Tre personer ble tirsdag ettermiddag funnet omkommet etter flyulykken utenfor Larvik.

- Politiet har vært i kontakt med de nærmeste pårørende. De pårørende følges opp av kriseteam i de respektive hjemkommuner, skriver politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Flyet styrtet litt etter klokken 09 tirsdag morgen, i et skogområde utenfor Larvik. Politiet fikk melding om ulykken klokken 09.20. Et vitne hadde sett at flyet gikk ned, og ringte politiet.

Flyet styrtet ved en åskam i skogen. Lenge håpet politiet å finne overlevende, men ved 12-tiden onsdag sa politistasjonssjef i Larvik, Tor Eriksen, at funn på ulykkesstedet gjorde at politiet ikke hadde håp om å finne overlevende.

Nettavisen har vært i kontakt med Pilot Flight Acadamy på Torp flyplass, som eier flyet. Frode Granlund ved skolen, sa til Nettavisen tirsdag formiddag at de hadde satt krisestab.

- Det er en tragisk hendelse som berører oss alle. Våre tanker går til de pårørende og til kollegaene på skolen som har sitt tilhold i vår kommune, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord til Nettavisen.

Denne artikkelen blir oppdatert fortløpende når ny informasjon foreligger.

Flyet - et Diamond DA-42 NG Twin Star - er et propellfly med to motorer og plass til fire personer. Informasjon fra Flight Radar 24, viser at flyet hadde sirklet i området før det gikk ned.

Data fra Flight Radar 24 viser at det hadde en høyde på cirka 4000 fot, eller cirka 1200 meter, kort tid før det krasjet. Du kan se video av flyets rute lenger nede i saken.

Granlund sier til Nettavisen at det var snakk om en vanlig skoleflyging i regi av flyskolen, og at det var tre personer om bord: En instruktør og to elever.

Tirsdag ettermiddag skriver Statens Havarikommisjon at skoleflyet tok av fra Sandefjord lufthavn Torp (ENTO) på en treningstur med tre personer ombord. Etter å ha gjennomført flere 360° svinger i 4 000 fot mistet de raskt høyde og flyet styrtet ned i et ulendt skogsområde og tok fyr.

Andre hovednyheter tirsdag: Kim Friele er død, 86 år gammel: – Var for skeive det Brundtland var for kvinner og Raser mot Beckhams Qatar-avtale: - Kommer til å ødelegge ryktet hans for evig

Videoen viser ruten som flyet tok, før ulykken. Artikkel fortsetter under videovindu.

Tok tid å ta seg fram til ulykkesstedet

Politiet jobbet lenge i håp om at personer kunne reddes ut etter ulykken. Ulykkesstedet lå noen kilometer fra nærmeste vei, i et vanskelig fremkommelig område. Redningshelikopteret forsøkte å senke en person ned til vraket, men måtte gi opp.

Redningsmannskaper tok seg deretter på vei inn til havaristen til fots, og med firehjulinger og sekshjulinger fra flere ulike steder. Det er svært ulendt terreng i området, sa innsatsleder Jon Terje Stäheli ved Sør-Øst politidistrikt til NRK på stedet.

Etterhvert meldte politiet at flyet var totalhavarert, og at det brant i området. Kort tid etter at redningsmannskaper ankom ulykkesstedet, ble det konstatert at det ikke lenger var håp om å finne overlevende.

Ukjent årsak

Politiet fikk melding om ulykken tirsdag morgen. Vitner så at det hadde problemer og gikk ned. Tårnet på Torp flyplass skal også ha meldt at det var savnet fra radaren.

Flyet krasjet i en åskam.

– Flyet har gått i bakken av ukjent årsak. Det er lokalisert av redningshelikopter, sa Trond Bjørnøy fra Hovedredningssentralen. Det hadde ikke kommet nødanrop fra flyet før det gikk ned.

Les også: Havarikommisjonen: Flyet som gikk ned, var nokså nytt

Granlund ved Pilot Flight Acadamy sa at årsak til ulykken er ukjent, og at skolen nå vil samarbeide med politi og flyhavarikommisjonen for å få klarhet i ulykkesårsak.

Ved 13-tiden ankom havarikommisjonen Larvik, og startet arbeidet med å finne årsaken til ulykken. På ulykkesstedet jobbet kommisjonen sammen med blant andre hundepatruljer og kriminalteknikere for å lokalisere de omkomne og starte arbeidet med å finne årsaken til den tragiske ulykken.