*Nettavisen* Nyheter.

Smakløs sjokoladefabrikk

God film, elendig spill. «Charlie og Sjokoladefabrikken» følger normen.

27.10.05 15:30

Tim Burtons «Charlie og Sjokoladefabrikken» er en flott film. Johnny Depp er stjernen i en fabelaktig reise gjennom den sprø fabrikken. Dessverre er spillet filmens rake motsetning.

For det meste har gått på tverke. «Charlie og Sjokoladefabrikken» er et tredje-persons plattformspill hvor du styrer Charlie under rundturen på Willy Wonkas fabrikk.

De ulike rommene inneholder oppgaver som du må løse. Oppgaver som både er uoriginale og kjedelige, «Redd han», «Fiks det», snork.

At kameraet og kontrollen motarbeider deg gjør ikke situasjonen noe bedre. Begge to lever sitt eget liv og spillet er fullt av ting som ser helt like ut, men som ikke oppfører seg likt.

For eksempel befinner mange plattformer seg i samme høyde over bakken, men du kan ikke hoppe oppå alle.

Og som om ikke det var nok har utviklerne gjort et misslykket forsøkt på sjangermiksing. Blant annet kan du lokke til deg medhjelpere og du deltar i kjøresekvenser.

Minuset er bare at de, som resten av spillet, er ting vi har sett før og oser hastverksarbeid. Medhjelperne dine har for eksempel for vane å sette seg fast i ting og og gå seg bort.

De usjarmerende figurene, den stygge grafikken (hei PSOne!) og forferdelige lyden er de siste spikrene i kista. Og at spillet ofte krasjer mens det lagrer (og dermed ødelegger spillet ditt) er prikken over i-en og det som sender spillet ned i avgrunnen merket «terningkast 1».

Det eneste «Charlie og Sjokoladefabrikken» lykkes med, er å ødelegge enhver lyst du måtte ha på sjokolade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.