RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig guider (Ny2)

Sist oppdatert:
Smedvig var ute med guiding på fjerde kvartalsresultatet på tirsdagens offshoreseminar, samtidig som han ga en rekke kommentarer rundt utviklingen fremover
(Ny: Mer fra presentasjonen)

Konsernsjef Kjell E. Jacobsen i Smedvig var ute å guidet markedet tirsdag. Han holdt et av foredragene på Norske Finansanalytikeres Forenings offshoreseminar tirsdag.

Smedvig-sjefen sa i presentasjonen at markedets konsensus på 476 millioner kroner på driftsresultatet (EBIT) i 2003 "ikke var langt unna", men presiserte at det fortsatt var litt igjen av året.

Jacobsen kom også med en del kommentarer rundt kontraktsutsiktene fremover, og opplyst at det fortsatt er risiko for at det avanserte boreskipet Western Navigator kan bli liggende ledig fra nyttår. Smedvig er i diskusjoner, men har ifølge Jacobsen ikke noe håndfast. Han var imidlertid ikke nervøs for å boreskip vil bli liggende ledige utover i året.

For selskapets flåte av lekterrigger ser Jacobsen nå store muligheter i Vest-Afrika, som kan avhjelpe den lille dippen som er ventet i det sørøstasiatiske markedet hvor disse enhetene arbeider i dag. Han ville ikke konkretisere hvilke enheter som kan bli flyttet over til Vest-Afrika, men sa at det i løpet av de siste ukene plutselig har blitt liv i gruntvannsmarkedet i regionen.

- Markedet har kommet tilbake raskere enn ventet. Det er mangel på rigger akkurat nå, sa Jacobsen på seminaret.

Smedvig har en lekterigg under bygging i Malaysia som fortsatt er uten kontrakt. Riggen vil bli lagt inn i joint-venture-selskapet Varia Perdana ved ferdigstillelse, Smedvig eier 49 prosent av selskapet.

I tillegg til T-9 har Smedvig T-8 som blir ledig ved nyttår, mens et par av de eldste enhetene blir ledige i første halvår dersom opsjonen på riggene ikke erklæres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere