*Nettavisen* Nyheter.

Smadret sportsbil i 140 km/t

Foto: (Foto: cool.no)

Mannen ville teste de 500 hestekreftene til den røde Corvetten på trafikkert vei. Det endte svært dårlig.

Nå har Midhordland tingrett dømt ham til fengsel for villmannskjøringen.

Drag racing
36-åringen var ute på kjøretur med kameratens røde Chevrolet Corvette 1997-modell på Askøy i april. Ifølge bileieren var det en usedvanlig kraftfull bil med 500 hestekrefter i motoren. Bilen var blitt oppgradert i USA for street dragracing, og ble beskrevet av eierens som en bil med «ekstrem aksellerasjon».

Fristelsen til å teste ut hva sportsbilen var god for, ble for stor da 36-åringen, med bileieren som passasjer, kjørte langs Ravnangerveien. Selv om bilen holdt en fart på 140 km/t i 80-sonen, trykket 36-åringen gasspedalen enda lengre inn, med det resultat at ham mistet veigrep og kontroll.

«Fløt» på veien
Et vitne til den hasardiøse turen fortalte under rettssaken i Midhordland tingrett at bilen nærmest «fløt» oppå veien i stor fart og virket ustabil. For å unngå å bli truffet av den vinglete sportsbilen, måtte mannen kjøre ut til siden. Kort tid senere hadde Corvetten havnet utenfor veien og smelt inn i en lyktestolpe. Det kraftige sammenstøtet gjorde at stolpen knakk.

Bilen var totalvrak etter ulykken, men både 36-åringen og bileieren slapp unna med bare mindre skader.

Men som retten skriver i dommen: «Ulykken kunne lett ha fått et langt alvorligere utfall. Det er av allmennpreventive grunner nødvendig med en streng reaksjon».

Som aktor hadde foreslått, ble 36-åringen dømt til 21 dagers ubetinget fengsel, men slapp unna en bot på 7000 kroner. Han må også klare seg uten førerkort i 13 måneder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.