Smakfull rødvin til pinnekjøttet

Foto: (Crestock)

Ripasso er glimrende til den tradisjonsrike julematen.

17.12.10 14:52

(SIDE2): Pinnekjøtt og annen salt mat hører med til jul. Mye fettholdig mat og kraftige smaker trenger viner som komplimenterer bra, og som kan rense opp ganen. En kraftig, saftig og frisk ripasso er et meget godt og tradisjonelt valg til pinnekjøttet.

Vi gir det to gode tips - en på flaske og en treliter.

Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2008. Italia
(# 41766, kr 189,90) Poeng: 85

Rubinrød på farge. Kraftig krydret aroma av modne røde bær og litt pepper. Saftig på smak med god fylde og syre. God og bløt. Lang og fin ettersmak med preg av kirsebær. Meget passende til pinnekjøttet!

Laget på 70 % corvina veronese, 25 % rondinella og fem prosent corvinone.

Vingården Tommasi ble etablert i 1902 og ligger i Pedemonte, nordvest i Italia. Regionen er berømt for sine Valpolicella-viner. Familiebedriften drives i dag av etterkommerne etter Giacomo Tommasi som startet det hele i sin tid.

Les også:Glade vinnyheter på dunken

Les mer her:Julens spennende vinnyheter

Collection Valpolicella Surperiore Ripasso, Italia
(# 15714, kr 479,90) Poeng: 84

Rustrød på farge. Krydret og fruktig aroma av mørke søte bær. Saftig og fruktig på smak, med fin fylde og sødme. Tørr og god ettersmak. Lettdrikkelig.

Laget på 75 % corvina, 20 % rondinella, 5 % molinara.

Passer fint til pastaretter, men går også fint til pinnekjøttet servert på hytta.

(Begge vinene er en del av Vinmonopolets basisutvalg).


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.