RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sluttet fred med Mette-Marit

Sist oppdatert:
Etter det Nettavisen erfarer sluttet Mette-Marit fred med sin far like oppunder jul.

(SIDE2): Kronprinsen tok initiativet til at svigerfaren og Mette-Marit la alt det vonde bak seg.

- Kronprinsessen har også besøkt sin far sammen med sønnen Marius en rekke ganger på sykehuset etter at Sven O. ble alvorlig syk, sa kongeespert Trond Isaksen til Nyhetskanalen.

I august 2006 ble det kjent at Sven O.Høiby hadde lungekreft. Han døde onsdag etter lang tids sykdom.

LES SAKEN: Sven O. er død.

Om familien
Da Sven O. fylte 70 år i november i fjor fortalte han at det ikke er riktig at han har et så dårlig forhold til familien sin som media vil ha det til.

På det tidspunktet var han innlagt på Kristiansand sykehus.

- Hele familien kom. Og Ingrid Alexandra raste rundt med rullestolene, så det var en fryd. Ordentlig liv, var det. Og veldig koselig, sa Høiby til Fædrelandsvennen etter besøket.

Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og barna besøkte også Sven O. da han var innlagt ved Rikshospitalet der han ble operert for svulst i lungen.

Tok sykdommen tungt
Mette-Marit besøkte sin far på sykehuset flere ganger i løpet av fjor høst.

Det var i august i fjor at kronprinsesse Mette-Marit fikk beskjeden om at hennes far var syk. Beskjeden kom på samme dag som hun og kronprins Haakon feiret sin fem års bryllupsdag. I tillegg til programmet i forbindelse bryllupsdagen besøkte kronrpinsparet også Sven O. på sykehuset.

- Mette-Marit er veldig glad i sin far, og har tatt beskjeden om hans alvorlige sykdom fryktelig tungt, uttalte en venn av kronprinsessen på daværende tidspunkt.

LES SAKEN: Mette-Marit trosser sorgen.

FAKTA:
Sven Olav Bjarte Høiby, født 14. november 1936, og er far til kronprinsesse Mette-Marit, morfar til Marius Borg Høiby, prinsesse Ingrid Alexandra, Sverre Magnus og dermed svigerfar til kronprins Haakon.

Sven O.Høiby har tre andre barn fra sitt første ekteskap og flere barnebarn. Han ble i 1984 skilt fra sin første kone, moren til kronprinsessen, og giftet seg på nytt med Renathe Barsgård i 2005.

Før forholdet mellom kronprinsen og Høibys datter ble kjent, holdt Høiby sin karriere som journalist og forlegger utenfor offentligheten.

Etter at det ble satt mediefokus på kronprinsessens inntreden i kongefamilien og dermed på hennes familiebakgrunn, har Høiby ofte vært å se i sladrepressen.

I 2005 gikk Høiby med i et kunstprosjekt for å fremme menneskerettigheter for homofile og lesbiske i Øst-Europa. Prosjektet fikk form av en fotoutstilling, «Se min kjole»-utstillingen og viste fotografier av alle deltakerne i kjole.

I 2006 begynte Sven O. Høiby å arbeide som bingovert for lokaradioen Radio Søgne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere