RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sølvpilen rir igjen

70-tallshelten Sølvpilen kommer snart tilbake til kioskene etter 14 år på de evige jaktmarkene, samtidig må Simpsons ta en ufrivillig ferie fra bladhyllene.

Første nummer av den nye Sølvpilen-satsingen kommer i slutten av juni, 14 år etter at serien sist ble utgitt på norsk. Forlaget Allers Familie-Journal utgir i første omgang ett 60 siders blad med to serier fra overgangen 70-/80-tallet. Seriene er fargelagt på nytt, og bladet inneholder en god del redaksjonelt indianerstoff.

- Så får vi se om Sølvpilen fremdeles rir like stødig og har fotfeste hos det norske tegneseriepublikumet. Jeg er sikker på at bladet blir en hyggelig opplevelse for mange, både moderne og nostalgisk på samme tid, forteller redaktør Berit Veiset.

Sølvpilen ble skapt av belgiske Frank Sels i 1965, og slo godt an både i Tyskland og flere skandinaviske land. Serien fikk sitt eget hefte på norsk i 1971, og ble stadig mer populær utover på 70-tallet slik at bladet en treårsperiode på begynnelsen av 80-tallet ble utgitt hver uke. Den norske utgivelsen ble lagt ned i 1991.

Siste Simpsons
Etter at Allers Familie-Journal i fjor vår solgte seg ut av Seriehuset , har forlaget hittil begrenset seg til én tegneserietittel: månedsheftet Simpsons / Futurama (seriene alternerte med to Simpsons-blader og ett Futurama) Heftet legges nå ned med nr. 11 som ble utgitt i mars - i alle fall foreløpig.

Ifølge Veiset er det ikke sviktende salg som gjør at forlaget nå må stanse utgivelsen, men problemer i produksjonen. Allers inngikk en ett års kontrakt med amerikanske Bongo Entertainment om å utgi seriene på norsk, og denne perioden er nå over.

- Futurama-utgivelsene har solgt dårligere enn Simpsons, og derfor har vi kuttet ut det aller siste Futurama-bladet. Det er interessant for oss å fortsette Simpsons, men det har ikke lyktes å få svar fra Bongos advokatfirma som administrerer rettighetene, opplyser Veiset. Hun utelukker ikke at de vil gjenoppta utgivelsen av Simpsons senere.

Andre saker fra Tegneserier.no:

Victorias mor
- Intervju med Therese G. Eide, tegneren av Victoria I Tommy & Tigern

Star Wars først som serie

- I forkant av mai-premieren til den nye Star Wars-filmen, kommer et eget seriealbum som forteller hva som har skjedd mellom den andre og tredje filmepisoden.

Talenter i kø for Nemi

- Til tross for at det egentlig aldri var meningen har månedsheftet Nemi blitt rene talentfabrikken for en ny generasjon norske tegneserieskapere. Vi har tatt en prat med redaktøren Sigbjørn Stabursvik om hvordan dette kan ha seg.

Bragepris til tegneserier i 2005
- Hvert år deles Brageprisen ut i tre faste og en åpen klasse. For første gang skal den åpne klassen i år omfatte tegneserier

Historien det viktigste for Jason
- Jason fikk nylig Kultur- og kirkedepartementets tegneseriepris for 2004, og da benyttet vi anledningen til å intervjue vår egen internasjonale tegneseriestjerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere