RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smarte kvinner har bedre sex

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Men det er mulig å lære seg triksene som gir et bedre sexliv.

(SIDE2): «Bimboer» kommer i mange forskjellige varianter - selv om en overvekt har valgt den helt blonde hårmanken. Likevel har de i hvert fall en ting til felles: De har det ikke like bra i senga som sine mer intelligente medsøstre.

Siste nytt? Sjekk forsiden av Side2 akkurat nå!

Flere orgasmer
Ifølge ny forskning har nemlig smarte kvinner et bedre sexliv enn damer som ikke skårer like høyt på intelligensskalaen.

Blant annet får kvinner med en bedre utrustet hjerne opp til to ganger så mange orgasmer. Det viser en studie professor Tim Spector ved King's College i London har utført, skriver dailymail.com.uk.

(Når det er sagt, så må det legges til at det selvfølgelig ikke er slik at én gang god sex, alltid god sex. Selv om sexen i starten av et forhold er helt fantastisk, så må samlivet pleies for at de gode tingene skal opprettholdes.)

Emosjonell intelligens
Dessuten er det ikke her snakk om den vanlige intelligensen - IQ'en. Den som påvirker sexlivet kalles nemlig EQ eller EI - emosjonell intelligens. Det er samme type intelligens som gjør deg til en god venn, en god forelder, populær blant kollegaer eller som gjest på fest.

EQ avgjør evnen til å uttrykke egne følelser og forstå andres, og som de fleste vet så er det hjernen som får lystene i gang, ikke kroppen.

Bruk fantasien
Noen er født med egenskapen, men som trøst til de som sliter mer på området: - i motsetning til IQ, så kan EQ læres. Trikset er altså å få hjernen med på leken, og så vil det andre komme av seg selv.

- Seksuelle beskjeder starter i hjernen, deretter flyter de gjennom kroppen, uavhengig om du er sammen med en annen person eller ikke. Bruk fantasien og lag dine egne sensuelle bilder i hodet, og du vil kjenne hvordan den seksuelle energien bygger seg opp, sier terapeuten Georgia Foster.

På egen hånd
Tingen er nemlig den at lyst ikke har så mye med en eventuell partner å gjøre, slik vi ofte tror. Det avgjøres også mye av oss selv, og hvordan man går fram for å oppnå det man ønsker.

Å vente på den perfekte mannen og at han skal finne alle de rette knappene, kan være et evigvarende prosjekt i tilfelle.

Under kan du lese tipsene for hvordan du skal bli flinkere på EQ - og dermed også forbedre sexlivet.

Slik får du bedre EQ
* Lær deg å lese dine emosjonelle følelser. Bruk noen minutter til å tenke etter hva du føler - ofte er det flere følelser i sving samtidig. Identifiser følelsen og husk den.

* Skill deretter følelsene enda mer detaljer. Sinne du føler overfor sjefen er annerledes enn det du har overfor en kjæreste som er forsinket eller avlyser. registrer og husk forskjellene.

* Uttrykk det du føler, steg for steg. begynn med følelsene som gjør deg glad - fortell noen som har gjort deg en tjeneste, at du setter pris på det for eksempel.

* Veksle emosjonelle følelser - ofte med en kjæreste eller partner. Ikke hold en monolog om hva du selv føler, men spill ball med hverandre om hvordan ting føles.

* Du er ingen tankeleser, så er du usikker, så spør hva vedkommende føler - ikke tolk.

* Spør, og du skal få svar... På viktige områder skal man ikke overlate ting til tilfeldighetene. Sliter dere i senga, så spør - med selvsikkerhet, slik at partneren din ikke får følelsen av at det ligger andre ting bak spørsmålet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere