RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Greenspan uttalelser dro ned

Sist oppdatert:
Blandede uttalelser fra den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan dro ned USA-børsene
Investorene solgte seg ned på Wall Street etter at uttalelsene til sentralbanksjefen i USA, Alan Greenspan ble mottatt blandet i aksjemarkedet.

Greenspan sa at han ville sette ned renten ytterligere hvis temperaturen i den amerikanske økonomien tilsier det. Dermed ble investorene redd for at utsiktene i den amerikanske økonomien ikke var like lyse som håpet, og en rekke investorer sikret de siste månedenes gevinst.

Etter avslutningen på Wall Street kom bjellesauen Intel med resultater. Den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen var ned fattige 0,1 prosent til 1.753,28 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen var ned 0,3 prosent til 1.000,42 poeng.

Slutt Oslo: Høyeste på 12 måneder

Etter å ha startet i negativt terreng i likhet med resten av de europeiske børsene, hentet Oslo Børs seg inn igjen. Hovedindeksen krysset 140-merket for første gang siden 19. juli i fjor etter en oppgang på 0,75 prosent til 140,20 poeng.

PGS toppet vinnerlisten tirsdag. Aksjen steg kraftig fra rundt 15-tiden og endte til slutt opp hele 11,58 prosent til 5,30 kroner uten at det kom nyheter rundt aksjen.

Norsk Hydro toppet omsetningslisten klart foran Statoil. Det ble omsatt Hydro-aksjer for over en milliard kroner tirsdag. Meglerhuset Orkla krysset i 14-tiden en post utenfor børs på 1,7 millioner aksjer til en verdi av 600 millioner kroner, noe som bidro sterkt til det høye volumet. Norsk Hydro steg 2,29 prosent til 358 kroner og dro sammen med flere andre av børsens større selskaper godt i Hovedindeksen.

Tungvektere som Statoil, RCCL, Telenor, DnB og Frontline steg alle mer enn Hovedindeksen.

RCCL la på seg 2,7 prosent til 190,50 kroner etter å ha gjort det sterkt i USA mandag kveld. Frontline steg 4,98 prosent til 110,75 kroner.

Software Innovation fortstter oppturen i forkant av selskapets resultatpresentasjon senere denne uken. Tirsdag var oppgangen på 10,53 prosent til 10,50 kroner. Aksjen har steget 32 prosent i løpet av de tre siste børsdagene.

Også Eltek fortsetter oppturen med et kursløft på 3,45 prosent til 33 kroner etter at selskapet sist uke hadde en oppløftende presentasjon av tallene for andre kvartal.

Tomra falt tilbake tirsdag etter at iMarkedet skrev at konkurransen hardner til i Tyskland. Aksjen endte ned 3,13 prosent til 34,10 kroner etter å ha steget fem prosent mandag.

Nedturen vil ingen ende ta for Tandberg Television etter at selskapet la frem svake utsikter for fremtiden sist uke. Tirsdag falt aksjen ytterligere 5,58 prosent til 18,60 kroner.


Åpning USA: Opp på gode tall
Gode amerikanske detaljhandelstall og resultater fra Merrill Lynch og Johnson & Johnson sender indeksene opp.

Det amerikanske aksjemarkedet åpner opp med alle de tre nøkkelindeksene i pluss. Det er gode makro- og selskapstall presentert før børsene åpnet som trekker markedet videre opp etter to dagers solid oppgang.

Teknologitunge Nasdaq leder an oppgangen med et løft på 0,6 prosent. S&P 500 og Dow Jones er begge opp 0,4 prosent.

Indeksene har falt noe tilbake etter 10 minutters handel. Blant annet er det knyttet stor spenning til bjellesauen Intel, som leverer tall senere tirsdag.


Før åpning USA: Mot ny oppgang
Det ligger an til en videre oppgang på Wall Street tirsdag ettermiddag norsk tid.

Gode detaljhandelstall fra USA i juni løftet tiltroen til en positiv åpning på Wall Street tirsdag. I tillegg til dette kom både Johnson & Johnson og Merrill Lynch med tall som investorene så ut til å like.

Dermed kan det ligge an til en ny dag på Wall Street med god oppgang.

Lunsj Oslo: Svakt opp

Tunge børsselskaper, som Hydro, Telenor og RCL løftet seg henholdsvis 1,3, 1 pg 2,4 prosent til lunsj tirsdag. Dette var med på å dra opp Hovedindeksen på Oslo Børs til lunsj. Indeksen var opp 0,4 prosent til 139,74 poeng ved lunsjtider.

Av de tunge aksjene var Tomra tilbake rundt 1,1 prosent. Aksjen falt etter iMarkedet meldte om økt konkurranse om panteautomatkontraktene i Tyskland.

Les: Konkurransen hardner til for Tomra

Tandberg Television-aksjen fortsatte å falle til lunsj. Aksjen var ned 1,5 prosent til 19,40 kroner. iMarkedet skrev i slutten av forrige uke at meglerhuset ABG Sundal Collier nå opererer med et kursmål på 10 til 15 kroner på Tandberg TV-aksjen. Nedgraderingen kom etter skuffende guiding for fjerde kvartal.

På vinnerlisten til lunsj var Software Innovation. Tirsdag var det Orkla Enskilda som sto for formidlingen av hoveddelen av aksjekjøpene i Software Innovation-aksje, som var opp 10,5 prosent til 10,50 kroner.

Eltek fortsetter også å stige på Oslo Børs. Aksjen var opp 4,7 prosent til 33,40 kroner. Eltek-aksjen har løftet seg etter resultatpresentasjonen i forrige uke.

Ved lunsj var oljeprisen i London ned 0,31 prosent til 28,87 dollar. Samtidig var DAX-indeksen i Frankfurt opp 0,4 prosent til 3.408,75 poeng. FTSE-indeksen i London og CAC-indeksen i Paris var henholdsvis ned 0,12 prosent og ned 0,14 prosent.

Åpning Oslo: Svakt ned

Det startet med en svakt tilbakegang for Hovedindeksen tirsdag etter åpningen. Dermed fulgte Oslo Børs etter de ledende europeiske indeksene.

Investorene venter på spennende tall senere i uken, og mye ser ut til å dreie seg om utslaget fra disse tallene.

Av de tungveiende aksjene på Oslo Børs var RCL-aksjen mest opp. Etter en god dag på Wall Street mandag, løftet RCL-kursen seg 1,6 prosent til 188,50 kroner på Oslo Børs. Frontline-aksjen var også opp nesten 1 prosent etter åpningen tirsdag.

Ellers var det svake kursfall blant de tunge norske aksjene.

Fast-aksjen var tilbake 2,3 prosent til 9,23 kroner tirsdag. Aksjen ble løftet over 5 prosent mandag etter at Yahoo la inn bud på Overture. Budet hadde ingen direkte innvirkning på Fast, og derfor falt Fast-kursen tilbake tirsdag.

Øverst på vinnerlisten var det et annet IT-selskap. Software Innovation kommer med tall fredag, og investorene har sendt opp aksjekursen i forkanten av resultatene. PGS og Visma gjorde det også god tirsdag formiddag, etter kursløft på henholdsvis 3,1 og 2,8 prosent.

Pan-aksjen forsvant fra vinnerlisten, etter at iMarkedet meldte om nytt fall i eksportprisen på laks.

Før åpning Oslo: Venter på tall

En uke med en rekke spennende regnskapstall, fører trolig til rolig handel på Oslo Børs tirsdag formiddag.

Tirsdag kveld kommer blant annet Intel med resultater. I det norske markedet kommer blant andre Ementor og Aktiv Kapital med tall denne uken.

I forkanten av åpning på Oslo Børs var Europa-børsene svakt i minus.

Børsene morgen: Fokus mot resultater

Tokyo-børsen endte tirsdag morgen norsk tid flatt. Nikkei-indeksen var tilbake 0,05 prosent til 9.751,00.

Japanske investorer ser frem til tall fra bjellesauen Intel. Det amerikanske selskapet kommer med resultater tirsdag kveld norsk tid.

I Hongkong var Hang Seng-indeksen tilbake 0,11 prosent til 10.110,90 poeng.

Slutt USA: Resultater fører til børsløft

Bankresultater og oppgraderering fra meglerhusene dro opp de amerikanske børsene mandag.

Mandag ble en ny god start på børsuken i USA. Det var tall fra finansgigantene Citigroup og Bank of America som dro i gang børsopptiren. I tillegg til det var meglerhuset Merrill Lynch ute med en oppgradering av bjellesauen Intel.

Søkekjempen Overture, som tidligere har kjøpt Fasts søkedel, steg hele 12 prosent mandag. Internettportalen Yahoo la inn bud på selskapet mandag.

S&P 500-indeksen steg nesten 0,6 prosent til 1.007,69 poeng. Den samme oppgangen hadde Dow Jones-indeksen. Begge indeksene falt tilbake mot slutten, etter at investorene valgte å selge unna i den siste timen av handelsdagen på Wall Street. Teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen var opp 1,2 prosent til 1754.82 rett før stengning.

På New Yorks råvarebørs var oljeprisen uendret på 31,05 dollar pr. fat i New York. Samtidig steg gullprisen 2,70 dollar til 347,80 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere