RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt USA: Tung dag

Sist oppdatert:
Det falt klart på USA-børsene mandag, anført av teknologisektoren
USA-børsene begynte dagen flatt til marginalt negativt, men utover dagen økte fallet på, og dagen endte klart i minus for alle de ledende aksjeindeksene.

Det er feriepreg på USA-børsene for tiden - i dag var det i tillegg Bank Holiday i London - og volumet var uvanlig lavt.

Et uventet svakt tall for amerikanske husholdningers inntekter i juli satte en dårlig stemning for dagen. Veksten var på bare 0,1 prosent i juli, mens markedet hadde ventet 0,5 prosent. Dermed har veksten i inntektene til amerikanske husholdninger avtatt tre måneder på rad, og takten er nå den laveste på to år.

Et resultatvarsel fra Tyson Food bidrog til den negative stemningen.

Nasdaq ble tynget av chip-giganten Intel, som falt 1,9 prosent. Selskapet demonstrerte en ny brikke-generasjon i dag, men markedet lot seg altså ikke imponere. Mange fokuserte i stedet på at Intel i morgen kommer med en midtkvartalsoppdatering i morgen. Det fryktes at selskapet vil kappe toppen av det indikerte omsetningsintervallet for kvartalet.

Til slutt endte S&P 500-indeksen ned 0,8 prosent til 1.099 poeng, Dow Jones falt 0,7 prosent til 10.123, mens Nasdaq endte ned 1,4 prosent 1.836.

Slutt Oslo: Opp på tung dag

Oslo Børs steg moderat på en børs som var tung for andre børser i Europa.

Oslo Børs hovedindeks steg mandag 0,3 prosent til 205,1 poeng. Det er nå bare litt over 1 prosent igjen til vårens høyeste notering.

Det er generelt negative tall på de andre børsene rundt i Europa i dag, mens London holder stengt for Bank Holiday.

Her hjemme var det ikke de store utslagene for de aller tyngste selskapene, men Frontline falt 1,5 prosent til 260 kroner, etter press på tankratene, og etter å ha blitt dumpet fra den anbefalte porteføljen til DnB NOR Markets.

Axis-Shield steg 7 prosent til 23,60 kroner. Aksjen har fått oppmerksomhet i Storbritannia, hvor den også er notert. Blant annet ble det i en avisartikkel i går opplyst at noteringen av et viktig produkt nå er tidfestet til november, samtidig som det ble fokusert på resultatfremgang.

Børsvinner ble ellers Norsk Vekst, som steg 9 prosent til 25 kroner, foran Ibas, som steg 7 prosent til 11,70 kroner.

Taper ble Kitron, som falt 3,8 prosent til 3,03 kroner. Analysefirmaet Corporate Advice and Research var ute i dag med en meget kritisk kommentar etter Kitrons kvartalstall før helgen.

Åpning USA: Litt ned

Det åpner forsiktig i minus i USA mandag.

Så langt er S&P 500 og Dow Jones marginalt i minus, mens Nasdaq er ned 0,5 prosent.

Før USA: Nedgang ventes

Det ventes å begynne i minus på Wall Street mandag.

Foreløpig indikerer futurehandel på amerikanske aksjeindekser, at den brede S&P 500-indeksen vil åpne ned rundt en kvart prosent mandag, mens det indikeres et fall på rundt en halv prosent for Nasdaq.

Tall for amerikanske husholdningers inntekter kom inn svakere enn ventet før børsstart, selv om forbruket holder seg bra oppe.

Sabotasje hindrer dessuten oljeeksport fra Irak, noe som ikke er positivt for USA-børsene, etter en uke med fallende oljepriser.

Lunsj Oslo: Litt oppover

Etter en flat start, har Oslo Børs karret seg i pluss utover dagen.

Klokken 12:45 er Oslo Børs hovedindeks opp 0,2 prosent til 205,1 poeng.

Ute i Europa er det jevnt over moderat nedgang på børsene, mens London er stengt.

De tunge aksjene er lite endret her hjemme, men Frontline er ned 1,9 prosent til 259 kroner. Ratene har vært under press de siste dagene, og DnB NOR Markets tar i dag aksjen ut av sin anbefalte portefølje.

Ibas er børsvinner, med en oppgang på 9 prosent til 11,90 kroner.

Børstaper er Conseptor, som faller 6 prosent til 11 kroner, noe som er ny bunnrekord for kleskonsernet, som ble notert på forsommeren og la frem kvartalstall før helgen.


Åpning Oslo: Flatt

Det er paddeflatt fra start på Oslo Børs mandag.

Etter 40 minutters handel mandag er Oslo Børs hovedindeks uendret på 204,6 poeng.

Volumet er foreløpig begrenset, noe man den siste tiden også har sett i USA, samtidig som finansmarkedene i London er stengt i dag.

Børsvinner er Ibas, som er opp 14 prosent til 12,40 kroner. Ibas arbeider med gjenskapning av data fra ødelagte datamaskiner og lignende, og ble nylig skilt ut fra Norman.

Axis-Shield er opp 4,6 prosent til 23 kroner. Som iMarkedet skrev i dag tidlig, har selskapet nå tidfestet lanseringen av det viktige Afinion-produktet til november, samtidig som analytikerne venter gode tall fra selskapet i høst.

Frontline er ned 1,7 prosent. Tankratene har vært under press den siste tiden.

Tandberg er ned 0,4 prosent til 61,75 kroner, etter at aksjen falt markant fredag i forkant av at det etter børs ble meldt om store innsidesalg.


Før Oslo: Flatt i Europa

Det åpner flatt på europeiske børser mandag.

Foreløpig er Tyskland uendret og Frankrike opp 0,2 prosent. I London er børsen helligdagsstengt.

Her hjemme er det stille på nyhetsfronten mandag morgen. Rapporteringen av kvartalstall er i stor grad over for denne gangen.

Axis-Shields finansdirektør har til en engelsk avis sagt at lanseringen av selskapets viktige Afinion-produkt kommer på en messe i Tyskland i november. Avisartikkelen fokuserer også på at Axis-Shield trolig er på vei mot pluss.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos går i et innlegg i Dagens Næringsliv hardt ut mot en artikkel avisen hadde om negative utsikter for selskapet. Kjos skriver at dersom DNs regnestykker hadde vært riktige, ville selskapet ha måttet komme med et resultatvarsel, og det foreligger det ingen planer om, ifølge Kjos.

Fredag solgte flere Tandberg-topper aksjer for betydelige volumer. Salget ble meldt rett etter børs fredag, men aksjen falt markant allerede før børsen stengte, etter det iMarkedet forstår fordi rykter om salgene var ute i markedet.

Børsene morgen: Flatt i Asia etter USA-oppgang

Børsene i Asia er lite endret mandag, etter en moderat oppgang i USA fredag.

Nikkei 225-indeksen i Tokyo endte mandag ned 0,2 prosent til 11.185 poeng.

Det er små utslag også på de andre viktige børsene i Asia, med en jevn fordeling av små minustall og små plusstall.

Fredag var det en moderat oppgang på Wall Street, men volumet var det laveste hittil i år.

Teknologisektoren var i fokus, slik den har vært den siste uken.

S&P 500 og Dow Jones steg begge 0,2 prosent fredag, til henholdsvis 1.108 og 10.195 poeng, mens Nasdaq klarte 0,5 prosent til 1.862.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere