-aksjen var ned 3,13 prosent til 248 kroner.

Av de tyngste aksjene var det oppgang for Statoil og Hydro. Statoil-aksjen steg mest, og endte opp 1,74 prosent til 58,50 kroner. Oljeprisen svekket seg imidlertid 0,43 prosent til 25,50 dollar i London tirsdag, men ble styrket i New York-handelen mandag kveld.

Telecomputing leverte en knallsterk dag, med en oppgang på hele 2,24 prosent til 13,70 kroner. Aksjen får nå god støtte fra en rekke positive meglerhus. Det har gått rykter om nye kontrakter fra selskapet den siste tiden. Selskapet skal nå avholde generalforsamling.

Sensonor meldte tirsdag om at det var tyske Infineon som skjulte seg bak den ukjente mulige byderen på selskapet. Det ventes nå at Infineon vil legge inn et formelt bud på 2 kroner på Sensonor. Sensonor-aksjen endte opp til 1,92 kroner tirsdag.

Ute i Europa var børsene moderat opp tirsdag ettermiddag.

Åpning USA: Svak pluss

Åpningen for de amerikanske aksjemarkedene er som forventet svakt positiv tirsdag.

Nasdaq-indeksen er opp 0,5 prosent få minutter etter åpning, mens Dow Jones er opp 0,3 prosent. Den brede S&P 500-indeksen er opp 0,4 prosent etter fem minutters handel.

Før åpning USA: Mot positiv ettermiddag

Det ligger an til en positiv børsåpning på Wall Street tirsdag ettermiddag.

Etter en svak dag mandag, med fall for S&P 500-indeksen og Nasdaq-indeksen på mellom 2 og 3 prosent, peker det mot en svakt positiv åpning tirsdag.

Særlig aksjene i byggevarekjeden Home Depot ser ut til å styrke seg, etter gode tall i første kvartal. Tirsdag ventes det også tall fra IT-kjempen Hewlett-Packard.

Oslo lunsj: OK børsdag

Til lunsj var Hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,6 prosent til 122,54 poeng. Etter det store børsfallet på USA-børsene mandag, var fallet mindre enn ventet.

Ute i Europa var det faktisk flere børser som var i pluss til lunsj. De volatile DAX-indeksen i Frankfurt steg 0,5 prosent til lunsj, mens FTSE-indeksen i London var opp 0,7 prosent.

På Oslo Børs var det fusjonskameratene DnB og Gjensidige Nor som særlig dro i negativ retning av de store. Aksjene falt etter at generalforsamlingene til bankene mandag ettermiddag banket igjennom fusjonsforslaget.

Tandberg-aksjen var også tilbake hele 3,3 prosent til 29,80 kroner til lunsj. iMarkedet kjenner ikke bakgrunnen til kursfallet.

På vinnerlisten tirsdag var blant annet Sensonor. Det rykker nærmere mot et bud på selskapet. Tyske Infineon vil legge frem et bud på 2 kroner pr. aksje på selskapet, og mandag ble aksjene handlet til 1,90 kroner.

Åpning Oslo: Sklir ned

Oslo Børs hovedindeks er ned 0,4 prosent til 122,8 poeng etter en halv times handel tirsdag.

Frontline er ned 3 prosent, etter meldinger om laber tankaktivitet.

Ellers er det flere IT-selskaper på taperlisten, så som EDB, Apptix og Tandberg Data.

Av de tunge aksjene, sørger Statoil og Hydro for å bremse børsfallet. Begge aksjene er marginalt opp, trolig på en god oljeprisutvikling de siste ukene.

PGS er børsvinner, med en oppgang på 18 prosent til 2,54 kroner, etter også å ha gått kraftig i USA i går. Det er ingen spesielle nyheter rundt selskapet.

Ute i Europa er det store børsene relativt lite endret, etter å ha falt kraftig i går kveld, etter at Oslo Børs stengte. Men Stockholmsbørsen er ned over 3 prosent.

Før åpning Oslo: Mot tung dag

Det ligger an til børsfall på Oslo Børs etter åpningen tirsdag.

Etter det kraftige børsfallet i USA mandag kveld, startet de europeiske børsene relativt flatt tirsdag morgen. I Oslo fikk ikke børsene med steg hoveddelen av børsfallet i USA i går. Dermed ligger det an til en tung dag for norske investorer tirsdag.

Av de norsk aksjene i USA var det generelt tungt, men oljerelaterte aksjer var blant de beste sektorene på Wall Street. PGS og Golar LNG gjorde det sterkt.

Ellers er det igjen fokus på en svak dollar i aksjemarkedet. Ser man på norske kroner mot euro, har imidlertid forholdet forbedret seg for norske eksportselskaper den siste tiden.

Børsene morgen: Markant USA-fall - Japan opp

Tokyo-børsen steg tirsdag, etter at myndighetene uttalte at de kanskje ville selge yen for å bedre forholdet mot dollar. Dette fikk særlig japanske eksportaksjer til å stige, og bilaksjer som Honda ledet an oppgangen.

Nikkei-indeksen var opp 0,34 prosent til 8.066 tirsdag morgen.

Slutt USA: Markant ned

Etter et par måneder med solid oppgang, er det tid for ettertanke på børsene. I USA falt det solid mandag.

S&P 500 falt 2,5 prosent til 921, Dow Jones endte ned 2,1 prosent til 8.493, mens Nasdaq måtte se 3,0 prosent forsvinne, til 1.493.

En av de få sektorene som gikk bra var - som ofte når det ellers er tøft - gullaksjer, etter at gullprisen steg over 364 dollar, det høyeste nivået siden i vinter.

Detaljhandelsaksjer slet etter svake salgstall fra kjenden Lowe's. Farmasiaksjer slet på sin side med en rettsavgjørelse til fordel for et offentlig program for å kutte medisinpriser.

Ellers er fokus på en stadig svakere dollar, som i dag har vært nær et historisk lavmål mot euro, etter at finansminister John Snow i helgen har gitt uttrykk for liten bekymring over dollarfallet.

I Europa endte både Frankfurt og Paris mer enn 4 prosent ned mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere