RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Intel stoppet ikke fall

Sist oppdatert:
Sterk utvikling for flere av børsens største selskaper sørget for ny oppgang ved Oslo Børs
Bjellesau Intel klarte ikke å holde oppe teknologisektoren på Wall Street. Intel leverte resultattall etter stengning tirsdag, og onsdag steg aksjekursen på Wall Street. Intel endte dagen opp prosent på relativt høyt volum.

I teknologisektoren falt Lucent-aksjen tilbake også det på relativt høyt volum. Lagringsselskapet EMC falt tilbake etter skuffende kvartalstall.

Teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen ned 5 poeng, mens Dow Jones-indeksen falt 32 poeng.

I løpet av handelsdagen i New York steg gullprisen, og endte 1 dollar høyere til 343,20 dollar.

Slutt Oslo: Tungvektere trakk opp

Hovedindeksen endte opp en prosent til 141,60 poeng. Børsens største og tredje største selskaper, Statoil og Telenor steg begge mer enn markedet og bidro sterkt til oppgangen.

Statoil var på det høyeste opp over fire prosent onsdag og endte til slutt opp 3,6 prosent til 64,75 kroner. Telenor steg 2,32 prosent til 30,90 kroner, dagen før private investorer som kjøpte aksjer i forbindelse med statens nedsalg har anledning til å selge sine aksjer.

Norske Skog økte markedsverdien med 5,6 prosent onsdag og verdsettes til 132 kroner aksjen. Storebrand var ikke stort dårlige og la på seg 5,25 prosent til 32,10 kroner.

Stolt-Nielsen noterte oppgang på 11,98 prosent til 53,75 kroner og tronet høyt oppe på vinnerlisten, uten at det kom nyheter rundt selskapet.

RCCL lå lenge i positivt terreng etter oppgang i USA tirsdag kveld. Aksjen falt imidlertid tilbake på nyheten om at selskapet må kansellere et cruise og endte ned 0,26 prosent til 190 kroner.

Fall ble det også for Tandberg og Frontline, ned henholdsvis 3,13 prosent til 43,30 kroner og 1,58 prosent til 109 kroner.


Åpning USA: Opp på gode tall
Etter nedtur tirsdag åpner de amerikanske børsene opp onsdag etter positive selskaps- og makrotall.

Amerikanske konsumpriser, industriproduksjon og kapasitetsutnyttelse offentliggjort før børs onsdag bød ikke investorene på overraskelser og kom inn som ventet.

Resultater bedre enn ventet fra bjellesauen Intel tirsdag kveld, samt fra Ford og storbanken JP Morgan onsdag før børs, trekker indeksene opp ved åpning.

Nasdaq leder oppturen med et løft på 0,4 prosent etter 10 minutters handel, mens S&P 500 og Dow Jones stiger henholdsvis 0,2 0,1 prosent.


Før åpning USA: Futurene peker opp
Det går mot en positiv åpning i det ameriaksnke aksjemarkedet etter gode selskaps- og makrotall.

Den amerikanske konsumprisindeksen økte 0,2 prosent i juni på linje med markedets forventinger. Samtidig presenterte en av USAs største investeringsbanker, JP Morgan kanontall i andre kvartal. I tillegg la bjellesauen Intel frem gode resultater etter de amerikanske børsenes stengetid tirsdag.

Futurene for de amerikanske nøkkelindeksene S6P 500, Nasdaq og Dow Jones peker alle opp og signaliserer en positiv åpning.

Klokken 15:15 slippes tall for amerikansk industriproduksjon og kapasitetsutnyttelse. Nivåat på disse nøkkeltallene vil også virke inn på børsene ved åpning.

Oslo Børs har vist styrke etter lunsj onsdag og noteres opp rundt en prosent godt hjulpet av børsens tre største selskaper, Statoil, som stiger fire prosent, Norsk Hydro og Telenor.

Det er oppgang ved nær samtlige av Europas børser så langt. DAX stiger 0,9 prosent, mens FTSE 100 og CAC 40 er opp 0,4 prosent.


Lunsj Oslo: Holder seg i pluss
Oslo Børs holder seg i pluss på en relativt rolig og nyhetstom dag.

Hovedindeksen stiger for fjerde dag på rad og gjør det bedre enn flere av Europas støre børser. Ved 12-tiden er Hovedindeksen opp 0,37 prosent til 140,72 poeng.

Tungvektere som Norsk Hydro og RCCL fortstter å støtte oppgangen. Statoil har snudd i pluss etter å ha startet dagen i negativt terreng.

Blant øvrige av børsens tungvektere trekker Orkla og DnB Hovedindeksen i negativ retning. Frontline faller 3,39 prosent til 107 kroner etter å ha notert solide kursløft de tre foregående børsdagene.

PGS, Storebrand og Ementor er selskaper som noterer pene løft onsdag på OK volum.


Åpning Oslo: Svakt opp
Oslo Børs åpner opp onsdag i likhet med Europas toneangivende børser. Hovedindeksen noterer en oppgang på 0,33 prosent til 140,67 poeng etter 15 minutters handel.

Det er større selskaper som Norsk Hydro, RCCL, og Tomra som drar markedet opp. Tungvekterne Statoil og Orkla trekker i motsatt retning med fall på henholdsvis 0,4 og 0,96 prosent.

PGS utvider oppturen etter at det var rally i aksjen den siste timen tirsdag. Aksjen gjorde det i tillegg bra i USA og noterer foreløpig en oppgang på 3,77 prosent til 5,50 kroner. Orion Analyse har selskapet som dagens case i sin morgenrapport onsdag og anbefaler kjøp. Orion tror PGS på sikt kan bli en oppkjøpskandidat dersom den foreslåtte refinansieringsplanen for selskapet blir vedtatt.

Software Innovation stiger kraftig for fjerde dag på rad i forkant av at selskapet legger frem kvartalstall fredag. Kort tid etter åpning er kursoppgangen på 7,62 prosent til 11,30 kroner.

Tandberg Television går motsatt vei. Aksjen faller klart for fjerde dag på rad etter at selskapet sist uke meldte om svake fremtidsutsikter. Kursen faller nye 3,23 prosent til 18 kroner onsdag.

Stolt Offshore ligger høyt oppe på taperlisten med et fall på 2,17 prosent til 13,50 kroner til tross for at aksjen la på seg kraftig i handel i USA tirsdag.


Før åpning Oslo: Europa opp
De tomeangivende europeiske børsene stiger ved åpning til tross for fall både i USA og Asia.

De tomeangivende børsene åpner onsdag i positivt terreng til tross for at de amerikanske nøkkelindeksene falt tilbake tirsdag. Også i Japan var utviklingen svak onsdag morgen.

DAX leder an blant de store børsene i Europa. Indeksen stiger 1,15 prosent etter 30 minutters handel. FTSE 100 er opp 0,6 prosent og CAC 40 noterer et løft på 0,4 prosent så langt.

I Stockholm er økningen på 0,3 prosent. Det bør kunne gå mot en positiv åpning også ved Oslo Børs onsdag.


Børsene morgen: USA- og Japan-fall
Den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan dro ned USA-børsene, mens Motorola-tall senket Asia-børsene.

Asiatiske investorer så ut til å vektlegge tallene fra Motorola mer enn tallene fra Intel. Sistnevnte leverte kvartalsresultater som var gode, som ventet. Motorola, derimot, kom med en ny nedjustering av forventningene til tredje kvartalstallene.

Ved 8-tiden norsk tid var Nikkei-indeksen tilbake 0,2 prosent til 9.736 poeng, mens den bredere Topix-indeksen var ned 0,6 prosent.

Det var halvlederprodusentene NEC og Toshiba som dro ned på Tokyo-børsen.

På grunn av optimisme rundt stålprisene steg Taiwan-noterte China Steel, og løftet samtidig denne børsen. I Sør-Korea løftet Kospi-indeksen seg 0,6 prosent.

Slutt USA: Greenspan uttalelser dro ned

Blandede uttalelser fra den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan dro ned USA-børsene. Investorene solgte seg ned på Wall Street etter at uttalelsene til sentralbanksjefen i USA, Alan Greenspan ble mottatt blandet i aksjemarkedet.

Greenspan sa at han ville sette ned renten ytterligere hvis temperaturen i den amerikanske økonomien tilsier det. Dermed ble investorene redd for at utsiktene i den amerikanske økonomien ikke var like lyse som håpet, og en rekke investorer sikret de siste månedenes gevinst.

Etter avslutningen på Wall Street kom bjellesauen Intel med resultater. Den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen var ned fattige 0,1 prosent til 1.753,28 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen var ned 0,3 prosent til 1.000,42 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere