*Nettavisen* Nyheter.

Sluttet skolen for Guitar Hero

- Vi orket ikke å høre på klagingen lenger, sier moren. Sjekk hva han har tjent hittil.

19.08.08 09:43

(Spillmagasinet): Blake Peebles fra Raleigh i North Carolina i USA har foreldre utenom det vanlige. De har tatt sin 16 år gamle sønn ut av skolen slik at han kan konsentrere seg om TV-spillet «Guitar Hero».

- Vi orket ikke å høre på klagingen hans lenger. Han har alltid sagt at skole er et misbruk av tid, sier moren Hunter Peebles, ifølge The News & Observer.

Isteden har foreldrene leid inn privatlærere slik at sønnen kan følge skoleplanen hjemmefra.

Saldo: 52 kyllingsmørbrød

«Guitar Hero» er et TV-spill som kontrolleres med en miniatyrgitar i plast. På skjermen vises gitarenhalsen som en fem filers motorvei av musikk. Det er om og gjøre å slå an tonene i takt og med de riktige knappene på plastgitaren trykket inn.

Blake Peebles er antakelig i verdenstoppen av «Guitar Hero»-spillere. Og hva foreldrene hans har gjort er ikke så annerledes enn hva foreldre til barn med eksepsjonelle talenter i sport ofte gjør. Verdens sportselite får imidlertid svært godt betalt for sine ferdigheter.

I lønningsposen til Blake Peebles finner vi så langt gavekort, spillutstyr og 52 kyllingsmørbrød fra en turning arrangert av Chick-fil-A, skriver avisen. Neppe et solid grunnlag for en livslang karriere.

Ifølge en talsmann for Major League Gaming, en av USAs største aktører innen cybersport, kan utbetalinger for utøvere i verdenstoppen komme opp i så mye som 80.000 dollar, eller snaue 450.000 norske kroner etter dagens kurs. I tillegg kommer midler fra eksterne sponsorer.

Gjennomsnittslønnen ligger en del lavere, mellom 20.000 og 30.000 dollar. Det vil si et sted mellom 110.000 og 170.000 norske kroner.

En lykkeligere tenåring

Moren Hunter Peebles angrer ikke på avgjørelsen. Privatundervisningen gir uttelling og Blake får ifølge foreldrene gode karakterer.

Dessuten er Blake, som beskrives som en sjenert og skoletrøtt 16-åring, en lykkeligere person etter at han begynte å spille «Guitar Hero» på heltid, skriver The News & Observer.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Tilbud fra Nettavisen:Prøv 300 PC-spill i fem dager for fem kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.