RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Små oljeendringer etter rally

Sist oppdatert:
Oljeprisen er nærmest uendret etter gårsdagens sterke oppgang etter storm i Mexico-gulfen. Sjekk hvordan oljemarkedet er her
Den største oppgangen i oljemarkedet på en uke kom torsdag kveld norsk tid etter at den tropiske stormen Arlene kom innover Cuba og Cayman Island.

Markedet frykter at stormen vil føre til kutt i produksjonen ettersom flere oljeselskap har evakuert ikke-nødvendig bemanning fra flere rigger i gulfen.


Stormen er ventet å nå det amerikanske fastlandet fredag kveld eller natt til lørdag.

- Frykt-elementet er her. Det kan skade produksjonen slik det skjedde i fjor, og det er fra folk tenker på, sier en aktør i markedet til Bloomberg News. Han sier videre at markedet er i et regime av frykt for produksjonsforstyrrelser.

Dette var den direkte årsaken til at oljeprisen steg 3,3 prosent torsdag kveld, til 54,28 dollar fatet. I morgentimene fredag er oljeprisen nær uforandret og handles til 54,46 dollar fatet.

Nå forventer markedet at oljeprisen kan tikke videre oppover, i alle fall dersom det kommer meldinger om at stormen Arlene har satt en oljerigg ut av produksjon. En fjerdedel av USAs olje kommer fra nettopp Mexico-golfen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere