RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Svak oppgang

Sist oppdatert:
Det endte svakt opp på Wall Street torsdag
De amerikanske børsene endte svakt opp torsdag.

Den brede S&P 500-indeksen steg 0,4 prosent til 1.197,01 poeng, mens den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen endte nesten uendret til 2.053,10 poeng.

Dow Jones-indeksen steg 0,8 prosent til 10.749,61 poeng.

Det var særlig de to makrorapportene fra amerikanske myndigheter som dro opp torsdag. Før børsåpningen ble det meldt om gode jobbtall og et noe lavere amerikansk handelsunderskudd enn ventet.

I fokus torsdag var teleselskapet Verizon Communications. Selskapets aksjekurs steg noe etter at det ble lagt inn et bud på MCI.

Ellers var det fokus på dataprodusenten Dell som leverte resultater etter børsstengning. I torsdagens ordinære handel steg Dell-kursen 1,4 prosent.

Energi-aksjene steg også etter at oljeprisen steg 2,6 prosent til 46,70 dollar. Oljeprisen steg etter IEA-rapporten.

Slutt Oslo: Olje- og offshore holdt igjen

God oppgang for tungvekterne Statoil og Frontline var med på å holde igjen for nedgang på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen endte til slutt opp prosent til poeng.

Statoil-aksjen endte opp 2 prosent til 103,75 kroner, mens Frontline-aksjen steg 2 prosent til 303 kroner.

På den negative siden trakk særlig Eltek, Fast og Tandberg. Disse aksjene var ned henholdsvis 3 prosent, 1,3 prosent og 2,7 prosent.

Blant de tyngste aksjene var det særlig TGS som trakk opp. Selskapet leverte en overbevisende kvartalsrapport torsdag morgen, og investorene jublet. Til slutt endte aksjen opp 8,7 prosent til 188 kroner.

Ellers var en rekke av de mindre aksjene på vinnerlisten ved avslutningen. Etter god oppgang for tungvekterne en stund har investorene satt fokus på en rekke av børsens mindre selskaper. IGE, Ecuanor og var blant dagens vinnere.

På taperlisten toppet offshore-selskapet Sevan og Opticom. Førstnevnte falt hele 3,1 prosent til 18,90 kroner. Selskapets aksjekurs har steget kraftig den siste tiden. Også etter emisjonen som ble satt denne uken har det gått oppover.

I Opticom fortsetter storaksjonær Robert Keith å sende ut negative meldinger. Opticom-aksjonærene solgte aksjer torsdag, og aksjekursen til Opticom endte til slutt ned 4,7 prosent til 55,50 kroner.

Elendige tall fra SAS førte til at denne aksjen falt hele 6,1 prosent til fattige 61 kroner, etter et kraftig fall mot slutten av dagen.

Åpning USA: Svakt opp

De ledende aksjeindeksene i USA steg svakt etter åpningen torsdag.

Dow Jones-indeksen var opp 0,3 prosent. Det samme var den brede S&P 500-indeksen.

Teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen var opp 0,2 prosent.

Før åpning USA: Opp etter handelsbedring

En time før børsåpningen på Wall Street var det amerikanske handelsunderskuddet i desember klart. Tallene var svakt lavere enn ventet.

Dette var med på å dra opp forventningene til åpningen på Wall Street. S&P 500-futuren og Dow-futuren styrket seg.

Det samme gjorde Nasdaq-futuren etter dagens makrotall fra USA.

Lunch Oslo: Oljen holder børsen oppe

Markedet har tendensert nedover fra åpning, og hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,11 prosent. Det er imidertid oppgang for tre av børsens viktigste aksjer: Statoil, Hydro og Frontline.

Statoil og Hydro er opp henholdsvis 0,25 prosent og 0,20 prosent mens Frontline stiger 1,68 prosent. Det er oppjusteringer av etterspørselen av olje fra det internasjonale energibyrået (IEA) som sender aksjene opp.

TGS-Nopec er dagens vinner så langt med en oppgang på 5,78 prosent. Aksjen stiger etter godt resultat.

Telenor faller 1,26 prosent, i takt med telecomselskap i Europa mens Fast svekkes 1,33 prosent etter innsidesalg fra ledelsen i selskapet. Tandberg faller også tilbake med 1,66 prosent.

Markedet er avventende fremover mot offentliggjøringen av den amerikanske handelsbalansen som kommer halv tre norsk tid.

I Europa er FTSE-100 indeksen i London ned 0,04 prosent mens DAX-indeksen i Tyskland stiger 0,08 prosent. I Stockholm er aksjene ned 1,23 prosent.


Åpning Oslo: Flatt

Det åpner flatt på Oslo Børs, med Statoil og Norsk Hydro som driver markedet oppover. Aksjene stiger henholdsvis 0,25 prosent og 0,40 prosent etter at det internasjonale energibyrået (IEA) har oppjustert etterspørselsestimatene for olje.

Hovedindeksen er i etter vel et kvarters handel opp 0,02 prosent.

Fast faller 2,67 prosent etter at det ble kjent at toppsjefene har solgt aksjer i selskapet, og dette er med på å dra markedet nedover. Også Telenor faller 0,84 prosent.

Frontline opplever en oppgang på 1,01 prosent etter IEA rapporten, mens seismikkselskapet TGS-Nopec stiger 6,94 prosent på gode resultater.

Det er ventet å bli en avventende dag i det internasjonale markedet som følge av at USA kommer med sin handelsbalanse for desember klokken halv tre.

I Europa har FTSE-100 indeksen i London kommet noe opp og er i skrivende stund opp 0,06 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt er ned 0,15 prosent. I Stockholm er den teknologitunge OMX-indeksen ned 0,94 prosent.

Før åpning Oslo: På tide med gevinstsikring?

Det falt kraftig i det amerikanske aksjemarkedet onsdag etter at Cisco-tallene sank inn. Sjefsbytte i Hewlett-Packard hjalp heller ikke, og investorene så sitt snitt til å sikre gevinster etter noen dagers lenge etterlengtet oppgang.

I Europa åpner aksjemarkedene flatt med DAX-indeksen i Tyskland ned 0,05 prosent mens FTSE-100 falt 0,11 prosent mens den teknologitunge OMX-indeksen i Stockholm faller 1,01 prosent.

På Oslo Børs kan det bli negativt fokus på Fast, der blant andre adm. direktør John Lervik meldte om salg av aksjer sammen med finansdirektør og teknologidirektør. Dette kan få aksjen til å falle, selv om selskapet onsdag morgen leverte en avtale med Siebel.

Samtidig fikk ikke oljeprisen hjelp av oljelagertall fra USA, noe som kan sitte press i Norsk Hydro og Statoil.

Flyselskapet SAS leverte tall som langt ifra var egnet til å imponere. Selskapet kunne melde om nye tap i milliardklassen for året.

Seismikkselskapet TGS leverte meget gode resultater torsdag, og ikke minst guidingen var god.

Børsene morgen: Svak Wall Street - opp i Japan

Den japanske Nikkei-indeksen steg 0,7 prosent til percent 11.553,56 poeng torsdag morgen. Dette var det høyeste nivået siden 13. juni 2004.

Oppgang innen finanssektoren var med på å dra opp.

Flere børser i Asia holdt stengt torsdag på grunn av nyttårsfeiring.

Slutt USA: Bredt fall

Uten HP-sjefens-avgang hadde vært helsvart på Wall Street onsdag.

Det ble spesielt tung for teknologisektoren i kveld etter en lunken guiding fra nettverksgiganten Cisco tirsdag etter børs. Nasdaq ble sendt ned hele 1,5 prosent til 2.054,58. Cisco som senket tech-aksjene fulgt opp signalene fra flere Nasdaq-selskaper med tall som forventet, men avventende guiding.

I den andre enden av skalaen var Dow Jones-komponenten og PC-tungvekteren Hewlett-Packard som gikk i været etetr at toppsjefen Carly Fiorina gikk av med øyeblikkelig virkning.

HP-oppturen bremset også tapene for Dow Jones Industrial Average som endte ned 0,5 prosent til 10.673,94. Det brede markedet ved S&P 500-indeksen endte ned 0,8 prosent til 1.192,33.

Hewlett-Packard endte til slutt opp 7 prosent som følge av Fiorinas fall.

Oljerelaterte aksjer og gull var blant de få vinnersektorene på Wall Street i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere