Gå til sidens hovedinnhold

Småfly krasjet inn i bygning

- Piloten kan ha styrtet inn i bygningen med vilje.

Et lite privat småfly krasjet torsdag morgen rett før klokken 10 lokal tid inn i det såkalte «Echelon»-bygget i Austin, Texas, melder nyhetsbyrået AP.

Se Live-dekning fra ulykkesstedet her.

- Kan ha styrtet med vilje
Ifølge vitner skal flyet ha fløyet rett mot bygningen. Representanter fra National Transportation Safety Board (NTSB) sier til Fox News at de etterforsker om piloten kan ha styrtet inn i bygningen med vilje. Piloten, identifisert som Joseph Andrew Stack (53), skal ha satt fyr på sitt eget hus før han satt seg inn i småflyet og styrtet det inn i «Echelon». NTSB vil foreløpig ikke bekrefte om disse opplysningene stemmer.

Bygningen ligger rett ved en av de store motorveiene som går gjennom byen. Politiet har sperret av et stort område rundt bygningen, og TV-bilder viser kraftig brann og svart røyk som velter ut av det sju etasjer høye kontorbygget, som blant annet huser et FBI-kontor og de lokale skattemyndighetene (IRS).

- Kom rett mot vinduet
William Winnie, som jobber på IRS-kontoret, var på jobb i fjerde etasje i bygget da han plutselig så et enmotorsfly komme rett mot bygningen.

- Det så ut som om det kom rett mot vinduet mitt, sier Winnie til TheStatesman.com.

Men i stedet for å fly gjennom vinduet til Winnie, dreide flyet mot venstre før det krasjet inn i byggets andre etasje.

- Jeg klarte å holde meg på beina, men flere av de som satt kastet seg av stolene sine, sier han.

En person er savnet
Ifølge Dawn Clopton ved brannvesenet i Austin er alle som holder til i bygningen evakuert, men det er en person brannvesenet foreløpig ikke har klart å komme i kontakt med. To personer skal være fraktet til sykehus.

Omstendighetene rundt ulykken er foreløpig ukjent, men ifølge skal det ikke være mistanke om terror etter flyulykken, melder AP.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene