RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig får Vest-Afrika-kontrakt

Sist oppdatert:
Kun få dager etter at Smedvigs konsernsjef kunne melde om et interessant marked for lekterrigger i Vest-Afrika, har selskapet sikret den første kontrakten
Smedvig melder i dag at de har sluttet lekterriggen T-8 på en kontrakt til Total Congo for en periode på 108 dager pluss opsjoner for ytterligere 300 dager.

Verdien av den faste delen av kontrakten er på 5,1 millioner dollar, i tillegg får selskapet 4 millioner dollar til å dekke kostnader i forbindelse med mobilisering og demobilisering av riggen. Oppstart er i andre kvartal neste år. Riggen går for øyeblikket på en kontrakt i Sørøst-Asia i likhet med riggselskapets øvrige lekterrigger.

Kontrakten kommer kun få dager etter at konsernsjef Kjell E. Jacobsen i Smedvig på et seminar i Oslo mente at det var gode muligheter på grunnt vann utenfor Vest-Afrika. Jacobsen sa på riggseminaret i regi av Norske Finansanalytikeres Forening at dette markedet i løpet av noen få uker nå i høst hadde skutt fart, og at det allerde var snakk om mangel på enheter.

Riggen skal gjennom en obligatorisk fem års klassing før oppstart av kontrakten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere