RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smarte kvinner får «bad-boys»

Blir det Carrie og Mr Big til slutt?
Blir det Carrie og Mr Big til slutt? Foto: New Line Cinema/Scanpix
Sist oppdatert:
Smarte kvinner faller for slemme gutter, men det er ingen tilfeldighet.

(SIDE2): Smarte, suksessfulle og gjerne vakre kvinner velger menn som behandler dem dårlig. Denne såkalte «bad-boy»-tiltrekkelsen er langt fra noe nytt begrep. Men nå ser det ut til at forskere har funnet forklaringen på hvorfor det er slik.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

En studie konkluderer med at når det kommer til kvinner med høy IQ, er det programmert en eller annen form for slemhet i den mannlige atferden.

- Det er vanlig at menn vil ha kvinner med lavere status fordi de føler de kan kontrollere dem. Det kan være truende for en mann om partneren deres har høyere IQ, fordi de ofte vil føle at dette gjør kvinnen mer attraktiv enn seg selv, sier Dr. Stewart William, en av psykologene bak studien, ifølge Daily Mail.

Utro og aggressiv
For å få kontroll over en smart kvinne, hevdes det at mannen ofte er utro eller har en aggressiv atferd.

- Om en mann fornedrer en kvinne, vil det få henne til å føle seg oversett, og ikke respektert. Og om en kvinne føler ydmykelse, vil de til slutt tro at de ikke kan få noe bedre, og dermed holde seg til denne mannen, fortsetter Stewart-Williams.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mr. Big-syndromet
Et klassisk eksempel på dette fenomenet er forholdet mellom Carrie Bradshaw og Mr. Big i «Sex & Singelliv»-serien, og nå filmen.

Ingen kan anklage Mr. Big for å behandle Carrie bra, men hun greide likevel ikke å løsrive seg fra ham. Dette på tross av hans uvillighet til å binde seg, samt ydmykelsen han påførte henne.

Også vakre Nancy Dell`Olio stod ved Sven Gøran Erikssons side, tross hans offentlige utroskapsaffærer. Paret gikk derimot hver til sitt i fjor.

Hillary Clinton fremstår som en smart og sterk kvinne. Allikevel valgte hun å bli hos Bill Clinton etter at hans affære med Monica Lewinsky ble avslørt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lettlurte kvinner?
Andy Clark, en psykolog ved Universitetet i Bristol, mener at antisosiale menn kan komme langt ved bare å flørte. Dette lurer kvinnen til å tro at mannen ikke er så slem.

Smarte kvinner er spesielt naive når det kommer til emosjonelle aspekter, og er dermed et lett bytte for men som er sjarmerende på utsiden, men egentlig ikke noe snill i det hele tatt.

Sekretæren foretrekkes
Det er ikke uvanlig at menn med makt er sammen med kvinner uten spesiell utdannelse. En studie gjennomført i 2004 viste at menn med høy status foretrakk å gifte seg med sine sekretærer enn kolleger.

Les mer om forholdet mellom mann og kvinne:

- Disse funnene gir empirisk støtte til troen at mektige kvinner har mindre fordeler på ekteskapsmarkedet, fordi menn kan foretrekke å gifte seg med mindre suksessfulle kvinner, sier Dr. Stephan Brown, en av psykologene bak funnene.

En annen studie, gjennomført av «Centre of Longitudinal Studies» i London estimerer at 40 prosent av alle kvinnelige uteksaminerte født i 1970, har stor sannsynlighet for å gå inn i 40-årene som single.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere