RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Oljefall ga børsløft

Sist oppdatert:
De tyngste amerikanske aksjene løftet seg i takt med fallet i oljeprisen mandag
Oljeprisen falt til rundt 50 dollar i handelen på New Yorks råvarebørs. Dette er det lavest nivået på én måned.

Fallet i oljeprisen var med på å dra opp aksjene på Wall Street. Særlig de tunge såkalte blue chips-aksjene løftet seg. Det var likevel lett handel på Wall Street i forkanten av det amerikanske presidentvalget.

Dow Jones-indeksen steg 28 poeng til 10.055, mens den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen steg 4,74 poeng til 1.979,73 poeng.

S&P 500-indeksen steg svake 0,3 poeng til 1.130,50 poeng.

Slutt Oslo: Oppgang

Hovedindeksen steg klare 0,8 prosent til 215,17 poeng mandag.

Det var markante oppganger for de oljetunge aksjene Statoil og Hydro. Førstnevnte steg hele 1,9 prosent, mens Hydro steg 1,2 prosent.

På den andre siden av skalaen trakk DnB Nor Markets-aksjen ned 1,4 prosent til 53,25 kroner. DnB NOR faller etter at Morgan Stanley nedgraderte aksjen.

Det bergensbaserte teknologiselskapet Nera falt tilbake noe etter fredagens voldsomme og medieskapte oppgang. Aksjen endte ned 3,20 prosent til 15,30 kroner aksjen. Medier skrev fredag at selskapet var i forhandlinger med svenske Ericsson om salg av transmisjonsdelen i selskapet, og det ble spekulert i priser opp mot to milliarder kroner.

Usikkerhet frem mot presidentvalget i USA tirsdag samt makrotall i dag ligger en demper på aktiviteten.

Åpning USA: Ny flat dag

Det er i tråd med forventningen i forkant av handelsåpning i USA i dag. En viss oljeprisoppgang bidrar til å holde igjen markedet som nå trekker pusten før presidentvalget tirsdag kveld norsk tid.

Dow Jones-indeksen er helt flat etter drøye ti minutters handel mandag, mens Nasdaq er ned 0,2 prosent.


Lunch Oslo: Flatt før valget

Oslo Børs stiger noe mandag som følge av oljeprisoppgang. Men det er laber aktivitet som følge av presidentvalget i USA.

Oslo Børs er opp 0,66 prosent ved lunchtider. Det er særlig Tandberg som driver oppgangen. Aksjen er opp 4,17 prosent og handles til 62,50 kroner aksjen. Carnegie er storkjøper i aksjen.

På taperlisten finner vi landsbruksmaskin-produsenten Kverneland, som forrige uke la frem skuffende tall. Aksjen er ned 3,87 prosent til 68,25 kroner aksjen.

Det bergensbaserte teknologiselskapet Nera faller tilbake noe etter fredagens voldsomme og medieskapte oppgang. Aksjen er ned 3,80 prosent til 15,20 kroner aksjen. Medier skrev fredag at selskapet var i forhandlinger med svenske Ericsson om salg av transmisjonsdelen i selskapet, og det ble spekulert i priser opp mot to milliarder kroner.

Statoil og Norsk Hydro er begge opp henholdsvis 0,81 prosent og 0,75 prosent mandag etter at oljeprisen styrket seg på morgenkvisten. DnB NOR faller 0,93 prosent etter at Morgan Stanley nedgraderte aksjen.

Usikkerhet frem mot presidentvalget i USA tirsdag samt makrotall i dag ligger en demper på aktiviteten.

I Europa er Londons FTSE-100 indeks opp 0,68 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt viser en oppgang på 0,48 prosent. Goldman Sachs nedgraderte flere tyske teknologiselskap, og det sitter en demper på det tyske markedet. I Stockholm er aksjene i OMX-indeksen opp 0,41 prosent.

Dollaren handles til 6,3875 mot norske kroner, og har dermed styrket seg siden åpningen av valutahandelen mandag.


Åpning Oslo: Svakt opp

Hovedindeksen var opp 0,6 prosent til 214,68 poeng mandag formiddag.

Indeksen ble dratt opp av oppgangen for de to oljetunge aksjene Hydro og Statoil. Hydro var opp 0,8 prosent, mens Statoil steg 1,1 prosent.

Ellers på Oslo Børs var Tandberg-aksjen opp hele 4,2 prosent til 62,50 kroner etter åpningen. Frontline-aksjen steg gode 1,9 prosent til 320 kroner.

Bare telekom-selskapet Ignis var bedre enn Tandberg på Oslo Børs mandag morgen. Ignis-aksjen steg 7,1 prosent til 0,45 kroner til tross for en svak kvartalsrapport, som ble sendt ut mandag.

Nera-aksjen var ned 4,4 prosent til 15,20 kroner etter en kraftig oppgang fredag. Oppgangen i Nera-aksjen fredag kom etter at Dagens Næringsliv skrev at Neras transmisjonsvirksomhet skal selges til Ericsson for 2 milliarder kroner.

Analytikere iMarkedet var i kontakt med fredag mente imidlertid at prisen på 2 milliarder kroner var "sinnsyk".
Før åpning Oslo: Flatt

Mye tyder på en flat utvikling på Oslo Børs mandag etter åpningen.

I forkanten av åpningen var oljeprisen igjen opp, etter å ha falt tilbake i slutten av forrige uke. Dette kan dra litt opp for oljerelaterte aksjer ved åpningen.

Ellers er de ledende europeiske aksjeindeksene svakt opp mandag morgen. DAX-indeksen i Frankfurt og CAC-indeksen i Paris er begge opp 0,2 prosent, mens FTSE-indeksen i London er opp 0,4 prosent.

Av selskapsspesifikke ting kan nevnes at teknologiselskapet Ignis, som tidligere het WiCom, er ute med tall for tredje kvartal. Selskapet fortsetter tapsrekken.

Blant de norske aksjene som er notert i USA var det jevnt over litt høyere kurser enn sluttkursene i Oslo fredag. Oljeaksjene var moderat opp.

Børsene morgen: Blandet i USA og Asia

Fredagen endte med oppgang på 0,23 prosent for Dow Jones Industrial mens den bredere S&P 500-indeksen steg 0,24 prosent.

Nasdaq greide ikke følge oppgangen og falt tilbake 0,04 prosent.

I Asia falt aksjene etter at Nissan Motors leverte skuffende tall til markedet, mens flere andre toneangivende selskap kom med profit-warnings til markedet.

Nikkei 225 indeksen i Tokyo falt 0,5 prosent mens den bredere Topix-indeksen falt 0,6 prosent. I Australia steg S&P/ASX 200- indeksen sammen med markedene i New Zealand og Singapore, mens markedet falt i Hong Kong og Taiwan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere