RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Reddet nullen på tampen

Sist oppdatert:
Det amerikanske børsene endte nær uendret etter et lite rally på slutte
Det ble lang dag på nedsiden for de amerikanske børsene onsdag kveld, men forventninger om sterke tall fra teknologigiganten Cisco fikk kjøperne tilbake i markedet på tampen.

Det kan se ut til at de gjorde lurte i det for Cisco la etter børs i kveld frem tall som var bedre enn ventet. Både salg og resultat var bedre enn ventet.

Dow Jones Industrial Average endte ned 0,2 prosent, etter å ha hentet inn 40 punkter på slutten for å ende på 9.820,83. Nasdaq-indeksen gikk fra minus til pluss på tampen, og endte opp 0,1 prosent til 1.959,37. Den brede S&P 500-indeksen falt 0,1 prosent til 1.051,81.

Slutt Oslo: Nedgang etter vinnerrekke

Etter åtte dager med oppgang, falt Oslo Børs tilbake onsdag.

Hovedindeksen har løftet seg hele åtte påfølgende dager. Onsdag var vinnerrekken stoppet. Da falt Hovedindeksen tilbake 0,8 prosent til 161,82 poeng.

På Oslo Børs var det to tungvektere som kom med tall onsdag. Norske Skog og Storebrand ble mottatt vidt forskjellig etter kvartalstallene.

Sterke tall fra Norske Skog, samtidig med at toppsjef Jan Reinås trakk seg, fikk aksjekursen til skogselskapet til å løfte seg 1,5 prosent til 136 kroner.

Storebrand-aksjen falt imidlertid tilbake 2,8 prosent til 38,80 kroner. Aksjen har gått bra i forkant av tallene for tredje kvartal, noe som var hovedgrunnen til onsdagens fall. Bunnlinjen til finanskonsernet for tredje kvartal var bedre enn analytikerne hadde ventet.

I tillegg til de to tungvekterne var Birdstep og Belships ute med tall onsdag. Verst gikk det ut over Belships-aksjen som falt hele 16,67 prosent til 5,50 kroner. Selskapet tok en større avsetning i kvartalstallene.

Birdstep-aksjen endte ned 2,4 prosent til 9,70 kroner. iMarkedet skrev at teknologiselskapet må hente penger i løpet av første halvår til neste år, hvis ikke burn-raten til selskapet reduseres.

I Tandberg og Tandberg Television var det motsatt kursutvikling onsdag. Tandberg-aksjen falt 1,2 prosent til 49,20 kroner etter at investoren Tharald Brøvig flagget salgt av 1 millioner aksjer i selskapet.

Når det gjelder Tandberg Televisions, skrev iMarkedet om positive uttalelser fra sveitsiske Kudelski Group, som er et annet digital-TV-selskap. Kursen løftet seg 0,7 prosent til 27,70 kroner etter meldingen.

Telecomputing var ute og meldte om en ny storkontrakt i Sverige onsdag. Kontrakten var på 11 millioner kroner. Dette, og haussing fra den nye storinvestoren Erik Henriksen, fikk Telecomputing-aksjen til å løfte seg hele 4,10 prosent til 12,70 kroner onsdag.

I PGS-aksjen skjedde det mye rart onsdag. Til slutt endte aksjen ned 8,3 prosent til 10 kroner, etter å vært en av børsvinnerne tidligere på dagen.

Aksjen går fra nå av uten tegningsretter.

Åpning USA: Svakt ned

Det startet med svak nedgang for de ledende amerikanske aksjeindeksene onsdag ettermiddag norsk tid. Nasdaq Composite-indeksen var ned 0,15 prosent, mens den brede S&P 500-indeksen var ned 0,2 prosent etter åpningen.

Før åpning USA: Svakt

Det ligger an til at investorene vil se nye markotall som bevis på løftet i den amerikanske økonomien. I forkant av industriordre og ISM-indeksen for tjenestesektoren onsdag, ligger det an til en svakt negativ åpning.

Det er ventet at ISM-indeksen i oktober, for tjenestesektoren vil være 63 poeng. Dette er opp fra 63,3 poeng i samme kvartal forrige måned.

På forhånd er det ventet at industriordrene i september vil stige med 0,6 prosent, men de falt 0,8 prosent i august.

IT-bjellesauen Cisco kommer med resultater onsdag. Tallene kommer etter stengning onsdag.

Oslo lunsj: Videre ned

Hovedindeksen var ned 0,6 prosent til 162,10 poeng til lunsj onsdag. Dermed fortsatte Oslo Børs å svekke seg ved lunsjtider.

Samtidig var de ledende børsene ute i Europa ned omtrent på samme nivå som Oslo Børs.

Det var flere selskaper som kom med tall onsdag formiddag. Det tyngste av disse var Storebrand, som leverte en bunnlinje i tredje kvartal over forventningene. Investorene var likevel ikke fornøyd med rapporten, og sendte aksjen ned 0,75 prosent til 36,90 kroner.

Teknologiselskapet Birdstep var ute med tall onsdag, som viste en svak utviklingen i omsetningen og resultatet. Aksjekursen falt 1,4 prosent til 9,81 kroner til lunsj.

DOF, Avantor og Belships kom også med tall onsdag. Belships skuffet, etter at selskapet meldte om store nedskrivninger. Aksjen var ned 9 prosent til 6 kroner til lunsj.

I DOF og Avantor var det kun små endringer.

Tandberg-aksjen var ned 2,21 prosent til 48,70 kroner til lunsj. Tidligere i dag meldte investoren Tharald Brøvig at han har solgt en million aksjer i Tandberg.

Oljeprisfall tirsdag svekket tungvektere som Statoil og Hydro til lunsj.

På dagen vinnerliste var PGS-aksjen øverst. PGS steg 8,3 prosent til 11,80 kroner. Credit Suisse fortsetter å hamstre aksjer i selskapet.

Telecomputing-aksjen var opp 2,5 prosent til 12,50 kroner til lunsj. En ny storkontrakt i Sverige på 11 millioner kroner, og "super-bulling" fra Telecomputings nye storaksjonær Erik Henriksen var med på å dra opp kursen.

Åpning Oslo: Trekkes ned av utlandet

Oslo Børs hovedindeks er ned 0,3 prosent til 162,5 poeng etter en halvt times handel. Det er jevnt over en større nedgang på øvrige europeiske børser.

Storebrand er marginalt opp til 40 kroner, etter gode kvatalstall i dag.

Birdsteps tall var ikke mye å skryte av, men aksjen er likevel ikke mer ned enn en halv prosent til 9,90 kroner.

Belships er børstaper, ned 9 prosent til 6,00 kroner, etter å ha meldt om store nedskrivninger i sin kvartalsrapport.

Tandberg er ned 2 prosent til 48,80, etter at Tharald Brøvig solgte aksjer.

PGS er opp 6 prosent. Dette er siste dagen aksjen går inkludert tegningsretter.

Telecomputing stiger 2,5 prosent etter melding om kontrakt i Sverige.

DOF stiger 1 prosent til 12,60 kroner etter solide kvartalstall.

Før Oslo: Moderat ned i Europa

Europeiske børser er foreløpig litt ned.

De ledende europeiske børsene er så langt i dag moderat i minus.

Dollarkursen har styrket seg ytterligere fra i går, til 7,20 kroner, fra ca. 7,18 på samme tid i går.

Her hjemme er det mange resultater i dag tidlig.

Tyngst er Storebrand, som leverte bedre tall enn ventet.

Norske Skog kommer med tall senere i dag, og har også annonsert at det vil komme en annen melding i forkant av dette. Dette kan skape usikkerhet rundt aksjen frem til avklaring av hva det gjelder.

Birdsteps rapport viser at selskapet fortsatt sliter tungt, og adm. direktør Jørgen Bredesen avviste på en presentasjon i dag ikke en emisjon.

Offshorerederiet DOF kom med greie tall og har høy kontraktsdekning.

Rederiet Belships tynges av nedskrivninger.

Avantor fikk svakere tall etter høyere rentebelastning.

I Tandberg er det flagget at storaksjonær Tharald Brøvig har solgt en million aksjer, etter at han også har solgt aksjer tidligere i år, som ikke er blitt meldt fordi han ikke lenger er rapporteringspliktig innsider.

For PGS er dette siste dag aksjen handles med tegningsretter.

Børsene morgen: Uinspirert på verdensbørsene

Med få triggere på børsene, var handelen på verdens børsene tildels uinspirert.

I Japan falt Nikkei-indeksen svakt tilbake onsdag, og eksportaksjene Toyota og Canon ledet an fallet.

Bakgrunnen for fallet en svekkelse av dollaren mot yen. I Australia falt ASX-indeksen 0,7 prosent, etter at sentralbanken i landet satte opp styringsrenten.

Slutt USA: Svakt ned

Det var kun et fåtall viktige selskapsresultater i det amerikanske markedet tirsdag, og det sammen med mangelen på makronyheter gjorde det amerikanske aksjemarkedet heller uinspirert.

Indeksen falt litt fra åpning, og bortsette fra en liten topp midt i sesjonen endte børsene omtrent på linje med fallet ved åpning i kveld.

Petroleum Geo-services fortsatt fallet som ventet tirsdag kveld, etter at de amerikanske ADS'ene ikke lenger handles inkludert tegnignsretter. Aksjen endte ned 36 prosent til 35 cent.

Dow Jones-indeksen falt 0,2 prosent til 9.838,83, mens teknologitunge Nasdaq endte ned 0,5 prosent til 1.957,97. Den brede S&P 500-indeksen falt 0,5 prosent til 1.053,25.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere