RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig bedre på driften

Sist oppdatert:
Rigg- og oljeservicekonsernet Smedvig leverte godt over konsensus på driften i første kvartal, og forbedret også i forhold til foregående kvartal
Smevig omsatte i kvartalet for 705 millioner kroner, og fikk et driftsresultat på 59 millioner. Det var ifølge estimater innhentet av TDN Finans ventet en omsetning på 659 millioner, og et driftsresultat på 43 millioner.

I fjerde kvartal i fjor fikk selskapet et driftsresultat på 52 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på 12 millioner, mot ventet 7 millioner.

Tallene er uansett klart svakere enn i fjor da konsernet omsatte for 879 millioner, og satt igjen med henholdsvis 161 og 152 millioner kroner fra driften og før skatt.

Lavere kost

Når det gjelder de ulike segmentene, så ga en kostnadsforbedring en klar forbedring for Nordsjøflåten til Smedvig. Driftsresultatet endte på minus 17 millioner kroner, mot minus 62 millioner i fjerde kvartal. Gjennomsnittlig utnyttelsesgrad for mobile enheter var 76 prosent sammenlignet med 86 prosent i foregående kvartal, som følge av en enhet i opplag i kvartalet

Driftsresultatet for Lekterrigger var 57 millioner kroner sammenlignet med 95 millioner kroner i foregående kvartal. Det er lavere utnyttelsesgrad som er årsaken.

Driftsresultatet for Plattformboring var 20 millioner kroner sammenlignet med 19 millioner kroner i foregående kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere