*Nettavisen* Nyheter.

Sluttet som regionsekretær på grunn av Per Sandberg

Foto: (Nordlys)

- Det er ikke lenger artig å være med i Troms Frp.

03.02.14 08:56

Bjørn Gunnar Jørgensen, som for tiden er vikarierende politisk rådgiver i byrådet i Tromsø, var frem til desember Frps regionsekretær for Nord-Norge. Da sa han opp stillingen, skriver Nordlys.

- Jeg kan bare bekrefte det Korsberg har sagt. Jeg valgte å si opp med bakgrunn i de elendige arbeidsforholdene i Troms over lengre tid. Måten ekteparet Sandberg har opptrådt på over lengre tid, har skapt et arbeidsmiljø som gjorde det umulig å fortsette i jobben, sier Jørgensen.

- Uakseptabel utskjelling
Han henviser til boka til Per Sandberg, og en kronikk der Line Miriam Sandberg mente å påpeke en ukultur i Troms Frp.

- At han skjelte ut partimedlemmer på den måten i boka var helt uakseptabelt, og en sterkt medvirkende grunn til at jeg valgte å si opp min stilling.

- Line Miriam Sandberg skrev i kronikken om bakvaskelser og rykter. Jeg mener hun skal se seg i speilet når hun anklager andre for sånt, sier Jørgensen.

Han hevder også å ha opplevd å bli skjelt ut av Per Sandberg.

- Det var i 2011, da fylkesstyret i Troms Frp skulle gi en intern uttalelse om hvordan Birkedal-saken ble håndtert av sentralstyret. Line Miriam Sandberg ble erklært inhabil i behandlingen av den grunn at hun som kona til Per Sandberg satt for tett på sentralstyret. De reagerte sterkt på det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Pedersen

Møter ikke
- Hvorfor reagerte de på det?

- Det må du spørre dem om.

Jørgensen har vært en sentral skikkelse i Troms Frp i mange år. I likhet med Øyvind Korsberg valgte han å holde seg unna helgens årsmøte.

- Jeg er ikke delegat, og skal ikke delta på møtet i helgen. Og det er jeg glad for. Sånn som miljøet har utviklet seg er det på ingen måte artig å være aktiv i Troms Frp. Da finner jeg heller på noe annet.

- Snakket med ham
Frp-nestleder Per Sandberg bekrefter at han ringte opp Bjørn-Gunnar Jørgensen i forbindelse med Birkedal-saken i 2011, men ler når han hører at det beskrives som en utskjelling.

- Det er helt riktig at jeg snakket med Bjørn-Gunnar etter at man i møtet meldte Line ut av dette på grunn av inhabilitet. Jeg ringte for å spørre hvorfor man i møtet hadde erklært Line inhabil, sier Sandberg.

Han sier at alle medlemmer og tillitsvalgte var med i prosessen for å gi partiets ledelse en tilbakemelding på hvordan Birkedal-saken ble håndtert av partiledelsen.

- Til og med jeg var med og evaluerte ledelsen som jeg selv satt i, sier Sandberg.

- Alltid beredt
- Jeg er alltid beredt til å se meg i speilet, både når det gjelder å ta kritikk konstruktivt og til å være villig til å se på min opptreden, sier Line Miriam Sandberg.

Hun har følgende svar til at hun skal ha bidratt til å forsure arbeidsmiljøet i Troms Frp:

- Den enstemmige tilliten jeg har fått av fylkesstyret og fylkestingsgruppa til å påta meg oppgaven som fylkesråd, samt at jeg to ganger har vært satt øverst på fylkestingslista uten motkandidater og endt med få blanke stemmer, taler sin egen sak.

SE VIDEO: Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg om konflikten i FrP: - Det å bli uthengt i riksmedia har preget meg.

HTML EMBED

Les flere saker i Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag