RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig får forskningskontrakt i Japan

Sist oppdatert:
Oljeservicekonsernet Smedvig har fått en intensjonsavtale på borerelaterte tjenester i Japan med selskapet Global Ocean Development
Intensjonsavtalen gjelder borerelaterte tjenester til dypvannsboreskipet og forskningsfartøyprogrammet Chikyu.

- Tjenestene omfatter oppfølging av ferdigstillelsen av fartøyets borepakke, assistanse i forbindelse med operasjonsforberedelsene, utvikling av testprogram samt personell til boreaktivitene, melder Smedvig.

Smedvig vil bidra med 8-10 spesialister i prosjektfasen og 45-50 personer i operasjonsfasen. Kontraktsverdien for den første delen av prosjektet er beregnet til rundt 20 millioner kroner.

Dypvannsboreseskipet Chikyu er under bygging ved Mitsubishi Heavy Industries i Japan og skal benyttes av Centre for Deep Earth Exploration (CDEX) i Japans program for havforskningsboring i det 21. århundre.

Boreskipet skal komme i drift i midten av 2005, og skal kunne bore på ekstreme havdyp på inntil 4.000 meter med stigerør og utblåsningsventil og på havdyp ned mot 7 000 meter uten stigerør.

- Dette er et spennende pionerprosjekt hvor vi får anledning til å ta i bruk vår dypvannsekspertise og etter hvert omfattende erfaring med boring på dypt vann. Det gir oss også en god mulighet til å være direkte involvert helt i forkant av utviklingen av ny boreteknologi på dypt vann, sier konsernsjef Kjell E. Jacobsen i Smedvig asa i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere