RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Telekom-fusjon i fokus

Sist oppdatert:
Telekom-sektoren var i fokus på den tilnærmet flat dag på Wall Stree
Det var en tilnærmet flat dag på Wall Street mandag.

Dow Jones-indeksen endte dagen nesten helt flatt på 10.791,65 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen endte opp 0,1 prosent til 1.206,23 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen endte dagen opp 0,3 prosent til 2.082,91 poeng.

Blant teknologiaksjene var telekomsektoren i fokus. Verizon Comunications kjøp av MCI ga et løft til sektoren. Verizon-aksjen steg, mens MCI og Qwest, som tapte budkrigen, falt begge tilbake over 5 prosent.

Den siste tiden har General Motors vært i fokus på grunn av disputte med den italienske bilprodusenten Fiat. Nå løses dette ved at General Motors betaler 2 milliarder dollar til Fiat, og slipper dermed å overta den gjeldstyngede bilproduksjonen. Dette dro opp General Motors-aksjen i mandagens handel.

Priset på råolja steg under måndagens handel i USA. Stöd kom från ett Opec-uttalande om att produktionen kan komma att minskas det andra kvartalet.

Oljeprisen steg 0,6 prosent i handelen i New York mandag. Ved avslutningen var WTI-oljen på 47,42 dollar pr. fat.

Oljeprisen steg på opplysningen om at OPEC planlegger å kutte sin produksjon i andre kvartal.

Slutt Oslo: Statoil i fokus

Resultatene til Statoil mandag førte til at det store oljeselskapet var i fokus ved starten av en ny børsuke. Hovedindeksen endte dagen ned 0,1 prosent til 253,83 poeng.

Resultatene til Statoil var svakere enn ventet fra driften, men en stor valutagevinst var med på å dra opp bunnlinjen i fjerde kvartal. Likevel vendte investorene tommelen ned, og Statoil-aksjen falt rundt 1,4 prosent etter åpningen.

Mot slutten av dagen dro en positiv oljepris og flere positive analytikerkommentarer Statoil-kursen opp igjen. Både ABG Sundal Collier og DnB Nor Markets anbefalte investorene å kjøpe Statoil-aksjen etter dippen i åpningsminuttene.

Statoil-aksjen endte dagen ned moderate 0,7 prosent til 105,75 kroner.

For Hydro var det også tungt, og aksjen endte ned 1 prosent til 508 kroner. Investorene solgte seg ned i forkanten av morgendagens kvartalsrapport.

Bulkaksjene steg videre mandag, ettersom ratene fortsetter å styrke seg. Jinhui-aksjen steg 3,9 prosent, mens Golden Ocean steg 2,9 prosent.

Crew var også ute med resultater for fjerde kvartal mandag. Tallene var svake, og aksjen endte dagen ned 4,1 prosent til 7,19 kroner.

Pan Fish-aksjen falt tilbake etter at iMarkedet var ute med en analyse fra DnB Nor Markets. Til slutt endte aksjen ned 5 prosent til 1,72 kroner. Aksjen ble dermed dagens børstaper.

Høyt oppe på vinnerlisten var Tandberg TV-aksjen igjen mandag. Denne aksjen er nå favorittaksjen til meglerhusene, viser en gjennomgang iMarkedet.no har gjort av mandagens ukesporteføljer.

Tandberg TV steg sterke 5,3 prosent til 80 kroner.

Ellers ser det ut til at meglerhusene liker Schibsted-aksjen i etter det tunge nedsalget til investorene i forrige uke. Schibsted-aksjen endte dagen opp 3,3 prosent til 174 kroner.

Åpning USA: Flatt

De amerikanske børsene åpnet stort sett flatt mandag ettermiddag.

Dow Jones-indeksen var ned 0,1 prosent, mens teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen var opp 0,2 prosent.

Den brede S&P 500-indeksen var helt flat.

Før åpning USA: Flatt

Med mangel på nye makrotall og en svakt fallende oljepris ligger det ikke an til de store jordskjelvene i det amerikanske aksjemarked fra åpning.

Handelen med futures mot de viktigste aksjeindeksen pekre også imot en flat åpning på handelen.

Det tredje store teleoppkjøpet i USA på kort tid ser heller ikke ut til å skape den store jubelen i markedet. Verizon har ikke lagt inn noen premie i sitt tilbud på konkurrenten MCI i tilbudet som priser MCI til 6,7 milliarder dollar.

I Europa er det få signaler å hente, de viktigste børsene er arginalt ned nå i ettermiddag.


Oslo lunsj: Fullt Statoil-fokus

Skuffende tall fra Statoil var med på dra ned Oslo Børs til lunsj.

Hovedindeksen var svakt ned til lunsj. Årsaken var de svake Statoil-tallene som ble presentert mandag morgen.

Det var særlig på driften Statoil-skuffet, mens bunnlinjen ble dratt opp av en stor valutagevinst i kvartalet. Til lunsj var Statoil-aksjen tilbake 1,2 prosent, mens den i åpningsminuttene var ned over 1,4 prosent.

iMarkedet skrev mandag at flere analytikere anbefalte kundene å kjøpe Statoil-aksjen på dippen mandag formiddag.

Hydro, som legger frem resultater tirsdag, var ned 0,8 prosent til lunsj.

Ellers var det fortsatt stor kjøpelyst i Tandberg Television-aksjen. Etter kvartalsrapporten har analytikerne stått i kø for å hylle selskapet. Til lunsj var Tandberg TV-aksjen opp 2,6 prosent til 78 kroner.

Schibsted-aksjen steg også kraftig, etter å ha blitt kjørt ned i forrige uke. Da leverte medieselskapet skuffende resultater for fjerde kvartal. Mandag skrev DnB Nor Markets at Schibsted-aksjen har falt for langt. Meglerhuset tar nå denne aksjen inn i sin anbefalte ukesportefølje.

Nedsalget til den greske Livanos-familien i Odfjell var med på å dra ned denne aksjen 1,3 prosent etter åpningen.

Åpning Oslo: Statoil senkes

Hovedindeksen på Oslo Børs er nær uendret etter et drøyt kvarters handel mandag etter en svakt positiv åpning.

Det er Statoils resultatrapportering for fjerde kvartal som har lagt en demper på børsen. Selv om bunnlinjen for kvartalet var den beste i selskapets historie er ikke markedet overbevist.

Verken driften eller produksjonen var så overbevisende som bunnlinjen kunne tyde på, og aksjen er ned over en prosent i tidlig handel.

I tillegg har Hydro og Frontline vist en svakt negativ utvikling i tidlig handel etter fredagens oppgang. Oljeprisen er svakt ned i tidlig handel mandag.

Av selskapene som har rapportert mandag er det Ignis som får mest juling. Store underskudd har sendt aksjen ned 4,8 prosent i tidlig handel.

Gruveselskapet Crew tynges også i tidlig handel av svake tall og fortsatt klare underskudd tross gullproduksjonen på Grønland.

I den andre enden av skalaen er entreprenørselskapet AF Gruppen som fortsetter å overbevise etter sine forbedringsprogrammer. Aksjen er opp 4,8 prosent etter 20 minutters handel mandag.

Oljeserviceaksjer og deler av shippingsentoren er dagens vinnere i tidlig handel.

Ute i Europa er børsene også tilnærmet flate i tidlig handel mandag.Før åpning Oslo: Statoil i fokus

Statoils resultatrapport er i fokus ved åpningen på Oslo Børs.

Mandag morgen var børstungvekteren Statoil ute med resultater for fjerde kvartal. Mens bunnlinjen ble reddet av store valutagevinster i fjerde kvartal, var driften i kvartalet svake.

Helge Lund og Statoil klarte heller ikke å nå målene i forbedringsprogrammet. I sum er tallene trolig på nedsiden av investorenes forhåpningen. Dermed kan Statoil tynge Oslo Børs etter åpningen mandag.

Ellers var det flere andre selskaper som var ute med tall. Gruveselskapet Crew leverte sine kvartalstall mandag morgen, uten at disse var særlig overbevisende.

Heller ikke teknologiselskapet Ignis overbeviste noe særlig.

AF Gruppen surfer på byggeboomen, og leverte gode tall i fjerde kvartal.

Børsene morgen: Opp i Asia etter USA-løft

Etter en positiv utvikling på de amerikanske børsene fredag, var det oppgang på Asia-børsene mandag.

Fredag steg den brede S&P 500-indeksen 0,7 prosent til 1.205,30 poeng, mens teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen steg 1,15 prosent til 2.076,66 poeng.

I Japan steg Nikkei-indeksen 0,7 prosent til 11.632,20 poeng rett før stengning. Løftet kom etter at Tokyo Electron meldte om sterkt salg til asiatiske elektronikkselskaper. I Sør-Korea ble tungvekteren Samsung dratt opp av meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere