RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig bestiller ny rigg

Sist oppdatert:
Smedvig har inngått en ny samarbeidskontrakt med Keppel-verftet om bygging av em halvtnedsenkbar lekterrigg. Smedvig ta en eierandel på en knapp tredjedel i riggen
Den nye lekterriggen vil få en total ksotnad på 94 millioenr dollar, hvorav Smedvigs andel vil være på 29 millioner dollar. Resten er det Keppel-verftet i Singapore som dekker.

Keppel skal bygge og eie skroget, og Smedvig skal eie borepakken.

Videre har Smedvig inngått en ti års kontrakt markedsføring og drift av riggen. Avalen inkluderer også en opsjon for Smedvig til å kjøpe skroget av Keppel Shipyard i løpet av ti års perioden til avtalt pris.

Den nye enheten har en design som er basert på Smedvigs West Alliance og er bygget for boring på dypt vann i kombinasjon med flytende brønnhodeplattformer som TLP eller Spars i mindre værharde områder. Ferdigstillelse av den nye enheten er planlagt i tredje kvartal 2005.

- Denne investeringen bidrar til å styrke vår ledende posisjon innen lekterriggmarkedet, sier konsernsjef Kjell E. Jacobsen i Smedvig asa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere