RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Oppgang ble til nytt fall

Sist oppdatert:
Igjen falt de ameirkanske børsene, tross signaler om oppgang i tidlig hande
De amerikanske børsene åpnet svakt opp i kveld, og holdt seg i pluss frem til lunsj amerikansk tid. Markedet tok deretter mer retning, ned.

Det var få nyheter i markedet, inflasjonstallene for oktober var omtrent som ventet. På selskapssiden overrasket byggevaregiganten Home Depot med gode tall og oppjustert guiding, men det var ikke nok til å stoppe nervøsiteten fra å ta nye tak i det amerikanske aksjemarked i kveld.

Dow Jones Industrial Average endte til slutt ned 0,9 prosent til 9.624,16 mens teknologiaksjene igjen var tyngst, og sendte Nasdaq ned 1,5 prosent til 1.881,79. Den brede S&P 500-indeksen falt 0,9 prosent til 1.034,15.

Slutt Oslo: Tomra tynget

En Tomra-presentasjon ble dårlig mottatt, og aksjen tynget Oslo Børs tirsdag.

Frontline og Tomra var i fokus i dag som følge av presentasjoner, og bidro til at Oslo var blant de svakeste børsene i Europa.

Hovedindeksen åpnet opp i dag men falt jevnt og trutt utover dagen, blant annet som følge av fall for tankrederiet Frontline og pantemaskinprodusenten Tomra. I tillegg svekket dollaren seg igjen mot blant annet norske kroner.

Oslo Børs hovedindeks sluttet tirsdag ned 0,5 prosent til 160,4 poeng. Ute i Europa er børsene nå jevnt over marginalt i pluss, etter å ha vært mer opp tidligere i dag. USA er også marginalt over null nå.

Frontline la før børs i dag frem tall for tredje kvartal, som kom inn litt under konsensus. Spesielt ratene rederiet hadde oppnådd i kvartalet var lavere enn ventet. Dette sammen med indikasjoner på at ikke nødvendigvis all overskuddskapital fra en oppsplitting av selskapet vil bli utbetalt til aksjonærene, tynget aksjen utover dagen. Guiding for fjerde kvartal overrasket muligens også markedet noe. Aksjen endte til slutt ned 2,2 prosent til 144,25 kroner.

Tomra avholdt i ettermiddag en kapitalmarkedsdag, og budskap et fenget ikke markedet. Spesielt en svak guiding rundt utsiktene for leveranser til det tyske markedet overrasket negativt. Aksjen endte til slutt ned 5,5 prosent til 39,10 kroner.

Heller ikke tungvektere som Statoil og Norsk Hydro ga noen drahjelp til Oslo Børs tirsdag, men Telenor kom noe opp igjen etter et gigant salg av aksjer fra Lehman Brothers i går, som presset kursen. Telenor endte opp 1 prosent til 38,90 kroner.

Aker Kværner endte til slutt ned en halv prosent til 114,50 etter kun mindre utslag gjennom dagen. iMarkedet kunne i ettermiddag melde at gruppens finske storverft Masa-Yards kan være nær en ny større ordre.

Oljeserviceselskapet Crystal Production steg i dag 8,6 prosent til 63 øre i dag tross meldingen i går om at Aktiv Kapital kommer til å utløse de resterende aksjonærene på kurs 25 øre. Aktiv Kapitals datterselskapet understreket poenget i går med å selge 100.000 aksjer.

Det lille oljeselskapet PA Resources var ute med en positiv melding rundt utviklingen i Tunsisia i dag, hvor de har gjort drivbare oljefunn i tre brønner. Aksjen steg 14 prosent til 14,70 kroner. Aksjen har steget nær 200 prosent de siste seks månedene.

Royal Caribbean Cruises endte uendret i dag etter at selskapet meldt at i er i ferd med å plassere et obligasjonslån på 350 millioner dollar.

Farmasiaksjen MediCult fortsatt den kraftige oppturen i dag, og det uten nyheter rundt aksjen. Den siste uken er aksjen opp nesten 60 prosent, mens oppturen i dag ble på sterke 17 prosent til 12,70 kroner.

Åpning USA: Oppgang

Det stiger på USA-børsene fra start.

Etter ti minutter er S&P 500-indeksen opp 0,4 prosent, Dow Jones stiger 0,2 prosent, mens Nasdaq er opp 0,8 prosent.

Før USA: Lite løft i vente

Det kan gå mot en svakt positiv åpning på den amerikanske aksjehandelen tirsdag.

Handelen med indeksfuturene før åpning i USA tyder indikerer et lite løft i børsene før åpning tirsdag ettermiddag norsk tid.

Det er blant annet en sterk kvartalsrapport fra USAs største byggevarekjede, Home Depot som er med på å løfte indeksen før åpning. Selskapet la frem gode tall og oppjusterte utsiktene for året.

Det har også vært et generelt løft på de asiatiske og europeiske børsene tirsdag som ventes å smitte over på de amerikanske børsene etter noen tung børsdager.

Lunsj Oslo: Under null

Oslo Børs har vippet til minus i løpet av formiddagen, anført av Frontline.

Oslo Børs hovedindeks er ned 0,3 prosent til 160,7 poeng klokken 12:10 tirsdag.

Fokus er på Frontline, som har kommet med kvartalsrapport i dag tidlig. Aksjen er ned 3 prosent til 143,25 kroner. Selve rapporten var blandet, og markedet kan være skuffet over signaler som ble gitt om utviklingen fremover.

Ellers er gårsdagens ulykksalige Crystal Production børstaper også i dag, men ikke med mer enn 5 prosent ned, til 55 øre.

CanArgo følger deretter med snaut 5 prosent, etter å ha holdt presentasjon, som tydeligvis ikke falt i helt god jord. Selskapet driver i Georgia, og økt fokus på politisk uro kan trekke ned.

Det er fortsatt stor interesse rundt Medi-Cult. Den gamle tradingfavoritten er i dag opp 10 prosent til 12 kroner, som vanlig uten at noen nyheter er ute.

Europeiske børser er nå jevnt over lite endret, etter å ha vært greit i pluss på begynnelsen av dagen.

Åpning Oslo: Frontline-fall

Frontline-aksjen falt etter resultatpresentasjonen tirsdag. Børsen var moderat opp.

Oslo Børs startet moderat opp etter åpningen tirsdag, noe som var på linje med hva iMarkedet skrev i forkanten av åpningen. Hovedindeksen steg 0,16 prosent til 161,35 poeng.

Av de store tunge aksjene var det særlig fokus på Frontline-aksjen. Tankselskapet la frem resultater for tredje kvartal tirsdag, og rapporten var litt skuffende. Frontline-aksjen falt hele 3 prosent til 143 kroner etter åpningen, til tross for at resultattallene i rapporten var gode. Høye forventninger til John Fredriksens cashmaskin var hovedgrunnen til kursfallet tirsdag.

Ellers på taperlisten var Kitron og International Gold Exploration. De to gullrelaterte aksjene falt henholdsvis 2,1 og 2 prosent etter åpningen. Årsaken til fallet var at gullprisen falt tirsdag morgen etter at gullprisen har forsøkt å bryte gjennom 400 dollarnivået de siste handelsdagene uten å lykkes.

På vinnerlisten tirsdag formiddag var Telenor. Aksjekursen steg 1 prosent til 38,90 kroner på positive tall fra telekjempen Vodafone.

Før Oslo: Frontline-fokus

I forkanten av den norske børsåpningen er tungvekteren Frontline i fokus. Selskapet la frem gode tall for tredje kvartal, som ventet. Selskapet bekreftet splittplanene, og opprettholder fokuset på kontantgenerering og utbytte.

Gullprisen endte på sitt laveste nivå på en knapp uke i går etter å ha forsøkt å bryte gjennom 400 dollarnivået de siste handelsdagene uten å lykkes. Dette kan dra ned de gull-relatert norske aksjene, som blant andre Kenor, på Oslo Børs.

Ute i Europa startet de ledende aksjeindeksene opp. DAX-indeksen i Frankfurt var opp 1 prosent, mens FTSE-indeksen i London var opp 0,6 prosent.

Det var særlig positive resultater fra telekom-kjempen Vodafone som dro i positiv retning. Dette kan også smitte over på Telenor på Oslo Børs. Telenor-aksjen sluttet forrige uke med en avkastning som var under hovedindeksen for første gang på fem uker. Telenor har vært en klar vinneraksje etter at selskapet kom med tredje kvartalsresultater. Tallene førte til kraftige oppjusteringer av analytikernes resultater.

Det ventes en moderat oppgang på Oslo Børs etter åpningen tirsdag.

Børsene morgen: Farmasiopptur i Japan

Nikkei 225-indeksen endte opp 1,1 prosent til 9.897,05 etter et farmasiledet rally på Tokyo-børsen.

Det var meldinger om en fusjon mellom de to farmasikonsernene Yamanouchi Pharmaceutical Co. og Fujisawa Pharmaceutical Co. som satte fart i sektoren.

Nikkei endte mandag under 10.000 nivået for første gang siden august, og klarte ikke å komme opp igjen i nattens sesjon.

Det er oppgang også i Sør-Korea, hvor Kospi-indeksen endte opp 0,8 prosent, ledet an av verftsgruppen Samsung Heavy.

Slutt USA: Hentet seg litt inn

Den helsvart dag ble litt gråere mot slutten.

Nervøse investorer sendte USA-børsene hardt ned tidligere i dag, men en innhentning mot slutten gjorde at fasiten ikke ble fullt så ille.

Dagen var preget av fornyet usikkerhet rundt terror og Midt-Østen, og konsekvensene for dollaren - hvor alle frykter et kraftig fall. Utover dagens styrket dollaren seg noe etter uker med svak utvikling.

På makrofronten kom det en definitivt sterk lokal bedriftsindeks fra staten New York, i tillegg til at det kom tall som viste at lagrene i amerikanske bedrifter økte mer enn ventet den siste måneden, noe som indikerer at bedriftene bygger opp lagre i forkant av en forventet økt etterspørsel, etter et par år med generell nedgang i lagrene.

Det var lite nytt på selskapsfronten i dag.

Til slutt endte S&P 500 indeksen ned 0,6 prosent til 1.044 poeng, Dow Jones falt også 0,6 prosent, og sluttet på 9.711, mens Nasdaq måtte tåle en nedgang på hele 1,1 prosen til 1.910 poeng.

USA-børsene gjorde det dermed klart bedre enn både Frankfurt og Tokyo, som begge falt over 3 prosent, og litt bedre enn London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere