*Nettavisen* Nyheter.

Små kommuner har mer effektivt barnevern

Oslo (NTB): Barnevernet i små kommuner fanger opp flere barn og får hjulpet flere enn det store kommuner klarer. Det viser en ny undersøkelse.

29.11.12 01:36

Det er selskapet Deloitte som på oppdrag fra Kommunesektorens organisasjon KS har undersøkt barnevernet i små kommuner, skriver Nationen.

Resultatene viser at antall barn som får hjelp fra barnevernet, økte kraftig i tiårsperioden fra 2001 til 2011. I små kommuner (under 5.000 innbyggere) økte antallet med 56 prosent, mens økningen i de store kommunene var på 53 prosent.

Undersøkelsen viser også at barnevernet er styrket mest i de små kommunene, som har fått 61 prosent flere årsverk. De kommunene har hatt en økning i antall årsverk på 47 prosent.

- Vi hører ofte om små kommuner som ikke fanger opp tilfeller. Undersøkelsen viser at dette bildet bør nyanseres litt, sier Anne Jensen, rådgiver i helse- og velferdsavdelingen i KS.

Rapporten konkluderer med at småkommunene undersøker flere barn, setter inn tiltak mot flere og bruker større ressurser på saksbehandling per barn. De bruker også mer penger på tiltak i hjemmet enn større kommuner.

Over halvparten av de 232 små kommunene som var med i undersøkelsen, har opprettet interkommunale barnevernssamarbeid, og flere kommuner planlegger dette. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.