RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Små endringer i oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen har utviklet seg stabilt over helgen etter forventninger om høyere produksjon av bensin og diesel vil være tilstrekkelig for økt etterspørsel i sommer. Les mer her:
De siste ukene har prisen på råolje pekt oppover som en følge av høyere bensinpriser. Bensinen har steget etter at flere raffineri har vært tatt ut av produksjon som følge av vedlikehold, noe som har sendt bensinlagrene nedover og skapt bekymring for hvordan situasjonen vil bli i bensinmarkedet når kjøresesongen for alvor starer i USA.

- Dette er tiden på året når lagrene bør stige. Vi er i en slags mellomperiode da vinteren er over og sommeren ikke helt har startet, sier industrianalytiker Andrew Harrington til Bloomberg.

Råolje for levering i mai endte på 66,66 dollar fatet i morgentimene mandag, noe som er 17 prosent høyere enn samme periode i fjor, men kontrakten har falt ned 0,7 prosent til 66,2 dollar fatet tidligere i handelen.

Tilsetninger

Flere raffineri enn normalt vil i tiden gå ut av produksjon for vedlikehold og oppgradering etter at man nå skal erstatte tilsetningsstoffet MTBE med Etanol. Dette skal skje fra mai i USA, noe som kan sende prisen på bensin opp. Flere raffineri må gjennom vesentlige oppgraderinger for å kunne gjennomføre dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere