*Nettavisen* Nyheter.

Smadret eksens bil

Foto: Paul Weaver/TV 2 Nettavisen

For mannen var bruddet med kjæresten usedvanlig tungt å svelge.

(iBergen.no) Det var bare millimeter om å gjøre før ekssamboeren ble kjørt ned, da 40-åringen rygget med stor fart inn i bilen hennes.

Nå må mannen i fengsel etter å ha fått sin tolvte dom i Bergen tingrett.

Overførte penger
Samme dag som det bitre bruddet mellom paret fant sted, overførte han 50.000 kroner fra hennes nettbank til hans egen konto. Kvinnen mente dette var penger han stjal fra henne, men i retten forklarte han at hun skyldte ham penger for diverse oppussing og andre regninger. Dermed ble han frikjent for bedrageri-tiltalen.

Det han derimot ikke slapp unna var en episode der han i raseri hadde kjørt inn i bilen hennes og påført den store skader. Ved siden av bilen sto kvinnen, som måtte flytte seg for ikke å bli påkjørt. Han tilsto det straffbare forholdet i retten.

Sendte sint mail
Bare dager etter påkjørselen sendte han henne en e-post, trass i at han var ilagt besøksforbud mot henne.

«Hadde lyst til å klemme deg, men du er bare full av ondskap.» kunne kvinnen lese i e-posten, men i retten benektet han at han var avsenderen.

Det betvilte retten og dømte ham for brudd på besøksforbudet.

Advarte
I skjerpende retning ble det vektlagt at han har elleve dommer på rullebladet, i hovedsak for brudd på vegtrafikkloven. Men fordi han de siste seks årene har hatt en positiv utvikling i forhold til sine rusproblemer, ble han idømt samfunnsstraff i 120 dager. Samtidig la retten til en advarsel:

«Tiltalte bør være oppmerksom på at dette er en mulighet han ikke kan forvente å få flere ganger.»

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag