RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Små endringer i USA og Asia

Sist oppdatert:
Det var små endringer på de amerikanske og asiatiske børsene onsdag og torsdag
Natt til torsdag var det en liten tilbakegang på de asiatiske børsene. Etter gårsdagens topp var Morgan Stanleys asiaindeks ned 0,1 prosent, etter å ha steget 2 prosent de siste fire dagene.

Også i Tokyo var det en liten tilbakegang. Nikkei-indeksen falt 0,1 prosent og var på 15.941,37 poeng rett før stengning.

Moderat oppgang på Wall Street

Børsene i New York hadde en volatil slutt på dagen. Alle de tre hovedindeksene steg jevnt og trutt frem til klokken 19 norsk tid. Deretter falt de noe tilbake før de tok seg noe opp mot slutten av dagen. En rekke store oppkjøp førte til at børsene styrket seg. IBMs oppkjøp av programvareselskapet Micromuse Inc preget noe av dagens handel på Wall Street. IBM blar opp 865 millioner dollar for selskapet. Harddiskselskapet Seagate Technologies meldte at de vil kjøpe konkurrenten Maxtor for 1,9 milliarder dollar. Betalingen vil skje i form av aksjer, og priser Maxtor til 60 prosent over tirsdagens sluttkurs.

Til tross for at 4 dager med nedgang ble snudd til oppgang var det enkelte faktorer som førte til at det ble en moderat oppgang. Konkurstruede General Motors fortsatte nedgangen og falt 2 prosent, sammen med en høyere oljepris bidro disse til å legge en demper på oppgangen.

Til tross for den volatile slutten på dagen endte alle indeksene opp. Dow Jones-indeksen endte til slutt opp 0,26 prosent på 10.833.73 poeng. Nasdaq steg 0,42 prosent til 2.231,66 poeng, mens S&P 500 la på seg 0,25 prosent til 1.262,79 poeng

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere