Slutt USA: Presset ned

De amerikanske markedene klarte ikke å respondere på sterke detaljhandelstall, og falt tilbake

19.05.08 01:07

Det ble nedtur på Wall Street onsdag tross overraskende vekst i detaljhandelen, et klart signal om at forbrukerne igjen er med på å løfte aktiviteten i den amerikanske økonomien.En av forklaringene på det negative presset på de amerikanske børsene skal være et fall i obligasjonskursene som følge av de positive signalene rundt økonomien.Markedet frykter at obligasjoner og deres avkastning nå kan bli en konkurrent til aksjemarkedet etter reprisingen.Nasdaq endte uendret mens Dow Jones-indeksen falt 0,4 prosent. Den brede S&P 500 falt 0,6 prosent til 984,03.Slutt Oslo: Rentekutt ga løft

Oslo Børs noterte ny årsbeste etter kraftig rentekutt fra Norges Bank.Oslo Børs steg etter at Norges Bank klokken 14 meldte om rentekutt på ett prosentpoeng. Hovedindeksen falt så noe tilbake etter en flat åpning i USA, men endte likevel opp 0,62 prosent til ny bestenotering for året på 148,78 poeng.Flere av Norges ledende finansinstitusjoner leverte kvartalstall onsdag.Storebrand la frem tall som viste at minus omsider er snudd til pluss. Selskapet leverte noe bedre enn ventet på konsernnivå etter et godt kvartal for livselskapet. Aksjen endte opp 0,85 prosent til 35,70 kroner.Fusjonskameratene DnB og Gjensidige Nor la frem tall og meldte at fusjonen ventes godkjent og gjennomført i fjerde kvartal i år. Begge bankene leverte bedre enn i fjor på bunnlinjen men tapene øker kraftig. Selskapene steg 0,5 prosent på børsen.Selkaper som RCCL, Norske Skog og Tandberg steg klart mer enn markedet og dro børsen opp. Statoil trakk i negativ reting med et fall på drøyt 1 prosent til 66,75 kroner.Frontline falt mest blant de tyngre aksjene. Tankrederiet endte ned 3,28 prosent til 110,50 kroner etter at adm. direktør Ola Lorentzen og teknisk direktør meldte om salg av aksjer i selskapet. Gjensidige Nor nedgraderte også Frontline til selg onsdag.Tandberg var en stund opp rundt 10 prosent, mens falt senere noe tilbake. Aksjen endte likevel opp 6 prosent til 51 kroner uten at det kom nyheter rundt selskapet.Komplett utvider oppturen etter at selskapet la frem kvartalstall sist uke. Onsdag endte med en kursoppgang på 6 prosent til 160 kroner.Birdstep meldte om selskapets første avtaler i Nord-Amerika, noe som sendte kursen opp 6,67 prosent til 14,40 kroner.Andre større IT-selskaper som Tandberg Television og Nera gjorde det også sterkt med oppgang på rundt 5 prosent. IT-indeksen steg over 3 prosent.Ocean Rig lå høyt på taperlisten med et fall på 4,58 prosent til 14,60 kroner. ABG Sundal Collier mener i en fersk analyse at det ikke er noe grunnlag for den siste tids oppgang i aksjen og opprettholder salgsanbefalingen på Ocean Rig. Meglerhuset har et kursmål på Ocean Rig på 5 kroner.
Åpning USA: Flatt

Det åpner flatt på USA-børsene onsdag tross oppløftende tall for detaljhandelen i juli.Etter et kvarters handel er de viktige aksjeindeksene i USA praktisk talt uendret.
Før åpning USA: God detaljhandel

Det amerikanske aksjemarkedet indikeres å åpne opp etter gode tall for detaljhandelen.Futurene lå lenge flate, men steg etter offentliggjøringen av detaljhandelstall for juli som var bedre enn ventet.Nasdaq- og S&P 500-futurene noteres begge over fair value og indikerer oppgang ved åpningen onsdag. Nasdaq-futuren stiger 0,4 prosent og S&P-futuren er opp 0,3 prosent.
Lunsj: Ny rekord

Oslo Børs fortsetter å gå fra rekord til rekord, men innsidesalg og analyse tynger Frontline.Hovedindeksen steg markert fra åpning i dag, men har falt noe tilbake frem til lunsj. Oppgangen er likevel på 0,3 prosent og børsen sikter mot en ny dag med årsbeste.Det er blant annet finansaksjene Storebrand, DnB og Nor som har trukket opp børsens åpning etter fremleggelsen av overraskende gode tall for andre kvartal.Storebrand har imidlertid falt tilbake utover formiddagen etter hvert som analytikere og investorer har finregnet på tallene, Aksjen er rett før lunsj uendret på 35,40 kroner.DnB og fusjonspartner Gjensidige Nor er opp henholdsvis 0,5 og 0,8 prosent.Det er ellers en bred oppgang i markedet ledet an av it, teknologi og gullaksjer.Birdstep stiger onsdag på en oppdatering rundt selskapets salg av teknologi til trådløse soner. Aksjen er ved lunsjtider opp 7,4 prosent til 14,50 kroner.Ecuanor, International Gold og Crew er alle kraftig opp i dag. Det har ikke vært de store endringene i gullprisen, som holder seg rundt 360 dollar. Crew gikk kraftig i går på stort volum i forbindelse med at Pareto støvsugde markedet for aksjer.Kvartalstallene fra Q-Free er godt mottatt i dag, og aksjen er opp 4,8 prosent til 5,50 kroner.Frontline en av få tunge aksjer på børsen som faller i dag. Adm. direktør Ola Lorentzon meldte i dag at han har realisert opsjonsgevinster og solgt aksjer. Det ga fall fra åpning, i tillegg til at Gjensidige Nor er ute med en salgsanbefaling. Aksjen er ned 2 prosent til 112 kroner.Statoil er også ned, og handles på 67 kroner.Riggaksjen Ocean Rig faller tilbake i dag etter pen oppgang i det siste på spekulasjoner om en kontrakt i forbindelse med Statoils funn på Ellida-feltet.Ute i Europa har børsene fortsatt å stige i dag på de positive signalene fra den amerikanske sentralbanken. Frankfurt-børsen er opp en drøy prosent, mens Londons FTSE 100 har steget 0,7 prosent frem til lunsj.
Før Oslo: USA-løft ventes

Det kan ventes ny årsbeste på Oslo Børs onsdag etter nye positive signaler rundt den amerikanske økonomien.De europeiske børsene er markert opp i tidlig handel onsdag etter at de amerikanske og asiatiske børsene steg på nye positive signaler fra den amerikanske sentralbanken.Federal Reserve bestemte seg ikke overraskende for å holde styringsrenten uendret i går kveld, men det var signalene fra banken som trakk markedet opp.Det ventes å gi en ny dag med oppgang i Oslo, men også gode tall fra fusjonskameratene DNB og Gjensidige NOR samt fra forsikringskonsernet Storebrand er ventet å hjelpe børsen opp fra morgenen av.Alle de tre leverte tall bedre enn ventet.Teknologiselskapet Birdstep melder om nye leveranser av deres IP-sone-teknologi i USA, og aksjen ventes å stige.Frontline kan bli tynget i tidlig handel av innsidesalg, blant annet av adm. direktør Ola Lorentzon.Royal Caribbean fikk et løft i USA i går, og slutkursen endte på 215 kroner, 3 kroner over sluttkursen i Oslo.
Børsene morgen: Opptur i Asia

Den amerikanske aksjeoppturen smittet over til de asiatiske markedene i natt.Signalene fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve i forbindelse med gårsdagens rentemøte ble godt mottatt både i USa og Asia.Asiatiske eksportaksjer med det japanske markedet i spissen steg markert på børsene som følge av utsiktene til vekst i USA.Nikkei 225-indeksen endte opp 1,7 prosent til 9.726,10, og det var fjerde dag med oppgang på Tokyo-børsen. I Taiwan og i Sør-Korea var det også markert oppgang på de amerikanske signalene.I Hong Kong er Hang Seng-indeksen på det høyeste nivået på ett år etter formiddagssesjonen.Slutt USA: Greenspan ga løft

Den amerikanske sentralbanken sendte aksjemarkedet opp i kveld ved å holde styringsrenten uendret.Den amerikanske sentralbanken signalisert etter dagens rentemøte at den lave renten kan forbli i overskuelig fremtid, noe som bidro til å sette fart i aksjemarkedet på slutten av den amerikanske børsdagen.Federal Reserve indikert også at forbruket viser tegn på økning, mens arbeidsmarkedet fortsatt er blandet.Børsene var svakt positive i avventende handel før beslutningen ble offentliggjort klokken 20.15 norsk tid.Sentralbanken foretok sist forrige kutt på 25 basispunkter til den laveste rente på 45 år, en prosent, i slutten av juni.Detaljhandel, finans og biotech dro mest opp i kveld.Dow Jones Industrial Average endte opp 1,0 prosent til 9.309,50, mens den brede S&P 500-indeksen steg 1,0 prosent til 990,32. Teknologiaksjene godt hjulpet av biotech sendt Nasdaq i front tirsdag, og indeksen endte opp 1,5 prosent til 1.687,01.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.