RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Ny oppgang

Sist oppdatert:
Det fortsatte videre opp på de amerikanske børsene tirsdag
Ved avslutningen på USA-børsene var den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen opp 0,76 prosent til 1.907,86 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen var opp 0,5 prosent til 1.039,25 poeng.

Dow Jones-indeksen var opp 0,62 prosent til 9.654,61 poeng.

I teknologisektoren var det halvleder-selskapene som dro opp, etter en sektoroppgradering fra meglerhuset UBS Warburg.

Smith Barney oppjusterte McDonalds aksjen til kjøp, og dette var med på å dra opp det brede New York-markedet.

Slutt Oslo: Falt med dollaren

Dollaren svekket seg markant frem til børsåpning tirsdag, og sendte Oslo Børs ned fra start. Det var også solide fall på øvrige europeiske børser.

Til slutt endte hovedindeksen ned 0,7 prosent til 147,2 poeng.

Et lite lyspunkt blant tungvekterne var Frontline, som steg nesten 2 prosent itl 122,25 kroner på meldinger om tegn til rateoppgang det siste døgnet.

Statoil klarte også marginalt pluss til 67 kroner. Hydro falt derimot halvannen prosent til 369,50.

Aker Kværner falt 2 prosent til 100 kroner blank. DnB Markets har nedgradert aksjen på usikkerhet rundt Kjell Inge Røkkes situasjon, og dette blir nok lagt ekstra merke til siden DnB en ledende bankforbindelse for Røkke-systemet.

Norske Skog falt 2 prosent til 119,50 kroner. Aksjen er dollarfølsom, og reagerer alltid mye på valutabevegelser.

Tandberg Storage fortsatte nedturen fra i går etter at storaksjonær Jan Haudemann Andersen solgte. I dag falt aksjen 5 prosent til 1,67 kroner.

Natural steg 8 prosent til 39 kroner. I går kom det positive testresultater for kosttilskuddet Tonalin. I dag flagget Storebrand over 5 prosent i selskapet.

Jinhui steg 2 prosent til 3,29 kroner, og snudde dermed klar minus til pluss på slutten. iMarkedet satte i en artikkel i dag fokus på de saftige ratene i bulkmarkedet.

Visma steg 1 prosent til 58,50. ABG Sundal Collier oppgraderte aksjen fra hold til kjøp i dag.

Åpning USA: Nedgang

De amerikanske børsene åpner som ventet ned tirsdag.

Etter fem minutters handel tirsdag er de generelle aksjeindeksene S&P 500 og Dow Jones ned rundt 0,4 prosent, mens teknologitunge Nasdaq er ned 0,6 prosent.

Før åpning USA: Mot fall

Det ligger an til en negativ åpning på USA-børsene tirsdag.

Wall Street ventes å falle etter åpningen tirsdag. Investorene vil trolig ta ut gevinst etter at indeksen har styrket seg de siste fire dagene på rad.

Svake Europa-markeder vil også smitte over på Wall Street.

I forkanten av åpningen var drikkeprodusenten PepsiCo ute med tall. Inntjenings-tallene var som ventet, mens omsetningen i kvartalet var bedre enn ventet.

Elkem-eier Alcoa vil også komme med tall tirsdag, og kvartalsrapporten kommer i etterkant av børsslutten i USA.

Det amerikanske aksjemarkedet vil trolig være preget av at man nå går inn i resultatsesongen. Det kan bety at enkelte investorer går inn i kontanter for å redusere risikoen.

Oslo lunsj: Dollarfall på rolig dag

Det var rolig handel på Oslo Børs tirsdag. Til lunsj var Hovedindeksen ned 0,7 prosent til 147,20 poeng.

Det var særlig fallet i dollarkursen mot kroner som virket inn på Oslo Børs. Fallet i dollaren betyr at norske selskapet tjener mindre i norske kroner.

Til lunsj var dollarsensitive Norske Skog ned 2 prosent, mens Statoil var ned 1,1 prosent til 66 kroner.

Dollarsensitive Tandberg lå svakt i pluss til lunsj, og positive meglerhus kjempet hardt for å holde Tandberg-kursen oppe.

En av få vinnere til lunsj var Frontline-aksjen, som steg 2,7 prosent til 123,50 kroner. iMarkedet meldte tirsdag morgen at bransjeaktører forteller om slutninger på ws 62,50 fra mandag kveld, noe som er klart bedre enn 50-tallene fra sluttene av forrige uke.

Det var flere av IT-selskapene som hadde det tungt til lunsj. Nera, Fast og Ementor var ned henholdsvis 2,6, 2,2 og 3,5 prosent til lunsj. iMarkedet skrev om at meglerhuset Norse spekulerte tirsdag morgen i at Microsofts kutt av kontrakten med LookSmart, ville øke fokus på Fast.

DnB Markets var ute med en oppjustering Nera-aksjen fra redusér-anbefaling til hold-anbefaling.

Telecomputing-aksjen falt 3,5 prosent til 10,90 kroner til lunsj. Ellers gjorde en handel i Software Innovation at dette var den svakeste aksjen i IT-sektoren til lunsj, og kursfallet var på 4 prosent til 14,40 kroner.

Til lunsj var oljeprisen i London ned 1,35 prosent til 28,50 dollar. Samtidig var de ledende børsene i Europa rundt 1 prosent.

Åpning Oslo: Frontline i støtet

Hovedindeksen på Oslo Børs var svakt ned etter åpningen tirsdag. Dette var på linje med hva iMarkedet skrev i forkanten av åpningen.

Nytt dollarfall mot kroner var årsaken til det moderate børsfallet på 0,2 prosent etter åpningen. Tirsdag morgen lå dollaren på 6,99 kroner, noe som var ned fra nivået mandag morgen.

Frontline-aksjen var i støtet på Oslo Børs, og aksjekursen steg 3,95 prosent til 125 kroner tirsdag formiddag. Løft i VLCC-ratene fra bunnene i slutten av forrige uke var årsaken til kursoppgangen.

Ellers var Crew-aksjen og Ocean Rig-aksjen opp henholdsvis 4 og 7,8 prosent etter åpningen. Førstnevnt steg bra i USA-handelen, mens Ocean Rig meldte om en ny forlengelse av Angola-kontrakten.

På taperlisten etter åpningen var Software Innovation og Pan Fish, som falt henholdsvis 4 og 6,25 prosent.

Fast-aksjen falt 2 prosent til 10 kroner etter at investoren er bekymret av virkningen av et nytt dollarfall. Meglerhuset Norse spekulerte tirsdag morgen om at Microsofts kutt av kontrakten med LookSmart, ville øke fokus på Fast.

Før åpning Oslo: Nytt dollarfall

Det startet med børsfall ute i Europa tirsdag formiddag. Det ligger trolig an til en svak negativ åpning på også Oslo Børs tirsdag formiddag.

Et dollarfall til 6,99 kroner drar i negativ retning, mens de positive tendensene fra Wall Street drar opp.

Av de USA-noterte norske aksjene var ble det en sluttkurs stort sett under sluttkursen i Oslo. Frontline-kursen og Stolt-Nielsen-kursen endte imidlertid over Oslo.

Frontline steg etter at VLCC-ratene løftet seg opp fra 50-tallet. En befraktningsmegler sier til iMarkedet at det ble sluttet reiser fra Midt-Østen og østover i VLCC-markedet til WS 62,50.

Det ventes videre fokus på Fast tirsdag. Microsoft meldte mandag at de sier opp sin avtale med LookSmart. Meglerhuset Norse skriver i sin morgenrapport at dette kan føre til spekulasjoner om Microsoft ønsker å kjøpe Fasts søketeknologi.

Børsene morgen: Opp i USA og Japan

Ved stengning var Nikkei-indeksen i Tokyo svakt opp, mens aksjemarkedet i Hongkong var ned 0,7 prosent.

Nikkei endte opp 0,7 prosent til 10.820,30 poeng.

Slutt USA: Oppgang

USA-børsene steg moderat mandag, og fulgte dermed opp trenden fra fredag, da markedene gikk solid på en uventet sterk sysselsettingsrapport.

S&P 500 steg 0,4 prosent til 1.034, Dow Jones la på seg 0,2 prosent til 9.595, mens Nasdaq klarte 0,7 prosent til 1.893.

Dette er fjerde plussdag av fire mulige i oktober, en måned som har ry på seg for å være skummel på børsene.

I dag var det ingen viktige makrotall ute i USA. På selskapsfronten meldte Motorola om planer om oppsplitting av selskapet, noe som sendte aksjen opp rundt 10 prosent.

Softwareselskapet PeopleSoft oppjusterte utsiktene for tredje kvartal, uten å være særlig presis.

Ellers forbereder markedene seg nå på tallene for tredje kvartal, som begynner å komme denne uken.

I snitt venter analytikerne en resultatvekst fra tredje kvartal i fjor på nesten 16 prosent for selskapene i S&P 500-indeksen, viser tall fra analysefirmaet Thomson First Call.

Estimatene er stort sett blitt oppjustert utover i kvartalet, og forventningene er dermed oppskrudd.

Den første store testen kommer torsdag, da konglomeratet General Electric kommer med tall, men allerede i morgen, tirsdag, kommer verdens største aluminiumsprodusent, Alcoa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere