*Nettavisen* Nyheter.

Små oljeendringer etter rally

Oljeprisen er nærmest uendret etter gårsdagens sterke oppgang etter storm i Mexico-gulfen. Sjekk hvordan oljemarkedet er her

19.05.08 00:31

Den største oppgangen i oljemarkedet på en uke kom torsdag kveld norsk tid etter at den tropiske stormen Arlene kom innover Cuba og Cayman Island.Markedet frykter at stormen vil føre til kutt i produksjonen ettersom flere oljeselskap har evakuert ikke-nødvendig bemanning fra flere rigger i gulfen.
Stormen er ventet å nå det amerikanske fastlandet fredag kveld eller natt til lørdag.- Frykt-elementet er her. Det kan skade produksjonen slik det skjedde i fjor, og det er fra folk tenker på, sier en aktør i markedet til Bloomberg News. Han sier videre at markedet er i et regime av frykt for produksjonsforstyrrelser.Dette var den direkte årsaken til at oljeprisen steg 3,3 prosent torsdag kveld, til 54,28 dollar fatet. I morgentimene fredag er oljeprisen nær uforandret og handles til 54,46 dollar fatet.Nå forventer markedet at oljeprisen kan tikke videre oppover, i alle fall dersom det kommer meldinger om at stormen Arlene har satt en oljerigg ut av produksjon. En fjerdedel av USAs olje kommer fra nettopp Mexico-golfen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.