Smart telefon - dum tyv

Foto: Ole Henrik Johansen/Mobilen.no

GPS-funksjonen fungerte ganske bra.

26.07.10 08:28

Den teknologiske utviklingen går i en rasende fart. Både for liten og stor kan det være litt av en utfordring å følge med på alle nyvinningene.

En liten småtyv i San Francisco fikk i alle fall erfare at de nye smarttelefonene kan være lett å spore opp.

På jobb

Det var en ung kvinne som ble overfalt og frastjålet en iPhone på et gatehjørne i byen. Gjerningsmannen stakk fra åstedet, men glemte å skru av mobilen. Noe som gjorde det ekstra lett å fange tyven, melder danske Politiken.

Denne mobilen hadde tilfeldigvis fått installert et nytt GPS sporesystem, og kvinnen som ble ranet var sendt ut i gatene av sin sjef for å teste systemet.

Systemet skulle testes for Covia Labs interesserte kunder, og da tyven flyktet kunne de følge hans rute på en pc på kontoret.

- Vi oppdaget faktisk overfallet da det skjedde, for plutselig beveget telefonen seg raskt og i motsatt retning av vår bygning. sier selskapets sjef, David Kahn, til avisen San Jose Mercury News.

Politiet brukte ni minutter

Noen sekunder senere kom vår praktikant inn døren og fortalte at noen hadde stjålet telefonen hennes.

Politiet ble kontaktet og på grunn av GPS-funksjonen brukte de ikke mer enn ni minutter på å fange tyven.

- Det var ganske spennende da vi fant ut av hva som hadde skjedd, og begynte å spekulere om han hadde oppdaget det (Sporingssystemet, red.anm.). Han kunne bare ha skrudd av telefonen, sier Kahn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.