RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Opp på tampen

Sist oppdatert:
Det amerikanske markedet kom på slutten av dagen
Det var to selskaper som fikk fart på markedet og indeksene i kveld. Altria Group dro opp Dow Jones-indeksen etter at to større meglerhus hevet sine estimater og anbefalinger på tobakks- og matvarekonsernet.

Dow Jones-indeksen endte opp 0,2 prosent til 10.572,55.

På Nasdaq var det positive guiding fra chipgiganten Intel som sendte teknologiaksjene opp. Nasdaq endte opp 0,2 prosent til 2.104,28, og brøt dermed igjennom 2.100-tallet.

Den brede S&P 500-indeksen 0,1 prosent til 1.183,55.

Oppgangen kom tross svake makrotall, indeksen for de ledende indikatorene falt for femte måned på rad og viser at den amerikanske økonomien er i ferd med å miste farten.


Slutt Oslo: Enda en sterk dag

Oslo Børs stiger videre torsdag etter roligere farvann i olje- og valutamarkedene. Særlig Statoil kommer sterkt tilbake, mens teknologi sliter.

Det ble enda en sterk dag på Oslo Børs torsdag etter at oljeprisen virker å ha stabilisert seg, valutaen er mer rolig enn på lenge og sterk oppgang i USA onsdag.

Også i dag stiger bulkrederiet Jinhui videre etter at selskapet fremla meget sterke resultater for tredjekvartal onsdag. Det blir spekulert i at selskapet kjøper tilbake egne aksjer, da det svenske meglerhuset Fisher & Partners har hele 79,78 prosent av nettokjøpene. Aksjen er opp 7,6 prosent til kurs 18,50 kroner.

Statoil stiger etter å ha opplevd noen tyngre dager på børsen den siste tiden. Aksjen er opp hele 2,2 prosent til kurs 93,50 kroner. I går endte Statoil uendret – på en ellers sterk dag.

Norsk Hydro stiger også 1 prosent til 479 kroner aksjen, mens tankrederiet Frontline fortsetter fremgangen fra den siste uken. Aksjen endte opp 0,6 prosent til kurs 368 kroner.

Tomra stiger kraftig uten at det har kommet konkrete nyheter fra pantesituasjonen i Tyskland. Aksjen stiger 2,7 prosent til 30,90 kroner.

Blant de aksjene som opplevde motgang torsdag finner vi en overvekt av IT-selskap. På tross av at datterselskapet Vimpelcom leverte meget gode resultater torsdag, med nærmest dobling av omsetningen for tredje kvartal, var Telenor uendret.

Også Ementor faller, samme dag som tegningsrettene er tilgjengelige for investorene. Aksjen faller 4,12 prosent til kurs 2,56 kroner. Også Superoffice og Software Innovation faller henholdsvis 4 prosent og 3,7 prosent.

Fast fikk en trykk i ett-tiden som følge av en melding fra Google om mindre salg i fjerdekvartal enn ventet. Dette drar ned alle IT-relaterte selskap torsdag. Fast endte ned 2,4 prosent til 12,10 kroner aksjen.

Nera steg, som ett av få IT-selskaper med en hvis omsetning, 2,6 prosent til 15,50 kroner aksjen. Meglerhuset Norse Securities sto for over 50 prosent av nettokjøpene i det bergensbaserte selskapet. Tandberg stiger også som følge av tilbakekjøp og oppgraderinger.

Åpning USA: Blandet åpning

Dow Jones stiger 0,18 prosent etter åpning mens den brede S&P 500 indeksen stiger 0,06 prosent. Nasdaq åpnet negativt, men etter noen minutters handel krabbet indeksen mot 0,01 prosents nedgang.

Før åpning USA: Blandet

Det indikeres en blandet åpning på Wall Street torsdag. Det brede markedet peker svakt opp, mens teknologiaksjene ligger an til en svakere åpning.

I forkanten av åpningen torsdag var teknologihypede Google ute med et resultatvarsel, noe som trakk ned i teknologisektoren.

Ellers var det nye jobbtall ute fra amerikanske myndigheter. Antallet nye arbeidssøkende falt omtrent som ventet sist uke.

Oslo lunsj: Styrke for Statoil og Jinhui

Hovedindeksen var svakt opp til lunsj torsdag. Indeksen steg 0,4 prosent til 223,60 poeng, etter å ha startet handelsdagen flatt.

En sterk Statoil-aksjen og en knallsterk utvikling for Jinhui-aksjen trakk opp Hovedindeksen. Statoil var opp 1,6 prosent til 93 kroner ved lunsjtider etter at Brent-oljeprisen løftet seg over 43 dollar igjen i handelen i London.

God tall for Jinhui-aksjen onsdag var med på dra opp aksjen hele 8,1 prosent til 18,60 kroner.

Ellers på Oslo Børs var Catch-aksjen helt flat til lunsj. Bredbåndselskapet leverte svake resultater i tredje kvartal, noe som dro ned aksjen etter åpningen. På lavt volum dro imidlertid aksjen seg opp igjen til lunsj.

Åpning Oslo: Flatt

Hovedindeksen på Oslo Børs var helt flat etter noen minutters handel torsdag formiddag.

Blant de tyngste aksjene på børsen var det lite endring etter åpningen. Unntaket var Jinhui-aksjen, som fortsatte gårsdagens oppgang. Jinhui-aksjen steg kraftig onsdag etter en sterk rapport for tredje kvartal.

CanArgo-aksjen fortsatte også gårsdagens opptur, og var opp 3,2 prosent etter åpningen. Det lille oljeselskapet holdt en presentasjon for markedet onsdag.

På taperlisten etter åpningen var bredbåndselskapet Catch. Selskapet var ute med resultater for tredje kvartal torsdag morgen. Tallene var svakere enn ventet, etter at priskonkurransen i bredbåndsmarkedet tok seg opp i tredje kvartal.

Catch-aksje var ned 2,2 prosent til 17,80 kroner på lavt volum etter åpningen.

Før åpning Oslo: Europa åpner ned

De ledende europeiske aksjeindeksene startet med nedgang torsdag.

I forkanten av åpningen var bredbåndselskapet Catch ute med tall. Tallene var svakere enn ventet på bunnlinjen, noe som trolig vil trekke ned aksjen etter åpningen torsdag.

Forlaget Gyldendal var også ute med tall torsdag. Forlaget hadde en oppgang i sine resultater i perioden.

Børsene morgen: Asia svekket av dollar

De asiatiske eksportaksjene fikk en nesestyver i natt som følge av nye fall for dollaren mot de asiatiske valutaene.

Bilprodusenter som Toyota og Hyundai ledet an i fallet for eksportsektoren.

Nikkei 225.indeksen endte ned 0,4 prosent til 11.082,42, mens Sør-Koreas Kospi-indeks falt 1,1 prosent til 875,84.

Fallene dro imidlertid ikke med seg hele markedet, og Morgan Stanleys Asia-indeks steg 0,2 prosent på oppgang for andre sektorer i natt.

Slutt USA: Opptur tross olje

Oljeprisen var eneste demper på et opptur stemt amerikansk markedet.

Den eneste gledesdreperen på et feststemt amerikansk aksjemarked onsdag var oljeprisen som steg til det høyeste nivået på to uker etter fire dager med fall. Det var igjen bekymringen over fall i de viktige fyringsoljelagrene som sendte oljeprisen oppi New York.

Rallystemningen ble skapt av den gigantiske fusjonen mellom supermarkedkjedene K-Mart og Sears og sterke tall fra it-giganten Hewlett-Packard.

I tillegg viste dagens dose av makrotall en fortsatt sterk utvikling i den amerikanske økonomien. Spesielt tallene for industriproduksjonen var spesielt sterke og over konsensus. det var også antallet igangsatte nye boliger i USA, en sterk indikator på sentimentet blant amerikanske forbrukere.

De positive signalene fra ulike hold førte til en oppgang på 0,6 prosent i Dow Jones-indeksen som endte på 10.549,60.

Hewlett-Packard steg alene 2,5 prosent på i kveld som følge av de sterke tallene for selskapets regnskapsmessige fjerde kvartal. to av de andre Dow-selskapene, Wal-Mart og Home Depot fikk derimot juling av K-Marts oppkjøp.

Dette ga også positive signaler til it- og teknologitunge Nasdaq som endte opp 1 prosent til 2.099,68. Mens det brede markedet representert ved S&P 500-indeksen steg 0,55 prosent til 1,181,94.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere