RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Minus ble pluss

Sist oppdatert:
Klart negative USA-børser klorte seg mot slutten over på pluss. Nå venter markedet på tall fra Cisco etter børs tirsdag
Etter en negativ åpning, snudde USA-børsene utover dagen, og nådde null og litt til.

To forhold kan ha bidratt. For det første kom tall for industriordrer etter børsstart. Disse viste en vekst på 1,7 prosent i juni, mot en snittforventning på 1,5 prosent i markedet. Dette er tredje måned av de fire siste med vekst, og dette bidrar til å styrke troen på en robust vekst i USA i høst.

Dernest kom meglerhuset SG Cowen ut med en oppgradering av sitt syn på nettverksgiganten Cisco, rett før selskapet kommer med tall etter børs i morgen. Dette er det eneste viktige selskapet som rapporterer tall nå i disse dagene.

Men uansett om indeksene hentet seg inn, har markedet i USA vanskelig for gå defintivt oppover for tiden. Tallene for andre kvartal er stort sett ute, og var - jevnt over - bedre enn ventet. Men forventningene for høstens resultatutvikling er allerede så høye at markedet neppe vil gå særlig mer før man ser nye tegn til styrke i økonomien.

Til siste endte i dag S&P 500 opp 0,3 prosent til 982,8 poeng, Dow Jones steg 0,4 prosent til 9.186, mens Nasdaq falt 0,1 prosent til 1.714.


Slutt Oslo: Svak ukestart

Frontline steg klart etter gode kvartalstall på en ellers svak Oslo Børs.

Etter oppgang ved åpning mandag falt Oslo Børs tilbake utover dagen og lå lenge uforandret. Fall ved åpningen i USA sendte imidlertid Hovedindeksen nedover frem mot setnging og fasiten ble fall på 0,47 prosent til 145,77 poeng.

Frontline var det store lyspunktet på en svak børs. Selskapet la frem gode resultater mandag og investorene ble belønnet med kursoppgang på 5,78 prosent til 123,50 kroner. Aksjen var tredje mest omsatt etter Norsk Hydro og Statoil.

Foruten Frontline, noterte DnB, Storebrand og Amersham oppgang blant børsens større selskaper.

Statoil la frem kvartalstall som var mer eller mindre i tråd med markedets forventninger, men produksjonen i andre kvartal var noe lavere nen ventet. Aksjen falt 0,77 prosent til 64,75 kroner. Norsk Hydro falt 2,35 prosent og til sammen Norges to største selskaper målt i markedsverdi børsen i negativt terreng.

Tomra falt 2,67 prosent til 36,50 kroner etter nyheten om at den tyske oposisjonslederen Angela Merkel mener den tyske panteordningen er for komplisert og nå åpner for å fjerne hele panten.

Av øvrige større selskaper falt Orkla, Norske Skog og RCCL alle mer enn markedet.

I toppen av taperlisten lå en av daytradernes favoritter, Stepstone. Etter mer enn dobling av aksjekursen sist uke, endte det med fall på 12,5 prosent til 0,14 kroner mandag.

FAST legger frem kvartalstall onsdag, og i dag tok DnB aksjen inn i sin portfølje over anbefalte aksjer. FAST steg 6,02 prosent til 9,34 kroner.

DOF steg 2,86 prosent til 14,40 kroner på nyheten om at NorSkan, som er en 50/50 eid joint venture med Solstad Offshore, har blitt tildelt en kontrakt til drøyt 17 millioner dollar fra det brasilianske oljeselskapet Petrobras.

Fred. Olsen Energy kunne omsider bekrefte at selskapet har blitt tildelt en kontrakt fra det statseide indiske oljeselskapet ONGC. Aksjen steg på nyheten men falt siden tilbake og endte dagen mandag med en oppgang på 0,43 prosent til 23,60 kroner. FOE har hanket inn kontrakter til for godt over 2 milliarder kroner de siste dagene.

PGS steg 10,77 prosent til 6,58 kroner uten at det kom nyheter rundt selskapet. Aksjen falt kraftig sist uke.

ACTA toppet vinnerlisten klart med kursoppgang på hele 20,71 prosent til 1,69 kroner uten at det kom nyheter rundt selskapet.


Åpning USA: I rødt terreng
De amerikanske børsene åpner i rødt terreng, men i Europa peker pilene fortsatt oppover.

Futurene indikerte en flat åpning i USA, men da handelen startet kom pessimistene på banen. Alle tre nøkkelindeksene er i rødt terreng.

Etter 15 minutters handel leder S&P 500 an nedturen med et fall på 0,48 prosent. Dow Jones følger hakk i hæl med nedgang på 0,46 prosent og Nasdaq faller 0,32 prosent.

I Europa er tendensen noe bedre, men også her har markedene falt noe tilbake etter åpningen i USA. DAX er opp 0,1 prosent, og CAC 40 og FTSE stiger henholdsvis 0,4 og 0,8 prosent.

Hovedindeksen ved Oslo Børs er 0,28 prosent til 146,05 poeng drøyt 20 minutter før stenging.


Før åpning USA: Ventes flatt
Med resultatsesongen for det meste overstått indikeres de amerikanske børsene å åpne uken flatt.

Resultatsesongen er på det nærmeste over i USA og de fleste av kanonene har lagt frem kvartalsresultater. Det er heller ikke sentrale nøkkeltall på plakaten mandag, foruten fabrikk ordre i juni.

Klokken 16 norsk tid legges juni-tallene for fabrikkordre i USA frem. Det forventes en økning på 1,3 prosent i juni, opp fra vekst på 0,4 prosent i mai.

Det indikeres en relativt flat åpning med Nasdaq-futuren ned 0,1 prosent og S&P 500-futuren uforandret.

Bjellesausen Cisco Systems, som legger frem resultater tirsdag, stiger i handel i Europa før åpningen i USA.


Lunsj Oslo: Mot strømmen
Oslo Børs går mot strømmen av europeiske børser, men Frontline er et solid lyspunkt.

Oslo Børs ligger svakt i minus ved lunsjtider mandag og går dermed mot strømmen av europeiske børser, som viser oppgang så langt. Hovedindeksen noteres klokken 12 ned 0,1 prosent til 146,32 poeng.

Ute i Europa stiger DAX 0,3 prosent, CAC 40 er opp 0,6 prosent og FTSE noterer et løft på 0,7 prosent. I Stockholm stiger SAX 0,4 prosent og OMX 0,5 prosent.

Frontline dominerer på Oslo Børs med en oppgang på 8,35 prosent til 126,50 kroner etter å ha lagt frem gode kvartalstall før børsen åpnet.

Statoil faller 0,77 prosent til 64,75 kroner etter å ha lagt frem kvartalsresultat. Tallene var omtrent som ventet, men produksjonen var lavere enn analytikerne forventet.

Blant øvrige tungvektere trekker Norsk Hydro, Norske Skog og RCCL ned. Alle faller mer enn markedet. Telenor, DnB, Storebrand og Amersham er tungvekterne som stiger, og sammen med Frontline begrenser fallet på børsen.

PGS stiger 7,74 prosent til 6,40 kroner etter at aksjen falt gjennom store deler av forrige uke etter at styreformann Jens Ulltveit-Moe ønsker vetorett for eksisterende aksjonærer etter refinansieringen av selskapet. Ulltevit-Moe er redd selskapet skal bli splittet opp.

Golar, som steg til all-time-high sist uke på nyheten om at selskapet har gjennomført en emisjon blant utenlandske investorer, faller mandag tilbake 1,51 prosent til 81,75 kroner.


Åpning Oslo: Frontline i tet
Oslo Børs åpner uken helt flatt. Frontline stiger klart på en god kvartalsrapport.

Oslo Børs åpner flatt mandag. Etter drøyt 10 minutters handel noteres Hovedindeksen uforandret til 146,46 poeng.

Statoil la frem tall før børs som var omtrent som ventet, mens produksjonen var lavere enn analytikerne forventet i andre kvartal. Aksjen faller 0,77 prosent til 64,75 kroner.

Frontline leverte et nytt sterkt kvartalsresultat og investorene belønnes med en kursoppgang på 4,5 prosent til 122 kroner.

Fred. Olsen Energy kunne omsider bekrefte kontrakten med det indiske oljeselskapet ONGC og aksjen stiger 3,4 prosent til 24,30 kroner.

Storebrand fortsetter den solide oppturen og har steget godt over 10 prosent på 2 dager uten at det er kommet nyheter rundt selskapet. Mandag er oppgangen på 4,99 prosent til 35,80 kroner.

P4 stiger 11,37 prosent til 5,68 kroner. Dagens Næringsliv meldte lørdag at VG har åpnet for å kjøpe seg opp i radiokanalen.

DOF stiger 1,43 prosent til 14,20 kroner på nyheten om at det nylig leverte skipet NorSkan Flamengo, som DOF eier 50 prosent av i en joint venture med Solstad Offshore, har mottatt en kontrakt med det brasiliansek oljeselskapet Petrobras.

Birdstep melder at selskapet har fått en avtale verdt 204.000 dollar om levering av databaseproduktet RDM Embedded database til 3Com.

Tomra faller 2,13 prosent på nyheten om at den tyske oposisjonslederen Angela Merkel ønsker å avskaffe hele panteordningen.


Før åpning Oslo: Rødt i Europa
De største europeiske børsene åpner i rødt terreng etter fall i USA fredag.

Blandede arbeidsmarkedstall fra USA sendte de amerikanske børsene ned fredag. Den negative stemningen smitter over på de europeiske børsene ved åpningen mandag.

DAX faller 0,9 prosent, CAC 40 er ned 0,3 prosent og FTSE 100 noterer et fall på 0,2 prosent etter 30 minutters handel.

I Stockholm er SAX ned 0,2 prosent.

Statoil la fre resultater for andre kvartal før børs mandag. Tallene var omtrent som analytikerne hadde forventet,men produksjonen i kvartalet var lavere enn ventet.

Fred. Olsen Energy bekrefter mandag omsider at selskapet har blitt tildelt en borekontrakt fra det indiske statseide oljeselskapet ONGC.


Børsene morgen: Ned i Asia etter USA-fall
USA falt fredag etter en blandet sysselsettingsrapport, og Asia-børsene fortsetter ned mandag.

Nikkei 225-indeksen i Tokyo er ned 1,1 prosent til 9.501 poeng klokken 07:25 norsk tid mandag.

Også på øvrige Asia-børser er det nedgang, selv om en del børser er mindre ned enn Nikkei-indeksen.

Fallet kommer etter at også USA endte i minus fredag.

Fokus var der på en sysselsettingsrapport. Den viste riktignok lavere ledighet enn ventet, men samtidig var sysselsettingen, som måles i en annen og generelt mer overvåket måling, også fall.

Markedet tolket alt i alt sysselsettingstallene som at det ennå ikke er tegn til bedring i arbeidsmarkedet i USA, og børsene falt.

Til sist endte Dow Jones ned 0,9 prosent til 9.153,97 poeng, S&P 500 falt 1,0 prosent til 980,15 og Nasdaq sluttet ned 1,1 prosent til 1.715,62 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere